050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Van Cézanne tot Picasso

Reisleidster Adriënne:
‘Op deze prachtige kunstreis maakt u kennis met de grootste moderne kunstenaars die de 20e eeuw heeft voortgebracht! De meest prominente vertegenwoordigers van de vroeg 20e-eeuwse moderne kunststromingen passeren tijdens de verschillende bezoeken aan beroemde kunstmusea de revue.

Vanuit het Duitse Weil am Rhein, vlak bij Basel, gaat u naar Zürich, dat op een prachtige locatie in de Alpen ligt. Hier ziet u in de Fraumünster de schitterende glas-in-loodramen van Chagall. Meer werk van deze kunstenaar en van meesters als Picasso en de Zwitserse beeldhouwer Giacometti kunt u bewonderen in het Kunsthaus Zürich.

Uw bezoek aan Bern staat grotendeels in het teken van Paul Klee. De stad herbergt een museum dat is gewijd aan deze Duits-Zwitserse kunstenaar, een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het expressionisme. Ook Basel heeft prachtige musea, waar u mooie kunst van grootheden als Cézanne, Braque, Kandinsky, Jawlensky en Kirchner kunt zien. Als “toetje” van deze kunstreis bezoekt u op de terugreis Darmstadt, waar u in Mathildenhöhe prachtige jugendstilarchitectuur bewondert. Ontmoet beroemde kunstenaars van de 20e eeuw in het prachtige Zwitserland én Duitsland!’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
middenklassehotel
4x ontbijt en 4x diner
vrije middag in Bern
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Vitra Design Museum in Weil am Rhein
Kunsthaus Zürich
Zentrum Paul Klee in Bern
Mathildenhöhe in Darmstadt
glas-in-loodramen van Chagall in Zürich
Basel en Zürich
Fondation Beyeler in Riehen
SRC -reisleidster Adriënne
SRC-reisleidster sinds 2006
Maak kennis met de grootste moderne kunstenaars die de 20e eeuw heeft voortgebracht!
Ontmoet onze beste reisleiders in Zwitserland
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Jessy
Reisleidster sinds 2017

De reis in het kort

Naar Weil am Rhein
Stadswandeling Zürich, Kunsthaus Zürich
Design en Basel
Zentrum Paul Klee in Bern
Jugendstil in Darmstadt

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Weil am Rhein

We reizen naar het hotel in het Duitse Weil am Rhein. Onderweg vertelt de reisleider ons meer over de 20e-eeuwse kunst die we de komende dagen in de diverse musea gaan bewonderen. (ca. 705 km)

dag 2: Stadswandeling Zürich en Kunsthaus Zürich

Zürich heeft zich in de laatste jaren ontwikkeld tot een culturele metropool. Het middeleeuwse stadscentrum aan de oevers van de Limmat en de Zürichsee is fraai gerestaureerd en huisvest bijzondere schatten. We maken een wandeling door de Altstadt en zien de Grossmünster, het Rathaus en de Neumarkt. Vervolgens gaan we de Limmat over. We bezoeken de Fraumünster, die glas-in-loodramen van Marc Chagall heeft, en zien het neogotische stadhuis. In het Kunsthaus Zürich, dat een van de belangrijkste kunstcollecties van Zwitserland heeft, bewonderen we het werk van onder meer Munch, Chagall, Picasso en Giacometti. (ca. 190 km)

dag 3: Design en Basel

De deconstructieve bouwstijl van het Vitra Design Museum in Weil am Rhein is typerend voor de Amerikaanse architect Frank O. Gehry. In het museum zijn verschillende tentoonstellingen te bezichtigen. De rode draad is de steeds veranderende interpretatie van het concept design. De creaties van Frank Lloyd Wright en Philippe Starck zijn hier prachtige voorbeelden van. Vervolgens gaan we naar Basel. Hier maken we een korte stadswandeling. Daarna bezoeken we de Fondation Beyeler in Riehen, een plaats nabij Basel. De kunsthandelaar en -verzamelaar Ernst Beyeler bouwde deze verzameling van circa 200 schilderijen op. Het museumgebouw en de collectie zijn adembenemend. (ca. 20 km)

