050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | India

Reisinformatie India

Werkelijk iedereen is overrompeld bij een eerste bezoek aan India, ook als u al veel gereisd heeft. En dat is niet gek, want India is niet zomaar een vakantiebestemming. In een heerlijke kleurrijke chaos ontdekt u hier heilige steden, de prachtigste tempels en paleizen en de mooiste plekken met overweldigende geuren en kleuren.

Dit fascinerende land is de bakermat van een aantal grote religies, zoals het hindoeïsme, boeddhisme en sikhisme, en dat is in de bezienswaardigheden van India goed te zien. Nu nog herinneren de prachtige hindoe- en jaïntempels aan deze oude religies en culturen. Maar ook middeleeuwse forten en prinselijke paleizen tooien het landschap. Een landschap dat net zo rijk en divers is: van de uitgestrekte woestijnen met levendige karavaansteden, de ongerepte mangrovebossen tot de heilige Ganges. Reizen door India is dan ook een avontuur voor al uw zintuigen. Niet voor niets wordt India het meest kleurrijke land ter wereld genoemd!

India heeft grote metropolen als New Delhi, Calcutta en Mumbai en kleurrijke regio’s als Rajasthan, waar u het echte India ervaart, Punjab, het land van de sikhs, en de zuidelijke deelstaat van de Tamils. Hier vindt u de prachtigste bezienswaardigheden: van het Fort van Amber, tot het roze Paleis der Winden, en van de Gouden Tempel in Amritsar tot de hoofdstad Chandigarh, die werd ontworpen door de Franse modernistische architect Le Corbusier. Een bezoek aan de Taj Mahal in Agra, een van de mooiste monumenten ter wereld en het symbool van de verloren liefde, maakt een bezoek aan dit prachtige land compleet.

Kortom, India is een schatkamer boordevol monumenten! Lees de handige tips van onze reisleiders over de lokale feestdagen, de Indiase keuken en lees hun advies voor de beste reistijd voor India. En laat u vervolgens meevoeren naar de chaos, geuren, kleuren en rijke cultuur van het betoverende India. Dit moet u beleven!