050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

De twee parels van het Midden-Oosten

Ontdek de twee parels van het Midden-Oosten: het sultanaat Oman en Dubai. Uw fly drive start in Muscat, de hoofdstad van Oman, om vervolgens verder door Oman en zijn unieke landschappen te reizen. De laatste twee dagen van uw reis verblijft u in de futuristische en tegelijkertijd traditionele stad Dubai. Deze heerlijke fly drive laat u kennismaken met de sprookjeswereld van 1001-nacht!

Op de soek van Muscat wandelt u door een doolhof van smalle steegjes vol met zware parfum- en wierookgeuren en in kleurrijke winkeltjes liggen de exotische parafernalia hoog opgestapeld. Er is hier zo veel te zien! Wanneer u verder reist door Oman zult u betoverd worden door de imposante bergmassieven, uitgestrekte woestijnen, groene wadi’s, witte palmstranden, machtige forten, oude lemen dorpjes en steden met prachtige paleizen. De huidige sultan heeft Oman sterk gemoderniseerd, maar toch heeft dit betoverende en gastvrije land zijn Arabische karakter niet verloren. Er is er veel aandacht besteed aan de restauratie van de cultuurschatten. En de snelle modernisering heeft gelukkig niet geleid tot ‘groter, hoger en moderner’. Mede hierdoor is de bijzondere sfeer behouden gebleven. Naast de rijke cultuur en de overweldigende natuur zijn de Omani misschien wel de grootste schat van dit land: vriendelijk, open en gastvrij.

Wij hebben een prachtige route voor u uitgestippeld, maar u bepaalt zelf wat u op deze route bekijkt. U rijdt op asfaltwegen, maar ook dwars door de woestijn en de bergen. Met uw huurauto verkent u dit prachtige deel van het Midden-Oosten op uw eigen manier! Veel Omani spreken Engels en zullen u graag op weg helpen. U overnacht in steden, maar ook midden in de woestijn, waar u geniet van een prachtige zonsondergang.

Nadat u bent teruggekeerd in Muscat vliegt u naar Dubai, de hoofdstad van het gelijknamige emiraat, een soort provincie in de Verenigde Arabische Emiraten. In deze stad van uitersten kunt u de laatste twee dagen van uw reis genieten van oude cultuur, traditionele soeks, futuristische gebouwen en het wereldberoemde palmeneiland. Maar ook van prachtige stranden en de boulevard van Dubai Creek. Stap in, en beleef de sprookjeswereld van het Midden-Oosten!

Pluspunten
vluchten Emirates en Flydubai
ruimbagage
7 dagen huurauto met airconditioning en gps
diverse transfers
middenklassehotels
10x ontbijt en 3x diner
2 nachten Dubai
overnachting en diner in woestijn
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Muscat en Dubai
Sur en Nizwa
Wahiba Sands
Wadi Tiwi
bergmassief Jebel Shams
Wadi Bani Khalid
dadelplantages Al Hamra
Iris
Iris
SRC-reisexpert sinds 2014
Bijzonder aan deze reis: overnachting en diner Wahiba Sands
Bekijk de zonsondergang op de prachtige goudgele vlakte met enorme zandduinen die geen uur hetzelfde zijn, Wahiba Sands zal u betoveren!

De reis in het kort

Amsterdam – Muscat
Machtig Muscat
Muscat – Wadi Tiwi – Sur – Ras al-Jinz
Sur – Wadi Bani Khalid – Wahiba Sands
Wahiba Sands – Jebel Akhdar
Jebel Akhdar – Nizwa
Nizwa – Jebel Shams
Jebel Shams – Wadi Bani Auf – Nakhl
Muscat – Dubai
Modern Dubai
Dubai – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Muscat

U vliegt van Amsterdam naar Muscat met een overstap in Dubai. Bij aankomst wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van ons lokale agentschap. Hij begeleidt u naar uw hotel in Muscat, waar u de komende twee nachten verblijft. (reisafstand ca. 15 km)

dag 2: Machtig Muscat

Bij de receptie van het hotel ontmoet u vanochtend een vertegenwoordiger van ons agentschap. Hij brengt u uw huurauto met GPS. Daarna bent u klaar om uitgebreid kennis te maken met Muscat, de hoofdstad van Oman! Muscat ligt tussen de kust en het Hajargebergte. Veel nieuwe bouwwerken hebben de kenmerken van de oorspronkelijke Omaanse architectuur. De Grote Moskee is daar een mooi voorbeeld van. Een bezoek aan het oude centrum is een must; het ligt aan de baai en wordt omgeven door de Mirani en Jalani-forten, die door de Portugezen zijn gebouwd in de 16e eeuw. Al slenterend door de historische straatjes komt u langs verschillende bezienswaardigheden, zoals het paleis van de sultan, het Al-Alam en de oudste soek van Oman, de Muttrah-soek.

dag 3: Muscat – Wadi Tiwi – Sur – Ras al-Jinz

Het is tijd om afscheid te nemen van Muscat en het binnenland van Oman te ontdekken! U reist met uw huurauto via de kustweg naar de Bima Sinkhole, een indrukwekkende kalkstenen krater met blauwgroen water. De route gaat verder landinwaarts naar de Wadi Tiwi, een prachtige Wadi waar u kunt genieten van de adembenemende natuur. U heeft hier geweldig zicht op de weelderige groene plantages van onder meer bananen en papaja’s. Na uw bezoek aan Wadi Tiwi kunt u de stad Sur leren kennen en dat is zeker de moeite waard! Sur is van oorsprong een vissersplaats. Van oudsher worden hier traditionele houten zeilboten, dhows, met de hand gebouwd. U kunt ze vinden in de haven. Of bezoekt u een van de werven? U verblijft in Sur en u dineert vanavond in het hotel. (reisafstand ca. 300 km)

¡ Extra
Op de avond van dag 3 en/of in de vroege ochtend van dag 4 kunt u naar Ras al-Jinz rijden voor een bezoek aan het schildpaddenreservaat. (kosten ca. € 25,00).

dag 4: Sur – Wadi Bani Khalid – Wahiba Sands

Vanuit Sur rijdt u naar de uitgestrekte vlaktes van de Wahiba-woestijn. Onderweg naar deze woestijn kunt u een stop maken in het stadje Jalan Bani Bu Ali. Hier bent u een stille getuige van het rijke verleden van deze regio. Vervolgens rijdt u langs Wadi Bani Khalid. Deze paradijselijke oase is een van de mooiste wadi’s van Oman. Een verfrissende duik in een van de natuurlijke baden met helder blauwgroen water is niet te weerstaan! U vervolgt uw weg naar het volgende hoogtepunt van uw reis: Wahiba Sands. Deze bekendste woestijn van Oman is een prachtige goudgele vlakte met enorme zandduinen die geen uur hetzelfde zijn. Voordat u naar het woestijnkamp rijdt dat circa 40 kilometer ver in de woestijn ligt, moet u eerst de banden van uw huurauto half leeg laten lopen. Wilt u niet zelf rijden door de woestijn? In Al Mintarib kunt u uw huurauto parkeren voor de komende nacht en de accommodatie in Wahiba Sands zorgt dan voor de transfer naar het woestijnkamp (kosten hiervoor bedragen ca. $110 v.v.). Naast het kamp liggen hoge zandduinen, waar vanaf u de zonsondergang kunt bekijken: een onvergetelijke ervaring! U dineert in het kamp en kunt buiten van de sterrenhemel genieten. U overnacht in een comfortabel ingerichte ‘tent’ met eigen sanitair, midden in de woestijn. (reisafstand ca. 250 km)

dag 5: Wahiba Sands – Jebel Akhdar

Na het ontbijt in de woestijn verlaat u deze immense zandvlakte. U wordt naar uw huurauto in Al Mintarib teruggebracht of u rijdt zelf met uw eigen huurauto en vervolgt uw weg naar Jebal Akhdar. Op de route ligt Birkat Al Mauz, een prachtig spookstadje aan de voet van een berg. U kunt het stadje bekijken, maar bijvoorbeeld ook een bananenplantage bezoeken. Dan rijdt u door naar de groene pracht van het Al Hajar-gebergte. Op 2.000 meter hoogte ligt Jebal Akhdar, een bergmassief dat bekendstaat om zijn boomgaarden. In het koele klimaat van de bergen geniet u van de prachtige, groene omgeving. In deze streek worden in de terrasvormig aangelegde boomgaarden volop dadels, perziken, abrikozen, granaatappels, peren, amandelen en walnoten verbouwd. U overnacht in het bergmassief Jebal Akhdar. (reisafstand ca. 250 km)

