050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Geniet van de prachtige Afrikaanse natuur

In het ongerepte Tanzania ervaart u het echte Afrika. Hier worden de meest spectaculaire natuurdocumentaires werkelijkheid! Voor een schitterende safari door het gebied met de grootste wildpopulaties bent u in Tanzania aan het juiste adres. Hier leven grote kuddes gnoes, vergezeld door zebra’s en gazellen. Leeuwen, hyena’s en luipaarden liggen bij zo veel aanbod natuurlijk altijd op de loer. De olifanten zijn door hun omvang makkelijk te spotten: u ziet ze al van verre aankomen. Bij de rivier wordt u aangekeken door de kleine oogjes van de nijlpaarden, die in grote groepen in het water liggen.

Naast het wild geniet u tijdens deze privéreis door Tanzania natuurlijk ook van de prachtige Afrikaanse natuur. Elk park heeft zijn eigen charme. In Lake Manyara rijdt u dwars door het oerwoud en treft u midden in het park een groot meer met daarin honderden flamingo’s aan. De uitgestrekte savannes van de Serengeti, met af en toe een boom, zijn uitermate fotogeniek. In Tarangire ziet u juist weer de ene baobabboom na de andere! Alle karakteristieke eigenschappen van de Tanzaniaanse landschappen komen samen in de wonderschone Ngorongorokrater, die niet voor niets ‘de ark van Noach’ wordt genoemd. Tanzania is ook op cultureel gebied een rijk land: u komt regelmatig de rondtrekkende Masaï tegen, slechts een van de vele verschillende stammen.

Tijdens deze privéreis ontdekt u samen met uw gids, die ook de chauffeur is van uw 4-wheel drive, de natuurlijke pracht van Tanzania! We hebben prachtige safari's voor u geregeld, waarmee u dit Afrikaanse land in korte tijd optimaal leert kennen. Uw gids weet alles over dit prachtige land, dus vraag wat u wilt! U verblijft in of nabij de verschillende wildparken. Samen met uw gids ontdekt u elke dag het wild en het natuurschoon van de parken. De ideale manier om dit prachtige land te verkennen! Karibu sana, oftewel: in Tanzania bent u heel erg welkom!

Pluspunten
vluchten KLM
ruimbagage
8 dagen vervoer in 4-wheel drive met privéchauffeur/gids
sfeervolle (tented) lodges
7x ontbijt, 7x lunch en 6x diner
5x safari
ochtendexcursie naar keuze met gids
entreegelden nationale parken
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
Bezienswaardigheden
Serengeti National Park
Ngorongorokrater
Lake Manyara National Park
Tarangire National Park
Karatu
Arusha
Shanga-project
Germa, SRC Reizen
Germa
SRC-reisexpert sinds 1992
Bijzonder aan deze reis: game drives Serengeti, Lake Manyara, Ngorongorokater en Tarangire
De game drives in de nationale parken van Tanzania zijn werkelijk onvergetelijk! Welke dieren kunt u spotten?

De reis in het kort

Amsterdam – Kilimanjaro – Arusha
Lake Manyara
Lake Manyara – Serengeti
Uitgestrekte savannes Serengeti
Serenegeti – Ngorongoro – Tarangire
Tarangire
Tarangire – Arusha
Arusha – Kilimanjaro
Aankomst Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Kilimanjaro – Arusha

U vliegt naar Tanzania. Op de luchthaven van Kilimanjaro maakt u kennis met uw Engelssprekende chauffeur/gids. Hij brengt u naar uw lodge in Arusha, waar u een nacht verblijft. Arusha is een bedrijvige stad op 1.300 meter hoogte, met uitzicht op de Meruberg. (reisafstand ca. 35 km)

dag 2: Lake Manyara

Uw gids/chauffeur brengt u van Arusha naar Lake Manyara National Park. Onderweg ziet u leden van de verschillende stammen aan het werk op het land. Langs de kant van de weg brengen ze hun verse producten aan de man. In Lake Manyara National Park rijdt u eerst door een stuk jungle met watertjes. Blauwe meerkatten en bavianen kijken u hier nieuwsgierig aan! Daarna bereikt u een open grasland met uitzicht op het zoutwatermeer dat het park zijn naam geeft: Lake Manyara. Door de mineralen in het water heeft dit meer een bijzondere kleur. Maar liefst 300 verschillende vogelsoorten, waar onder grote groepen flamingo’s, ibissen en pelikanen, leven in en rond het meer. Lake Manyara ligt aan de voet van de grote Riftvallei en wordt omringd door groene hellingen. In het park vindt u bossen met gigantische vijgen- en mahoniebomen, maar ook uitgestrekte graslanden. Als u geluk heeft, ziet u de ‘boomklimmende’ leeuwen, die een dutje doen in de acaciabomen! Verder kunt u in het park olifanten, nijlpaarden en donker gekleurde giraffen tegenkomen. U overnacht buiten het park. (reisafstand ca. 190 km)

