050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Sierlijke art nouveau in Noordoost-Frankrijk

Reisleider Rick:
‘Tijdens deze reis kunt u in alle rust genieten van de mooiste kunst in Noordoost-Frankrijk. Op eerste kerstdag bewondert u in het Centre Pompidou in Metz moderne en hedendaagse kunst. Daarna ziet u in de oude kathedraal van Saint-Étienne de vlammetjes van de kaarsen weerspiegelen in de glasvensters van Marc Chagall. Op tweede kerstdag bezoekt u Straatsburg met een van de mooiste musea voor moderne en hedendaagse kunst, het MAMCS. De kerstafsluiter is in Nancy. Hier ziet u in het Musée de l’École de mooiste art nouveau.

Nancy, de stad waar u tijdens uw reis verblijft, ademt van eind november tot begin januari een sprankelende Sinterklaassfeer. Ja, u leest het goed: in Nancy wordt het feest van Saint Nicolas met veel praal en festiviteiten gevierd. En niet alleen rond 5 december, maar tot begin januari! Ook tijdens de kerstdagen komt u de goedheiligman dus nog tegen in de stad. De kerstmarkt in Nancy wordt het Sinterklaasdorp genoemd, op deze markt op Place Charles III kunt u heerlijk struinen langs stalletjes met seizoenslekkernijen en souvenirs. Reist u mee naar het heerlijke noordoosten van Frankrijk?'

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
centraal gelegen middenklassehotel
4x ontbijt en 4x diner
Glühwein op eerste en tweede kerstdag
vrije middag Nancy
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Centre Pompidou in Metz
glasvensters Chagall in Metz
art nouveau in Nancy
Villa Majorelle in Nancy
Musée de l’École de Nancy
museum MAMCS in Straatsburg
wijk La petit France in Straatsburg
kathedralen van Metz en Straatsburg
SRC-reisleider Rick
SRC-reisleider sinds 2019
Ervaar de Franse kersttradities en vergaap u tegelijkertijd aan de collecties van de mooiste musea voor moderne en hedendaagse kunst!
Ontmoet onze beste reisleiders in Frankrijk
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Job
Reisleider sinds 2017
SRC-reisleider Rick
Reisleider sinds 2019

Reisprogramma

Op weg naar Nancy
+ lees meer
Eerste kerstdag: stadswandeling Metz met bezoek Centre Pompidou en kathedraal van Saint-Étienne
+ lees meer
Tweede kerstdag: Musée d'Art Moderne et Contemporain Strasbourg, stadswandeling Straatsburg en vrije tijd
+ lees meer
Art nouveau-wandeling Nancy, bezoek Musée de l’École de Nancy en vrije tijd
+ lees meer
Terugreis naar Nederland
+ lees meer
Routekaart Metz, Nancy en Straatsburg
1360 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Breda | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek
Parkeerterrein Hoge Mosten

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of in Bastion Hotel Breda.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Bij SRC weet je zeker dat de reisleiders en locale gidsen prima zijn. Hele fijne kamer en aardig personeel. Zeker met kerst erg fijn. Het hotel lag centraal in Nancy. Dat was heel erg fijn!!!
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Dit is een reisorganisatie die in Frankrijk (andere landen komen wij niet vaak) ook buiten de 'platgetreden paden' durft te gaan. Een bezoek aan een regio als Lotharingen is niet alledaags, maar gezien de prachtige kathedraal van Metz met z'n Chagallramen en de Art Nouveau in Nancy echt een aanrader! Bovendien een uitstekend hotel in Nancy, goed gelegen in het centrum. Vriendelijk/leuk personeel. Veel aandacht voor gasten.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Programma zat goed in elkaar. Fijne reisleider met veel ervaring en kennis van zaken!
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.