050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Oman

Reisinformatie Oman

De recente geschiedenis van Oman is zeer bijzonder. 40 jaar geleden waren de leefomstandigheden er nog haast middeleeuws. Dankzij de inspanningen van de huidige sultan is het land sterk gemoderniseerd. Toch heeft Oman zijn Arabische karakter niet verloren. Er is er veel aandacht besteed aan de restauratie van de cultuurschatten.

De snelle modernisering heeft dus niet geleid tot ‘groter, hoger en moderner’, een beweging die kenmerkend is voor de omliggende Arabische landen. Mede hierdoor is de bijzondere sfeer van het land behouden gebleven, en dat is in de bezienswaardigheden van Oman goed te zien. Het landschap is ook werkelijk spectaculair, met overweldigende canyons, zandduinen en bergen waarin pittoreske dorpjes verscholen liggen. Daarnaast wordt Oman gedomineerd door meer dan 500 machtige forten.

Wanneer u het sprookjesachtige Oman het beste kunt ontdekken? Onze reisleiders vertellen u graag wat de beste reistijd voor Oman is. Laat u betoveren door de schoonheid van dit land in het Midden-Oosten!