050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Van Cézanne tot Picasso

Reisleidster Adriënne:
‘Op deze prachtige kunstreis maakt u kennis met de grootste moderne kunstenaars die de 20e eeuw heeft voortgebracht! De meest prominente vertegenwoordigers van de vroeg 20e-eeuwse moderne kunststromingen passeren tijdens de verschillende bezoeken aan beroemde kunstmusea de revue.

Vanuit het Duitse Weil am Rhein, vlak bij Basel, gaat u naar Zürich, dat op een prachtige locatie in de Alpen ligt. Hier ziet u in de Fraumünster de schitterende glas-in-loodramen van Chagall. Meer werk van deze kunstenaar en van meesters als Picasso en de Zwitserse beeldhouwer Giacometti kunt u bewonderen in het Kunsthaus Zürich.

Uw bezoek aan Bern staat grotendeels in het teken van Paul Klee. De stad herbergt een museum dat is gewijd aan deze Duits-Zwitserse kunstenaar, een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het expressionisme. Ook Basel heeft prachtige musea, waar u mooie kunst van grootheden als Cézanne, Braque, Kandinsky, Jawlensky en Kirchner kunt zien. Als “toetje” van deze kunstreis bezoekt u op de terugreis Darmstadt, waar u in Mathildenhöhe prachtige jugendstilarchitectuur bewondert. Ontmoet beroemde kunstenaars van de 20e eeuw in het prachtige Zwitserland én Duitsland!’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
middenklassehotel
4x ontbijt en 4x diner
vrije middag in Bern
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Vitra Design Museum in Weil am Rhein
Kunsthaus Zürich
Zentrum Paul Klee in Bern
Mathildenhöhe in Darmstadt
glas-in-loodramen van Chagall in Zürich
Basel en Zürich
Fondation Beyeler in Riehen
SRC -reisleidster Adriënne
SRC-reisleidster sinds 2006
Maak kennis met de grootste moderne kunstenaars die de 20e eeuw heeft voortgebracht!
Ontmoet onze beste reisleiders in Zwitserland
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013

Reisprogramma

Naar Weil am Rhein
+ lees meer
Stadswandeling Zürich, Kunsthaus Zürich
+ lees meer
Design en Basel
+ lees meer
Zentrum Paul Klee in Bern
+ lees meer
Jugendstil in Darmstadt
+ lees meer
Routekaart Kunst in Zwitserse Musea
1840 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis in augustus zijn:

• Zwolle | vertrek 08.00 uur station NS, achterzijde
Tourbushalte aan de Hanzelaan, circa 100 meter vanaf Grand Café Lubeck
• Arnhem Centraal | vertrek 09.30 uur Station NS
Sonsbeekzijde bij Internationale Flixbus Stop (Amsterdamseweg)

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis in de overige maanden zijn:

• Amersfoort | vertrek 08.30 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
• Zevenaar | vertrek 09.30 uur station NS
Stationsplein, voorzijde station

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of in Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Vitra Design Campus stond al lang op mijn verlanglijstje. Maar wist niet dat Zurich, Basel en Bern zo de moeite waard waren!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Heerlijke reis, heel veel gezien, vol programma, perfecte afweging van kunst, wandelen en rust en korte busreis van hotel naar stad. Prima chauffeur en uitstekende reisleider.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Echt een hele fijne reis met fikse dosis cultuur en 3 schitterende steden als bonus. Bern was voor mij een absolute verrassing.
Beoordeling reisleider: 7
Beoordeling reis: 8
Een heerlijke, zorgeloze manier om kunst in Zwitserse steden te ontdekken. Comfortabel en leerzaam. Uitstekende chauffeur, fantastische reisleider en plezierige medereizigers. Zelfs in de bus hoefden wij ons geen moment te vervelen dankzij de colleges van onze gids, Adrienne.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Mijn reis naar de Zwitserse musea een groot succes en onze reisleidster Adrienne een toppertje! Goede lezingen, uitleg, rustig, duidelijk. Wat wil een mens nog meer. Hopelijk meer van dit soort korte kunstreisjes bij SRC!
Een geweldige reis. Mede dankzij reisleidster Adriënne. Op de heenweg kwam de hele Duitse geschiedenis aan de orde, daarna de kunstgeschiedenis met all zijverbanden, met accent op de 20e eeuw, je hoort toch altijd weer nieuwe dingen. Maar de manier waarop ze vertelde, duidelijk, goede intonatie, een genot om te luisteren, chapeau!! voor zo'n reisleidster!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Mijn eerste indruk in de bus was: "O' jee een cultureel antropologe, wat moet ik daar nu mee.' Maar toen de reisleidster Adriënne tijdens de reis begon te vertellen: wat een muzikale stem, rustig zonder een grote woordenbrij te veroorzaken, interessante info, humoristisch enz. Ik ben jaren met Voyage & Culture mee geweest, maar heb zelden een dergelijke reisleider meegemaakt.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Het was een mooie reis: prachtige musea bezocht! Het hotel was goed met een mooie en ruime kamer. Jammer dat de ligging en het terras voor geluidsoverlast zorgden.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.