dag 3: Lake Manyara – Serengeti

U rijdt door de Ngorongoro Conservation Area, een door UNESCO beschermd gebied. Hier leven wilde dieren en de Masaï samen. Dit nomadisch volk trekt door het prachtige landschap met kuddes geiten en schapen. Onderweg ziet u de typische dorpen van dit volk. Via de Naabi Hill Gate rijdt u Serengeti National Park binnen. Serengeti betekent eindeloze vlaktes. Tijdens uw eerste safari over de Serengeti geniet u hier dan ook zeker van het uitgestrekte savannelandschap, en van de vele wilde dieren die hier leven. Op de vlaktes komt u ook regelmatig de ‘kopjes’ tegen, de granietrotsen die een favoriete uitkijkplek van leeuwen en cheeta’s zijn. U verblijft twee nachten in een lodge dicht bij de ingang van het park. (reisafstand ca. 260 km)

dag 4: Uitgestrekte savannes Serengeti

U brengt de hele dag door in de Serengeti. U gaat samen met uw chauffeur/gids tijdens een game drive op zoek naar het wild in dit schitterende park. U ziet hopelijk leeuwen, die wel meer dan 20 uur per dag slapen, en het snelste landdier, de cheeta. Verwar de cheeta niet met het luipaard! De cheeta is slank en heeft een vacht met zwarte stippen. Het stevig gebouwde luipaard heeft op zijn vacht zwarte rondjes met bruin in het midden en sleept zijn prooi mee in de boom. Houd daarom de bomen goed in gaten! Ook ziet u gazellen en antilopen, zoals de Thomsongazelle en de impala’s. In de hippo pool baden nijlpaarden. (reisafstand ca. 50 km)

De Serengeti is bekend om de grote trek van de gnoes. Tussen december en april leeft deze groep van bijna 3 miljoen dieren in het zuidoosten van de Serengeti, waar ze hun jongen werpen. De gnoes reizen met de regentijd mee. De zebra’s en gazellen volgen de groep. In mei en juni trekken ze naar de Seronavallei in het westen, en daarna naar de Masai Mara in het noorden. In oktober en november trekt de kudde langs de oostkant van de Serengeti, om te grazen op de groene vlaktes van de Ngorongoro Conservation Area. Het is onmogelijk exact te voorspellen wanneer de groep waar is, omdat dit afhankelijk is van de regentijd. Meer informatie over de Grote Trek vindt u bij de beste reistijd van Tanzania.

dag 5: Serengeti – Ngorongoro – Tarangire

U neemt afscheid van de Serengeti en vertrekt naar een ander bijzonder natuurwonder: de Ngorongorokrater. Het uitzicht vanaf de top van de krater is adembenemend! Met de jeep daalt u af in de krater, waarna u hier een game drive maakt. De Ngorongorokrater is de grootst intact gebleven caldera, het ingestorte dak van een vulkaan, ter wereld. In de krater zijn verschillende kleine ecosystemen, die worden beschermd tegen invloeden van buitenaf door de 600 meter hoge kraterwand. U vindt hier moerassen, savannes, bossen en meren. Er leven ongeveer 30.000 dieren in de krater. In deze ‘ark van Noach’ kunt u onder andere een deel van de big five spotten: de olifant, de neushoorn, het luipaard, de buffel en de leeuw. De giraffe zult u hier niet zien, die kan de afdaling door zijn lange benen en nek niet maken. Aan het eind van de dag rijdt u naar uw lodge bij Tarangire, waar u een nacht verblijft. (reisafstand ca. 200 km)

dag 6: Tarangire

Op deze vrije ochtend kunt u een van de onderstaande excursies maken (kosten inbegrepen).

Lokaal leven
U maakt een wandeling in het dorp Mto wa Mbu, dat dicht bij Lake Manyara ligt. Tijdens deze wandeling vertelt een Engelssprekende gids uit het dorp u meer over het leven van de bevolking. U neemt een kijkje in een van de huisjes in het dorp, bezoekt een kinderopvang en leert meer over de werkwijze op een boerderij.

Mountainbike-avontuur
Heeft u zin in wat meer actie? Maak dan een mooie tocht per mountainbike samen met een Engelssprekende gids. U start op de markt van het dorpje Mto wa Mbu en fietst vervolgens via de bananenplantages naar de oevers van Lake Manyara. Onderweg leert u meer over de bevolking en haar gewoontes.

