050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Polen | Warschau en Krakau

Koningssteden van Polen

Reisleidster Adriënne:
‘Veel van mijn gasten die voor het eerst met mij meegaan naar Polen, zijn verrast door het land. De prachtige, historische steden hebben hun Oostblokverleden al lang achter zich gelaten en stralen als nooit tevoren! Tijdens deze reis kunt u deze pracht ook ontdekken en u laten verrassen. Zo ervaart u in het statige Warschau dat het verleden en de toekomst hand in hand. De stad is vele malen door oorlogen verwoest en even zo vaak uit zijn as herrezen. U bewondert hier een ongekende verscheidenheid in architectuur: schitterende moderne en statige oude gebouwen wisselen elkaar af.

Via het bijzondere pelgrimsoord Częstochowa reist u naar die andere koningsstad: Krakau, waar artiesten en kunstenaars de middeleeuwse straten en pleinen vullen en zorgen voor een unieke sfeer! Bij de Lakenhallen op het grote plein van Krakau is het een drukte van jewelste, al eeuwenlang verhandelen kooplui hier hun waar. U wandelt door de joodse wijk Kazimierz, een wat grauwe wijk in vergelijking met de schitterende binnenstad, maar met een even zo rijk en fascinerend verleden en tal van knusse antiekwinkeltjes. Liefhebbers kunnen in Krakau een concert bijwonen van de in Polen geboren componist Frédéric Chopin!

Op verschillende plaatsen ziet u de littekens van de Tweede Wereldoorlog, maar de Polen kijken liever vooruit. Dit is een reis door een levendig geschiedenisboek waarvan het laatste hoofdstuk nog lang niet is geschreven. Gaat u mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
centraal gelegen goede middenklassehotels
5x ontbijt en 2x diner
inclusief entree museum Auschwitz
audiosysteem
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
UNESCO-steden Krakau en Warschau
joodse wijk Kazimierz in Krakau
Auschwitz en Birkenau
Paulinerklooster in Częstochowa
Chopinmonument in Warschau
SRC -reisleidster Adriënne
SRC-reisleider sinds 2006
In Krakau kunt u genieten van een concert van de grote Poolse componist Chopin!
Ontmoet onze beste reisleiders in Polen
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Warschau
Uitgebreide stadsrondrit in koninklijk Warschau
Pelgrimsoord Jasna Góra in Częstochowa en naar koningsstad Krakau
Wandeling door historisch centrum en joodse wijk Krakau
Concentratiekampen Auschwitz en Birkenau
Terugvlucht Krakau – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Warschau

We vliegen naar Warschau. De Poolse hoofdstad draagt de bijnaam de ‘feniksstad’, omdat het door verschillende oorlogen verwoest is geweest, maar toch elke keer verrees uit de as. Hierdoor kent de stad een zeer gevarieerde architectuur: ultramoderne en historische gebouwen wisselen elkaar af. Op weg naar ons hotel, waar we de komende twee nachten verblijven, zien we het Chopinmonument in het Lazienkipark. (ca. 10 km)

dag 2: Koninklijk Warschau

Een legende verhaalt over de liefde tussen Wars en Sawa, twee kinderen die zijn ontsproten uit het water van de Wisla. Uit hun samenzijn ontstond Warsawa. Tijdens een uitgebreide stadsrondrit zien we fraaie parken, paleizen en indrukwekkende gedenktekens die herinneren aan de bewogen geschiedenis van de stad. De rest van de middag kunt u het kloppende hart van Warschau zelf verkennen. Aan het Zamekplein vindt u het koninklijke paleis, met schilderijen van de 18e-eeuwse Italiaanse schilder Bernardo Belotto. Warschau is na de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog op basis van zijn werk gereconstrueerd. (ca. 15 km)

dag 3: Częstochowa en naar Krakau

In Częstochowa, de geestelijke hoofdstad van Polen, bezoeken we het barokke Paulinerklooster op de Jasna Góra. In de kloosterkerk op de heuvel bevindt zich de icoon van de Zwarte Madonna. Hierdoor is Częstochowa een populair bedevaartsoord. We vervolgen onze weg naar de koningsstad Krakau, waar we de komende drie nachten verblijven. Krakau heeft een schitterende historische binnenstad, die als een van de weinige steden in Polen ongeschonden uit de Tweede Wereldoorlog is gekomen. Krakau wordt dan ook wel de parel in de Poolse kroon genoemd. (ca. 360 km)

dag 4: Kennismaking met Krakau

We maken uitgebreid kennis met de stad aan de Wisla: Krakau. We bekijken hier onder meer het 15e-eeuwse bastion Barbakan, de Florianuspoort, de barokke Petruskerk met haar apostelbeelden en de universiteitsgebouwen. Onze wandeling eindigt op een van de mooiste pleinen van Europa: de grote markt, met daaraan de Mariakerk, de Lakenhal en de Raadhuistoren. In de voormalige joodse wijk Kazimierz bezoeken we een synagoge met een oude begraafplaats. Wellicht herkent u de wijk uit de film Schindlers List, die hier deels is opgenomen. In de avond kunt u in Krakau een Chopin-concert bijwonen (kosten niet inbegrepen). (ca. 10 km)

dag 5: Auschwitz en Birkenau

Vandaag staat een indrukwekkende dag op het programma: een bezoek aan Oswiecim. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bevonden zich hier de concentratiekampen Auschwitz en Birkenau. Het voormalige kamp Auschwitz is nu ingericht als museum. Hier krijgen we een uitgebreid beeld van de plek die symbool staat voor de Holocaust. (ca. 130 km)

dag 6: Krakau – Amsterdam

We gaan naar de luchthaven van Krakau voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 20 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Chopin standbeeld in Warschau
Chopin-concert in Krakau
Klassieke klanken in de Chopin Music Hall
Duur concert: ca. 1 uur
Minimaal 15 deelnemers
Kosten € 27,50 per persoon
kosten vanaf: € 0 per persoon
Polen is het land van Chopin. Tijdens uw verblijf in Krakau mag een Chopin-concert dan ook niet ontbreken! De Chopin Music Hall is het schitterende decor voor een klassiek pianoconcert dat exclusief voor ons SRC-gezelschap wordt verzorgd. Samen met uw reisleider wandelt u naar deze concertzaal, die zich in de oude binnenstad van Krakau bevindt op ongeveer 1 kilometer wandelafstand van uw hotel. U dient bij uw reservering deze excursie direct te reserveren en te betalen.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Warschau09:45 - 11:40 uur
Krakau - Amsterdam17:55 - 19:55 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Gromada
Hotel Gromada Warszawa Centrum - Warschau
Dit moderne hotel beschikt over tal van faciliteiten: zo zijn er een spa, een wellness en een schoonheidssalon. In de traditionele herberg kunt u heerlijke lokale bieren proeven. Het hotel is een prima uitvalsbasis om de stad te verkennen: binnen enkele minuten wandelt u naar het gezellige, historische stadscentrum.

Bekijk de website van Hotel Gromada
Hotel Ibis Kraków Stare Miasto, Krakau, Polen
Hotel Ibis Krakow Stare Miasto - Krakau
Het moderne hotel Ibis Kraków Stare Miasto is gelegen in het centrum van Krakau, vlakbij het treinstation. Het is circa 800 meter lopen naar de grote markt, het historische en culturele centrum van de stad, waar ook veel restaurants te vinden zijn. Het hotel beschikt over een bar en een restaurant. Ook is er een lift beschikbaar en kunt u gratis gebruikmaken van wifi. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en toilet.

Bekijk de website van Hotel Ibis Kraków Stare Miasto

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 30 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien