050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Sfeervolle dagen aan de Donau

Reisleidster Elisabeth:
‘Boedapest wordt “de parel van het oosten” genoemd en juist rond de kerstdagen komt de romantische sfeer aan beide zijden van de Donau goed tot haar recht. De hele stad is prachtig versierd: u zult uw ogen uitkijken en genieten van de sprookjesachtige kerstverlichting.

Een must see is de traditionele kerstmarkt, op het Vörösmartyplein, in het hartje van Pest. U kunt hier, naast alle traditionele geschenken waar de Hongaren zo dol op zijn, een levende kerststal bewonderen. De beste plaats om alle indrukken op u in te laten werken is vlakbij. Aan het plein ligt Grand Café Gerbeaud, een van de best bewaarde “keizerlijke” koffiehuizen. Zo stijlvol kunt u uw koffie bijna nergens anders drinken!

Maar er is meer te bewonderen dan kerstsfeer! Tijdens onze ontdekkingstocht door Boeda en Pest verkent u de ongekende culturele rijkdom van de Hongaarse hoofdstad. U ziet het prachtige parlementsgebouw en het hooggelegen Vissersbastion met de Matthiaskerk. En natuurlijk gaat u naar de indrukwekkende 19e-eeuwse St.Istvánbasiliek, een van de grootste kerken ter wereld. Even buiten de stadsgrenzen bezoekt u het barokke paleis van Gödöllö, waar keizerin Sisi graag verbleef. Ook rijden we dwars door de grote laagvlakte naar Kecskemét en verkennen we de Hongaarse poesta, waar u het echte Hongarije ontdekt. Terug in de stad kunt u kerstinkopen doen, een wandeling langs de Donau maken of opwarmen in een sfeervol koffiehuis. Proef de romantiek aan de Donau en ervaar de prachtige Hongaarse kerstsfeer!'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
middenklassehotel
4x ontbijt en 4x diner
dinercruise op eerste kerstdag
paardenshow en rit met paard en wagen op poesta
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Boeda en Pest
burchtwijk
kerstmarkt in Pest
joodse wijk met synagoge
Sint Istvánbasiliek
jugendstil in Kecskemét
Hongaarse poesta
barokslot Gödöllő
Reisleidster Elisabeth
SRC-reisleidster sinds 1991
Op tweede kerstdag geniet u van een bijzondere dinercruise over de Donau met livemuziek!
Ontmoet onze beste reisleiders in Hongarije
SRC-reisleidster Elisabeth
Reisleidster sinds 1991
Reisleidster Gabriëlla
Reisleidster sinds 1985
SRC-reisleidster Gyöngyi
Reisleidster sinds 2011

Reisprogramma

Vlucht naar Boedapest en rondrit door stadsdeel Boeda
+ lees meer
Pest en sprankelende kerstmarkt
+ lees meer
Wandeling door de oude joodse wijk en dinercruise
+ lees meer
Jugendstil in Kecskemét en de poesta
+ lees meer
Barokslot Gödöllő en vlucht Boedapest - Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Kerst in Boedapest
360 KM

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Bekijk excursies+
Kerstmis in de St. Itsvánsbasiliek
Kerstmis in Sint Itsvánsbasiliek
Duur: nog niet bekend
Minimaal 15 deelnemers
Prijs: € 28,- per persoon
Inclusief reisleiding en transfers
U dient bij uw boeking deze excursie direct te reserveren. U betaalt de excursie ter plaatse!

kosten vanaf: € 0 per persoon
Op kerstavond kunt u in de schitterende Sint Istvánbasiliek een kerstmis bijwonen. Vervoer en reisleiding is inclusief.
Lichttour Boedapest
Lichttour door Boedapest
Boedapest in de spotlights
Duur: 2 uur
Prijs: € 22,- per persoon
Minimaal 15 deelnemers
U dient bij uw boeking deze excursie direct te reserveren. U betaalt de excursie ter plaatse!

kosten vanaf: € 0 per persoon
Tijdens deze indrukwekkende avondrondrit ontdekt u Boedapest, het Parijs van het oosten. De hoogtepunten van de stad, zoals het Parlementsgebouw, de burchtwijk, de Kettingbrug en het Vrijheidsbeeld, worden ’s avonds prachtig verlicht.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Boedapest10:05 - 12:05 uur
Boedapest - Amsterdam17:05 - 19:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

De kerstreis naar Boedapest was een belevenis. De stad was prachtig versierd, met gezellige kerstmarkt. Nee niet een suffe kerstmarkt maar een met lekkere hapjes, cava, en aparte kerstboom versiering. Toertje over de pusta was zeer de moeite waard met een gastvrije ontvangst door de eigenaar en zijn vrouw. Kerstdiner op de Donau, hoe leuk wil je het hebben! Samenstelling van de “groep” heel plezierig. Niet vergeten de werkelijk super reisleidster Elisabeth te noemen. Nee deze review is niet overdreven!!!!
beoordeling reisleider: 10
beoordeling reis: 9
Ik heb veel gezien in Boedapest. En hoe de reisleider ons liet kennismaken met de Hongaarse cultuur vond ik erg waardevol.
beoordeling reisleider: 8
beoordeling reis: 9
Fantastisch programma en geweldige reisleidster!
beoordeling reisleider: 9
beoordeling reis: 8
Een meer dan fantastische kerstreis! Geweldig programma, een supergids en een prettige, gezellige groep.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Wat een bijzondere ervaring om de kerst in Boedapest door te brengen. Een stad in een sprookjesachtige sfeer.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Ben zeer positief over deze reis. De groepsgrootte was goed, groter was niet fijn geweest. De gids was een geweldige vrouw. Wist heel veel te vertellen over Boedapest en Hongarije. Ze deed dat op een vakkundige manier maar had ook humor, wat ik erg belangrijk vind. Mede dankzij haar kreeg deze reis extra kleur. Over het hotel was ik wat minder te spreken. Het was wel schoon, maar ik vond de kamer wat klein. Het eten had ook beter gekund. (red.: we hebben inmiddels andere afspraken over het diner gemaakt, zodat dit beter aansluit bij onze kwaliteitseisen.)
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 10
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.