dag 4: Zentrum Paul Klee in Bern

In Bern bezoeken we het Zentrum Paul Klee. Dit museum, dat in 2005 zijn deuren opende, beschikt over circa 4.000 werken van deze kunstenaar. Livia Klee-Meyer, de schoondochter van Klee, gaf in 1997 maar liefst 690 werken aan de stad. Klee, die een groot deel van zijn leven in Bern woonde, was behalve schilder ook musicus, leraar, schrijver en filosoof. In de collectie van het museum komt zijn veelzijdigheid duidelijk naar voren. Het gebouw, dat de vorm heeft van drie golven, is een ontwerp van de Italiaanse architect Renzo Piano. De middag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Kunstmuseum Bern. De collectie omvat werken uit maar liefst zeven eeuwen, waaronder werk uit de Italiaanse vroegrenaissance, van 15e-eeuwse lokale kunstenaars en van 19e-eeuwse Franse kunstenaars als Courbet, Delacroix en Cézanne. Uiteraard kunt u hier ook genieten van de 20e-eeuwse expressionistische kunst en van het werk van Rothko en Pollock. (ca. 200 km)

dag 5: Jugendstil in Darmstadt

We reizen naar Darmstadt, ook wel de stad van jugendstil genoemd. In 1899 nodigde de groothertog van Hessen, Ernst Ludwig, een aantal jugendstilkunstenaars uit om zich te verenigen in een kunstenaarskolonie. Onder andere Peter Behrens en Joseph Olbrich maakten hiervan deel uit. Het resultaat ziet u op de Mathildenhöhe, waar prachtige jugendstilmonumenten staan. De artistieke woonwijk op de Mathildenhöhe bestaat uit fraaie huizen, ateliers en het centrale tentoonstellingsgebouw. Na dit bezoek reizen we terug naar Nederland. (ca. 725 km)

NB De reizen met vertrek op 29 november 2023 en 27 november 2024 vallen in de sfeervolle periode voor kerst. In Basel, Zürich en Bern starten de kerstmarkten eind november, dus verheugt u zich op sfeervol verlichte straten en gezelligheid op de knusse kerstmarkten. Door de reis in deze tijd van het jaar te maken krijgt uw reis een feestelijk tintje!

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Zevenaar | vertrek 09.30 uur Station NS
Stationsplein, voorzijde station

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Carathotel, Zwitserland
Hotel Carat - Weil am Rhein
Het Carathotel bevindt zich in Weil am Rhein, vlak bij de grenzen van Zwitserland en Frankrijk. Het hotel beschikt over een lift, een gezellige bar en een restaurant. U kunt gratis gebruikmaken van de sauna van het hotel en er is in het gehele gebouw gratis wifi beschikbaar. De lichte kamers beschikken over een minibar, een tv en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Carathotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van het stadscentrum en het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uursreceptie, een lift, gratis wifi, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, een kluis, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zon- en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur. Indien u voor de start van het ontbijt vertrekt kan het hotel een ontbijtpakket verzorgen.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Vitra Design Campus stond al lang op mijn verlanglijstje. Maar wist niet dat Zurich, Basel en Bern zo de moeite waard waren!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Heerlijke reis, heel veel gezien, vol programma, perfecte afweging van kunst, wandelen en rust en korte busreis van hotel naar stad. Prima chauffeur en uitstekende reisleider.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Echt een hele fijne reis met fikse dosis cultuur en 3 schitterende steden als bonus. Bern was voor mij een absolute verrassing.
Beoordeling reisleider: 7
Beoordeling reis: 8
Een heerlijke, zorgeloze manier om kunst in Zwitserse steden te ontdekken. Comfortabel en leerzaam. Uitstekende chauffeur, fantastische reisleider en plezierige medereizigers. Zelfs in de bus hoefden wij ons geen moment te vervelen dankzij de colleges van onze gids, Adrienne.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Mijn reis naar de Zwitserse musea een groot succes en onze reisleidster Adrienne een toppertje! Goede lezingen, uitleg, rustig, duidelijk. Wat wil een mens nog meer. Hopelijk meer van dit soort korte kunstreisjes bij SRC!
Een geweldige reis. Mede dankzij reisleidster Adriënne. Op de heenweg kwam de hele Duitse geschiedenis aan de orde, daarna de kunstgeschiedenis met all zijverbanden, met accent op de 20e eeuw, je hoort toch altijd weer nieuwe dingen. Maar de manier waarop ze vertelde, duidelijk, goede intonatie, een genot om te luisteren, chapeau!! voor zo'n reisleidster!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Mijn eerste indruk in de bus was: "O' jee een cultureel antropologe, wat moet ik daar nu mee.' Maar toen de reisleidster Adriënne tijdens de reis begon te vertellen: wat een muzikale stem, rustig zonder een grote woordenbrij te veroorzaken, interessante info, humoristisch enz. Ik ben jaren met Voyage & Culture mee geweest, maar heb zelden een dergelijke reisleider meegemaakt.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Het was een mooie reis: prachtige musea bezocht! Het hotel was goed met een mooie en ruime kamer. Jammer dat de ligging en het terras voor geluidsoverlast zorgden.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien