050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Sfeervolle dagen aan de Donau

Reisleidster Elisabeth:
‘Boedapest wordt “de parel van het oosten” genoemd en juist rond de kerstdagen komt de romantische sfeer aan beide zijden van de Donau goed tot haar recht. De hele stad is prachtig versierd: u zult uw ogen uitkijken en genieten van de sprookjesachtige kerstverlichting.

Een must see is de traditionele kerstmarkt, op het Vörösmartyplein, in het hartje van Pest. U kunt hier, naast alle traditionele geschenken waar de Hongaren zo dol op zijn, een levende kerststal bewonderen. De beste plaats om alle indrukken op u in te laten werken is vlakbij. Aan het plein ligt Grand Café Gerbeaud, een van de best bewaarde “keizerlijke” koffiehuizen. Zo stijlvol kunt u uw koffie bijna nergens anders drinken!

Maar er is meer te bewonderen dan kerstsfeer! Tijdens onze ontdekkingstocht door Boeda en Pest verkent u de ongekende culturele rijkdom van de Hongaarse hoofdstad. U ziet het prachtige parlementsgebouw en het hooggelegen Vissersbastion met de Matthiaskerk. En natuurlijk gaat u naar de indrukwekkende 19e-eeuwse St.Istvánbasiliek, een van de grootste kerken ter wereld. Even buiten de stadsgrenzen bezoekt u het barokke paleis van Gödöllö, waar keizerin Sisi graag verbleef. Ook rijden we dwars door de grote laagvlakte naar Kecskemét, waar u het echte Hongarije ontdekt. Terug in de stad kunt u kerstinkopen doen, een wandeling langs de Donau maken of opwarmen in een sfeervol koffiehuis. Proef de romantiek aan de Donau en ervaar de prachtige Hongaarse kerstsfeer!'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
middenklassehotel
4x ontbijt en 4x diner
dinercruise op tweede kerstdag
paardenshow en rit met paard en wagen op poesta
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Boeda en Pest
burchtwijk en Gellértberg
kerstmarkt in Pest
joodse wijk met synagoge
Sint Istvánbasiliek
jugendstil in Kecskemét
Hongaarse poesta
barokslot Gödöllő
Reisleidster Elisabeth
SRC-reisleidster sinds 1991
Op tweede kerstdag geniet u van een bijzondere dinercruise over de Donau met livemuziek!
Ontmoet onze beste reisleiders in Hongarije
SRC-reisleidster Elisabeth
Reisleidster sinds 1991
Reisleidster Gabriëlla
Reisleidster sinds 1985
SRC-reisleidster Gyöngyi
Reisleidster sinds 2011

De reis in het kort

Vlucht naar Boedapest en rondrit door stadsdeel Boeda
Pest en sprankelende kerstmarkt
Jugendstil in Kecskemét en de poesta
Wandeling door de oude joodse wijk en dinercruise
Barokslot Gödöllő en terugvlucht

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Boedapest en stadsrondrit Boeda

Na aankomst op de luchthaven van Boedapest maken we tijdens een rondrit kennis met het stadsdeel Boeda. We zien de burchtwijk, een historisch kasteelcomplex dat op de Burchtheuvel ligt. Vanaf de 130 meter hoge berg genieten we van het adembenemende uitzicht op het stadsdeel Pest en de bruggen over de Donau, waaronder de beroemde Kettingbrug. Aan het einde van de middag worden we naar het hotel gebracht. (ca. 30 km)

dag 2: Pest met de sprankelende kerstmarkt

Het stadsdeel Pest ligt aan de oostzijde van de Donau en is, met zijn brede boulevards en statige gebouwen, het kloppende hart van de metropool. Na een kort bezoek aan de grootste kerk van de stad, de Sint Istvánbasiliek, wandelen we over de charmante kerstmarkt en heeft u wat vrije tijd. Brengt u een bezoek aan Váci Utca, de bekendste winkelstraat van de stad? Of gaat u naar een van de nostalgische koffiehuizen, zoals café Gerbeaud? In de middag maken we een stadsrondrit. We zien onder meer het indrukwekkende Heldenplein, het grootse parlementsgebouw en de Sint Istvánbasiliek. Ook rijden we langs prachtige jugendstilgebouwen, zoals het geologische instituut, de bijzondere ingang van de dierentuin en het voormalige Greshampaleis, dat nu een hotel is. In de avond is de stad op magische wijze verlicht en kunt u ‘Boedapest in de spotlights’ bekijken tijdens een optionele lichttour (kosten niet inbegrepen, deelname opgeven bij boeking). Ook kunnen geïnteresseerden op deze kerstavond een kerstmis in de Sint Istvánbasiliek bijwonen (kosten niet inbegrepen, deelname opgeven bij boeking). (ca. 40 km)

dag 3: Jugendstilparadijs Kecskemét en de poesta

Dwars door de Hongaarse laagvlakte rijden we naar Kecskemét. We maken een wandeling door de stad vol betoverend mooie kerktorens, oosters aandoende koepels en prachtige façades. Liefhebbers van jugendstil kunnen hun hart ophalen in Kecskemét: hier ziet u overal deze kleurrijke Hongaarse kunststijl. Een van de meest opvallende gebouwen is het Cifra Palota, het bonte paleis, dat met prachtige, kleurrijke tegelmotieven is versierd. Ook het stadhuis is met zijn geglazuurde bakstenen en speelse gevel een parel van de jugendstil. In de middag rijden we de eindeloze poesta op, hét romantische Hongaarse landschap bij uitstek. Met paard en wagen rijden we over de poesta en wonen een verrassende paardenshow bij. We sluiten de dag af met een heerlijk diner voor we naar ons hotel terugkeren. (ca. 200 km)

dag 4: Wandeling oude joodse wijk en dinercruise

In de oude joodse wijk horen we tijdens een stadswandeling meer over het indrukwekkende verleden van deze plek. We bezoeken de Grote Synagoge, de op een na grootste synagoge ter wereld. Deze synagoge staat symbool voor deze wijk die vroeger overwegend joods was, maar tegenwoordig ook veel studenten trekt. Gaat u lunchen in de Gozsdu udvar? Dit is een reeks van zeven knusse binnenhoven vol met gezellige cafés en terrasjes. In de avond varen we tijdens een cruise over de Donau en genieten we aan boord van livemuziek en een heerlijk diner. Vanaf de Donau heeft u een geweldig uitzicht op de prachtig verlichte gebouwen op de oevers. (ca. 20 km)

dag 5: Barokslot Gödöllő en terugvlucht

In de ochtend kunt u genieten van wat vrije uurtjes. Een aanrader is een bezoek aan het schitterende Café New York. Dit koffiehuis in renaissancestijl was ooit hét creatieve centrum van Boedapest, waar veel schrijver en dichters kwamen. Onder het genot van een kopje koffie waant u zich in lang vervlogen tijden. Rond de middag vertrekken we naar slot Gödöllő, dat zich in een heuvelachtige omgeving op zo’n 25 kilometer van Boedapest bevindt. Gödöllő was een geliefd buitenverblijf van keizer Franz Joseph en keizerin Elisabeth, beter bekend als Sisi. In de meer recente geschiedenis verbleven Russische troepen in het kasteel. Het hoofdgebouw is weer in oude luister hersteld. Na dit bezoek vertrekken we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 70 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Kerstmis in de St. Itsvánsbasiliek
Kerstmis in Sint Itsvánsbasiliek
Duur: nog niet bekend
Minimaal 15 deelnemers
Prijs: € 22,- per persoon
Inclusief reisleiding en transfers
U dient bij uw boeking deze excursie direct te reserveren. U betaalt de excursie ter plaatse!

kosten vanaf: € 0 per persoon
Op kerstavond kunt u in de schitterende Sint Istvánbasiliek een kerstmis bijwonen. Vervoer en reisleiding is inclusief. Als voor deze excursie het minimumaantal deelnemers niet behaald wordt, dan kunt u op eigen gelegenheid op loopafstand van het hotel een kerstmis bezoeken.

Lichttour Boedapest
Lichttour door Boedapest
Boedapest in de spotlights
Duur: 2 uur
Prijs: € 16,- per persoon
Minimaal 15 deelnemers
U dient bij uw boeking deze excursie direct te reserveren. U betaalt de excursie ter plaatse!

kosten vanaf: € 0 per persoon
Tijdens deze indrukwekkende avondrondrit ontdekt u Boedapest, het Parijs van het oosten. De hoogtepunten van de stad, zoals het Parlementsgebouw, de burchtwijk, de Kettingbrug en het Vrijheidsbeeld, worden ’s avonds prachtig verlicht. Vanaf de Gellértberg heeft u een adembenemend uitzicht op de Hongaarse hoofdstad in de spotlights.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Boedapest10:05 - 12:05 uur
Boedapest - Amsterdam17:05 - 19:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Leonardo
Hotel Leonardo Budapest - Boedapest
Hotel Leonardo ligt zeer centraal, op slechts 3 metrohaltes van het centrum van Boedapest. Er zijn openbaar vervoer voorzieningen in de buurt van het hotel: de tramhalte van centrumlijn 4 en 6 ligt op 200 meter afstand en de metrohalte op 500 meter afstand. De levendige straat Ráday Utca, met vele winkeltjes, restaurants en barretjes, ligt op loopafstand van het hotel. Dit viersterrenhotel beschikt over een restaurant, een bar en bistro, een zomerterras, een sauna, een fitnessruimte en een lift. Er is gratis wifi beschikbaar in het hele hotel. De kamers zijn voorzien van een tv, een telefoon, een minibar en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Leonardo

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

De kerstreis naar Boedapest was een belevenis. De stad was prachtig versierd, met gezellige kerstmarkt. Nee niet een suffe kerstmarkt maar een met lekkere hapjes, cava, en aparte kerstboom versiering. Toertje over de pusta was zeer de moeite waard met een gastvrije ontvangst door de eigenaar en zijn vrouw. Kerstdiner op de Donau, hoe leuk wil je het hebben! Samenstelling van de “groep” heel plezierig. Niet vergeten de werkelijk super reisleidster Elisabeth te noemen. Nee deze review is niet overdreven!!!!
beoordeling reisleider: 10
beoordeling reis: 9
Ik heb veel gezien in Boedapest. En hoe de reisleider ons liet kennismaken met de Hongaarse cultuur vond ik erg waardevol.
beoordeling reisleider: 8
beoordeling reis: 9
Fantastisch programma en geweldige reisleidster!
beoordeling reisleider: 9
beoordeling reis: 8
Een meer dan fantastische kerstreis! Geweldig programma, een supergids en een prettige, gezellige groep.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Wat een bijzondere ervaring om de kerst in Boedapest door te brengen. Een stad in een sprookjesachtige sfeer.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Ben zeer positief over deze reis. De groepsgrootte was goed, groter was niet fijn geweest. De gids was een geweldige vrouw. Wist heel veel te vertellen over Boedapest en Hongarije. Ze deed dat op een vakkundige manier maar had ook humor, wat ik erg belangrijk vind. Mede dankzij haar kreeg deze reis extra kleur. Over het hotel was ik wat minder te spreken. Het was wel schoon, maar ik vond de kamer wat klein. Het eten had ook beter gekund. (red.: we hebben inmiddels andere afspraken over het diner gemaakt, zodat dit beter aansluit bij onze kwaliteitseisen.)
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 10Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.