dag 6: Jebel Akhdar – Nizwa

U rijdt vanuit Jebel Akhdar naar Jarbrin, waar een van de mooiste kastelen van Oman uit de 17e eeuw staat. Let goed op de plafonds, deze zijn versierd met islamitische afbeeldingen! Na uw bezoek aan Jabrin vervolgt u uw reis naar Nizwa. Onderweg komt u langs het dorpje Bahla, dat bekendstaat om de traditionele Arabische pottenbakkerijen. Na aankomst in Nizwa kunt u een bezoek brengen aan het bekende fort van Nizwa. Dit spectaculaire verdedigingswerk stamt uit de 17e eeuw en is gebouwd in opdracht van de sultan Bin Saif Al Ya. Via een smalle trap kunt u naar de top wandelen, waar uw inspanning wordt beloond met een prachtig uitzicht over de stad en de bergen. Indien de tijd het toelaat kunt u een bezoek brengen aan het museum ‘Oman Across Ages’, gelegen ten zuiden van Nizwa. In het schitterende moderne museum wordt het verleden, heden en de toekomst van Oman op een bijzondere wijze in beeld gebracht. Voor u naar uw overnachtingshotel rijdt, kunt u nog een bezoek brengen aan de levendige soek in het oude stadsdeel van Nizwa. Op vrijdagochtend is hier een veemarkt: dat levert interessante taferelen op! (reisafstand ca. 130 km)

dag 7: Nizwa – Jebel Shams

Voor u Nizwa verlaat, kunt u nog een bezoek brengen aan de gigantische Lulu Hypermarket. Een goede plaats om inkopen te doen: u vindt hier allerlei heerlijke verse producten zoals salades, broodjes, dadels en olijven. U kunt hier echt bijna alles kopen wat u wilt! U rijdt naar de groene bergen, waar aan de voet Al Hamra ligt. In dit 400 jaar oude stadje staan de oudste huizen van Oman. U kunt er wandelen door de oase, tussen de dicht beplante dadelplantages. Of bezoekt u liever het museum Bait Al Safa, dat is gevestigd in een mooi traditioneel lemen huis dat al meer dan 300 jaar oud is? Na uw bezoek aan Al Hamra rijdt u naar Omans hoogste berg Jebel Shams, wat ‘berg van de zon’ betekent in het Arabisch. De naam zegt het al, u geniet hier van unieke zonsondergangen en -opgangen! De berg is niet alleen bekend om zijn hoogte van 3.009 meter, maar vooral om het fantastische uitzicht over de spectaculaire diepe Wadi Guhl, de Grand Canyon van Arabië, zoals deze in de volksmond ook wel genoemd wordt! In dit gebied kunt u verschillende wandelingen maken, waarbij u uitkijkt op hoge bergtoppen, prachtige ravijnen en diepe kloven. Wanneer u gaat wandelen, heeft u grote kans om berggeiten, roofvogels en hagedissen te spotten. U overnacht in een eenvoudig hotel naast de grote ravijnen van Jebel Shams. Op deze avond is het diner inbegrepen. Houdt u er rekening me dat het in de bergen na zonsondergang flink kan afkoelen? (reisafstand ca. 120 km)

dag 8: Jebel Shams – Wadi Bani Auf – Nakhl

Vandaag rijdt u terug naar het punt waar uw reis begonnen is: Muscat. Tijdens deze tocht komt u langs adembenemende kliffen en kleine bergdorpjes zoals Hat en Bilad Sayt. Vergeet niet om een stop te maken bij Wadi Bani Awf, een indrukwekkende wadi gelegen te midden van steile bergwanden! Voor u aankomt in Muscat kunt u nog een laatste stop maken in de plaats Nakhal, waar een imposant oud fort aan de rand van een bergklif staat. Bij aankomst in Muscat kunt u inchecken in het hotel en wordt u huurauto opgehaald door het verhuurbedrijf. (reisafstand ca. 250 km)

dag 9: Muscat – Dubai

Vandaag neemt u afscheid van Oman. U wordt door een lokale vertegenwoordiger teruggebracht naar de luchthaven voor uw vlucht naar Dubai.

