U bent hier: Home | Oman
Laat u betoveren door Oman!

Oman

De recente geschiedenis van Oman is zeer bijzonder. 40 jaar geleden waren de leefomstandigheden er nog haast middeleeuws. Dankzij de inspanningen van de huidige sultan is het land sterk gemoderniseerd. Toch heeft Oman zijn Arabische karakter niet verloren. Er is er veel aandacht besteed aan de restauratie van de cultuurschatten.

De snelle modernisering heeft dus niet geleid tot ‘groter, hoger en moderner’, een beweging die kenmerkend is voor de omliggende Arabische landen. Mede hierdoor is de bijzondere sfeer van het land behouden gebleven. Het landschap is ook werkelijk spectaculair, met overweldigende canyons, zandduinen en bergen waarin pittoreske dorpjes verscholen liggen. Daarnaast wordt Oman gedomineerd door meer dan 500 machtige forten.

Laat u inspireren door de Omaanse bezienswaardigheden en lees de handige tips van onze reisleiders met praktische informatie over de beste reistijd, kledingadvies en geldzaken. Dan weet u zeker dat u goed voorbereid op pad gaat om de sprookjesachtige schoonheid van Oman te ontdekken!

Algemene informatie

Hoofdstad Muscat
Staatsvorm Sultanaat
Oppervlakte 309.500 km²
Aantal inwoners ca. 3.355.262
Bevolkingsdichtheid ca. 10,8 per km²
Officiële taal Arabisch
Religies 82% islam, 15% hindoeïsme, 3% christendom