Bezoek koffieplantage
Op de koffieplantage Shangri La leert u alles over koffie van een Engelssprekende gids. U kunt zien hoe koffie wordt verbouwd en geroosterd. Uiteraard krijgt u ook een heerlijk kopje koffie!

Na de lunch rijdt u naar uw volgende lodge in het gebied tussen Lake Manyara en Tarangire. Hier verblijft u een nacht. Vanaf uw veranda kunt u grazende antilopen en zebra’s spotten. ’s Avonds kunt u genieten van de eindeloze sterrenhemel, met op de achtergrond de geluiden van de Afrikaanse bush. (reisafstand ca. 145 km)

dag 7: Tarangire – Arusha

In het Tarangire National Park maakt u in de ochtend een game drive. Hier heeft u een grote kans om een kudde olifanten tegen het lijf te lopen. Deze kuddes drinken uit de gelijknamige rivier die door het park stroomt. In het park leven ook bijzondere diersoorten als de Afrikaanse eland en de girafgazelle. Op de grote termietenheuvels staan de kleine mangoesten al op de uitkijk! Tarangire staat bekend om de roodgekleurde aarde en de vele baobabs. De baobabboom is de dikste boom ter wereld. De boom slaat water op in zijn stam om de droge tijd te kunnen overleven. Sommige baobabs hebben een omtrek van wel 34 meter! Wanneer er geen bladeren aan de bomen zitten, lijkt het net alsof de bomen omgekeerd in de aarde zijn gestoken! Na uw laatste safari in Tanzania rijdt u terug naar Arusha, waar u de laatste nacht verblijft. (reisafstand ca. 115 km)

dag 8: Arusha – Kilimanjaro

Nadat u uitgecheckt bent, bezoekt u het bijzondere project Shanga. Dit is een werkplaats waar gehandicapten sieraden maken van gerecycled materiaal, met het doel ze in het normale arbeids- en leefproces te betrekken. Er zijn voornamelijk dove en blinde mensen aan het werk. Na de lunch keert u terug naar de lodge in Arusha, waar u tot aan het vertrek naar de luchthaven nog gebruik kunt maken van de faciliteiten. U kunt vanmiddag ook nog een optionele excursie maken, zoals het volgen van een kookworkshop of woon een Tinga Tinga art class bij. Deze excursies worden aangeboden door de lodge en kunt u ter plaatse betalen. Aan het begin van de avond brengt uw chauffeur/gids u naar de luchthaven van Kilimanjaro voor uw terugvlucht naar Amsterdam. (reisafstand ca. 35 km)

dag 9: Aankomst Nederland

Al vroeg in de ochtend landt u op Nederlandse bodem.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt na uw offerteaanvraag aangeven welke extra excursies u wilt maken.

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Vluchten

Deze reis heeft standaard vluchten van KLM. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u het meest voorkomende vluchtschema van KLM voor deze reis. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw offerte-aanvraag kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Kilimanjaro 10:05 - 20:25 uur
Kilimanjaro - Amsterdam 21:35 - 07:00 uur

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Reistijd/rijafstanden

In het programma vindt u bij elke reisdag de afstand vermeld die u die dag ongeveer moet rijden. Hou er rekening mee dat de wegen in Tanzania niet van dezelfde kwaliteit zijn als in Nederland. De wegen, veelal tweebaanswegen, zijn soms slecht onderhouden en worden ook gebruikt door lokaal (ongemotoriseerd) verkeer. In de parken rijdt u op onverharde wegen!

Accommodaties/lodges

We hebben voor u sfeervolle middenklasselodges geselecteerd in of nabij de verschillende wildparken. Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties waar u mogelijk gaat verblijven. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve lijst met accommodaties.

Belangrijke informatie
Tijdens deze reis overnacht u in lodges die liggen in of nabij de wildparken. Omdat er geen hekken om de parken staan en de wilde dieren dus overal kunnen komen, is er in de lodges vaak bewaking aanwezig. Zo wordt u na zonsondergang of voor zonsopgang bij uw tent/kamer door een ranger of een medewerker van de lodge opgehaald of naar uw tent/kamer gebracht. Dit is voor uw eigen veiligheid en onderdeel van een safarireis.

Ilboru Safari, Tanzania
Lodge Ilboru Safari - Arusha
Op de helling van Mount Mere ligt de eenvoudige Ilboru Safari Lodge. In de tuin kunt u een heerlijke duik nemen in het zwembad, die in de schaduw van de exotische bomen ligt. Als u uit uw lodge stapt, staat u midden in het plaatselijke leven!