dag 10: Modern Dubai

Dubai is een stad van superlatieven! Maak kennis met deze fantastische stad: struin rustig door de oude soeks of bezoek de hypermoderne winkelcentra. In deze stad vindt u het grootste winkelcentrum ter wereld: de Dubai Mall. Naast het winkelcentrum staat het hoogste gebouw ter wereld: de Burj Khalifa. In een stad met zoveel bezienswaardigheden als Dubai hoeft u zich niet te vervelen! U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Dubai museum of het fort Al Fahidi, dat bijna twee eeuwen oud en een levend monument van de geschiedenis van Dubai is. De wijk Bastakiya is het oudste gedeelte van de stad. Hier ziet u oude huizen die zijn voorzien van windtorens, die voor de uitvinding van de airconditioning de huizen koel moesten houden. Of steekt u met de lokale watertaxi, de abra, de Dubai Creek over? U kunt Dubai dan van de andere kant, vanuit Deira, bekijken. Hier bevinden zich onder andere de kruiden- en goudsoek.

dag 11: Dubai – Amsterdam

In de ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht en vliegt u terug naar Amsterdam. (reisafstand ca. 10 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt na uw offerteaanvraag aangeven welke extra excursies u wilt maken.

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Schildpadden op het strand van Sur, Oman
Schildpadden kijken - Ras al-Jinz
Een bijzonder natuurfenomeen!
Duur: ongeveer 2 uur
Kosten: ca. €25,- per persoon
U kunt het schildpaddenreservaat van Ras al-Jinz bezoeken, dat in de buurt van uw resort ligt. Groene schildpadden reizen honderden, zo niet duizenden kilometers om hier hun eieren te leggen. De stranden kunnen het hele jaar onder leiding van een gids worden bezocht. Het hoogtepunt van het broedseizoen ligt in de periode van juni tot en met september. Aangezien u in de buurt overnacht kunt u dit reservaat in de avond of in de ochtend bezoeken, beiden een unieke ervaring!

Vluchten

Deze reis wordt uitgevoerd met vluchten van Emirates. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u het meest voorkomende vluchtschema van Emirates. Vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
Emirates

Amsterdam - Dubai10:35 - 20:20 uur
Dubai - Muscat22:40 - 23:50 uur
Dubai - Amsterdam15:20 - 20:00 uur

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Auto

Bij de reissom is een Toyota Prado of gelijkwaardig inbegrepen. Het is mogelijk om tegen betaling van een toeslag van € 160,- per persoon uw huurauto te upgraden naar een handgeschakelde Toyota Landcruiser. De kosten voor het bijboeken van een 2e bestuurder is ca. € 60,- totaal. Bij de reis is een totaal aantal
kilometers van 1200 inbegrepen. Voor de extra gereden kilometers wordt ca. 0,25 cent per kilometer in rekening gebracht.

Reistijd/rijafstanden

In Dubai is het wegennetwerk van goede kwaliteit en de verkeersborden zijn zowel in het Arabisch en Engels. Tijdens de spits is het verkeer in Dubai zeer hectisch: houdt u daar rekening mee. In het programma vindt u bij elke reisdag de afstand vermeld die u die dag ongeveer moet rijden. Hou er rekening mee dat de wegen in Oman niet van dezelfde kwaliteit zijn als in Nederland. De veelal tweebaanswegen zijn soms slecht onderhouden en worden ook gebruikt door lokaal (ongemotoriseerd) verkeer. Neem dus voldoende tijd om de dagelijks te rijden afstand af te leggen.

Hotels

We hebben voor u sfeervolle middenklassehotels geselecteerd. Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties waar u mogelijk gaat verblijven. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve lijst met accommodaties.

Levatio Hotel Muscat
Hotel Levatio - Muscat
Levatio Hotel ligt in Muscat op 15 kilometer van de luchthaven. De grote Moskee Sultan Qaboos ligt op 5 kilometer van het hotel en op 9 kilometer vindt u het Royal Opera House Muscat. Het hotel beschikt over een restaurant, een buitenzwembad, welnessfaciliteiten en gratis privéparkeergelegenheid. Er is een lift beschikbaar. In alle kamers is gratis wifi beschikbaar. Uw kamer is voorzien van thee- en koffiefaciliteiten, een minibar, een tv, airconditioning en een badkamer met een föhn, pantoffels, een badjas, een bidet, een toilet en een bad en/of een douche.

Bekijk de website van Levatio Hotel Muscat
Sur Plaza, Oman
Hotel Sur Plaza - Sur
Het comfortabel hotel Sur Plaza ligt in het van oorsprong vissersdorp Sur. Het hotel beschikt over een restaurant, bars, een fitnessruimte en een zwembad met ligbedden.

Bekijk de website van Sur Plaza Hotel
Arabian Oryx
Hotel Arabian Oryx Desert Camp - Bidiya
Het Arabian Oryx Camp ligt midden in de Wahibawoestijn. Het hotel beschikt over een typisch Arabisch restaurant. U overnacht in een comfortabele bedoeïenentent die uitgerust is met een minibar, airconditioning en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Arabian Oryx Camp
Hotel Sama Jabal Al Akhdar - Al 'Aqar
Het Sama Hotel Jabal Al Akhdar beschikt over een buitenzwembad, een 24-uurs receptie en een restaurant. De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen tv, een waterkoker en gratis wifi.

Bekijk de website van Sama Hotel Jabal Al Akhdar
Al Diyar, Oman
Hotel Al Diyar Hotel - Nizwa
Dit moderne hotel ligt ongeveer zes minuten rijden van de prachtige soek van Nizwa en op circa tien minuten rijden van het centrum van Nizwa. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en één buitenzwembaden.

Bekijk de website van Al Diyar Hotel
Sama Heights resort in Oman
Resort Sama Heights - Jabal Shams
Dit eenvoudige, ecovriendelijke resort ligt aan de voet van het Jabal Shams-gebergte. Het resort biedt een prachtig uitzicht en beschikt over een restaurant waar ontbijt, lunch en diner wordt geserveerd. De kamers in het resort zijn voorzien van airconditioning en een tv.

Bekijk de website van Sama Heights Resort
Citymax Hotel, Dubai
Hotel Citymax Bur Dubai - Dubai
Het Citymax hotel Bur Dubai ligt in de historische wijk Bur Dubai op minder dan een kilometer van Dubai Creek. Het hotel beschikt over diverse restaurants, een zwembad op het dak en een fitnessruimte.

Bekijk de website van Citymax Hotel Bur Dubai

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Ja het was een hele geslaagde reis. Zeer vriendelijke mensen, mooie natuur, geweldige wadies, woestijntrip en wadi awf en schildpadden waren echte hoogtepunten.
Misschien hadden we alles een dagje moeten opschuiven zodat we oudejaarsavond in Dubai hadden kunnen vieren. Muscat gebeurde niets speciaal terwijl de Burj Kalifa spectaculair was.Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vlucht Amsterdam – Muscat met overstap in Dubai en Dubai – Amsterdam met Emirates.
Vlucht Muscat - Dubai met Flydubai
Luchthavenbelastingen en heffingen.
Ruimbagage.
7 dagen vervoer in een huurauto,Toyota Prado (4-wheel drive), inclusief 1200 kilometer en verzekeringen.
Transfer luchthaven Muscat - hotel en vice versa.
Transfer hotel Dubai - luchthaven Dubai.
Verblijf in centraal gelegen middenklassehotels in 2-persoonskamers met een bad of douche en een toilet.
Een overnachting in de woestijn in comfortabel ingerichte tent met een eigen douche en toilet.
Verblijf op basis van logies en ontbijt, inclusief drie diners.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
Reserveringskosten, € 25,- per boeking.
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (verplicht).
SGR-consumentenbijdrage € 5,- per persoon per boeking (verplicht).
Bijdrage aan een groenere wereld via Trees for All door de aanplanting van een SRC-bos. Lees hier meer over Trees for All.
In deze en de volgende stappen vraagt u een offerte aan. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om uw reiswensen te bespreken. Binnen vijf werkdagen ontvangt u vervolgens een vrijblijvende offerte. De reissom hierin kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Contact
Wij nemen binnen vijf werkdagen contact met u op om uw offerteaanvraag door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit dan aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt deze reis met een of meerdere nachten verlengen in Dubai. Neem contact met ons op voor informatie over de verschillende mogelijkheden.