Bekijk de website van Ilboru Safari Lodge
Lodge Kirurumu Camp - Lake Manyara
Dit luxe tentenkamp ligt aan de rand van de Grote Riftvallei. Vanaf uw veranda geniet u van een panoramisch uitzicht over Lake Manyara. De tenten liggen verspreid over het terrein.

Bekijk de website van Kirurumu Camp Lake Manyara
Kuhama Camp, Tanzania
Lodge Kuhama - Serengeti
Deze accommodatie heeft een centrale ligging in de Serengeti en biedt de mogelijkheid om meerdere delen van het park te bezoeken. Er is een bar en een lounge aanwezig in het kamp. De eenvoudige tenten hebben een indrukwekkend uitzicht over de Serengeti en beschikken over onder andere een veranda en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Kuhama Camp
Bougainvillea Safari, Tanzania
Lodge Bougainvillea Safari - Karatu
Deze lodge wordt omgeven door een prachtige tuin met een heerlijk zwembad. De witte bungalows liggen verspreid over het terrein. U wordt hier zeker warm onthaald door het gastvrije personeel.


Bekijk de website van Bougainvillea Safari Lodge
Burunge Camp, Tanzania
Lodge Burunge - Tarangire
Het Burunge Tented Camp ligt op ongeveer 20 minuten rijden van het Tarangire Nationaal Park. Het kamp beschikt over een restaurant, een zwembad en een verhoogde bar waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht. De kamer zijn voorzien van een eigen badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Burunge Camp

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Lieve mensen van SRC,
Wat hebben we een mooie tijd gehad in Tanzania! Gezellig, prachtig, indrukwekkend, lekker, hartverwarmend... En alles tot in de puntjes geregeld. Daar willen we jullie heel hartelijk voor bedanken! Memories that will last a lifetime!
Onze reis door Tanzania was perfect! Wij verbleven in fantastische lodges op toplocaties! We hadden een goede klik met onze chauffeur George van Leopard tours. Hij heeft ons ontzettend veel laten zien en veel verteld. De stop met rondleiding tussen Ngorongo en Tarangire was wel aardig, maar voor ons geen hoogtepunt. Mijn dochter en ik hebben een fantastische reis gehad. Alles was perfect geregeld. We zullen dan ook zeker SRC bij iedereen aanbevelen. Bedankt Sietske!Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vlucht Amsterdam – Kilimanjaro en Kilimanjaro – Amsterdam met KLM.
Luchthavenbelastingen en heffingen.
Ruimbagage.
Volledige rondreis in een 4-wheel drive met Engelssprekende privéchauffeur/gids.
Verblijf in sfeervolle middenklasselodges met een douche en een toilet.
Verzorging op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner). Op dag 1 en dag 8 is het diner niet inbegrepen.
Safari in Lake Manyara, Ngorongorokater en Tarangire.
Safari’s in de Serengeti.
Bezoek Shanga-project.
Ochtendexcursie met Engelssprekende gids naar keuze in Karatu: bezoek dorp Mto wa Mbu, mountainbiketocht naar Lake Manyara of bezoek koffieplantage Shangri La.
Entreegelden nationale parken volgens programma.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
Bijdrage aan een groenere wereld via Trees for All door de aanplanting van een SRC-bos. Lees hier meer over Trees for All.
In deze en de volgende stappen vraagt u een offerte aan. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om uw reiswensen te bespreken. Binnen vijf werkdagen ontvangt u vervolgens een vrijblijvende offerte. De reissom hierin kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVR SGR Calamiteitenfonds iDeal Trees for All
Contact
Wij nemen binnen vijf werkdagen contact met u op om uw offerteaanvraag door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit dan aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw reis naar Tanzania verlengen met een verblijf op Zanzibar. In een luxe hotel kunt u bijkomen van alle indrukken tijdens een ontspannen strandvakantie. U kunt uw verlenging bij uw offerte-aanvraag doorgeven. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Zanzibar
Zanzibar is een exotisch eiland met hagelwitte palmstranden en wuivende palmbomen aan de oostkust van Afrika. Dit paradijselijke eiland hoort bij Tanzania. In de azuurblauwe zee kunt u heerlijk zwemmen, en de koraalriffen voor de kust nodigen uit om te gaan snorkelen. In de hoofdstad Stone Town vindt u een wirwar van straatjes, knusse restaurantjes met heerlijk eten en prachtig bewerkte deuren. Zanzibar staat bekend om de productie van specerijen, zoals nootmuskaat, kaneel en kruidnagel.