050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Mysterieuze meren, heilige bergen, tuinen en villa’s

Reisleidster Wendy:
‘Lago d’Orta, Lago Maggiore, Lago di Lugano en Lago di Como: prachtige meren met ieder hun eigen, bijzondere karakter. Tijdens deze ontspannen cultuurvakantie ontdekt u de schilderachtige schoonheid van deze Noord-Italiaanse pracht. U vaart naar eilandjes in de meren en geniet van wandelingen door middeleeuwse stadjes. Zo bezoekt u de Borromeïsche eilanden, waar de beroemde familie Borromeo nog steeds enkele weken per jaar verblijft. En op het eilandje Brissago in het Zwitserse deel van het Lago Maggiore is het heerlijk toeven in de tuin van een Russische barones.

Vele beroemdheden gingen u al voor. Beeldhouwers, schilders, schrijvers, filosofen en musici lieten zich inspireren door deze mysterieuze meren ten zuiden van de Alpen. De prachtige villa’s aan de oevers van de meren zijn populair bij de huidige jetset, maar waren ook geliefd in een ver verleden. Onze eigen prinses Marianne schonk een villa aan het Comomeer aan haar dochter Charlotte. Deze Villa Carlotta is niet alleen beroemd vanwege haar collectie, maar ook een wandeling door de tuin is een aanrader.

Verrassend zijn de heilige bergen, waar plaatsen uit het Heilige Land werden nagebootst voor gelovigen die niet voldoende middelen hadden om de reis naar Jeruzalem te maken. En aan het begin van de 20e eeuw ontstond in de buurt van het Zwitserse Ascona een kolonie van kunstenaars en anarchisten, waarvan we op de Monte Verità een interessante tentoonstelling zullen zien. En bij helder weer kunt u genieten van een hemels vergezicht op de hoogste toppen van de Alpen! Kortom u ziet de Italiaanse meren zoals u deze nog nooit heeft gezien. Gaat u mee genieten?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
toeristenklassehotels
7x ontbijt en 7x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Lago di Como en Lago Maggiore
Lago d’Orta en Isola San Giulio
Isole Borromee en Villa Taranto
Lago di Lugano en Como
Villa Carlotta in Tremezzo
Sacro Monte di Varallo
Monte Verità in Ascona
SRC-reisleider Wendy
SRC-reisleidster sinds 2008
U ziet de Italiaanse meren zoals u deze nog nooit heeft gezien met bijzondere eilanden, tuinen, villa’s en heilige bergen!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
SRC-reisleidster Leny
Reisleidster sinds 2007
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013
SRC-Reisleidster Myriam
Reisleidster sinds 2000
SRC-reisleider Roeland
Reisleider sinds 2001

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Milaan
+ lees meer
Sacro Monte di Varallo, Orta San Giulio en Lago d'Orta
+ lees meer
Isole Borromee en Villa Taranto
+ lees meer
Monte Verità, Ascona en Isole Brissago
+ lees meer
Vrije dag of met de trein naar Milaan
+ lees meer
Villa Taranto en stad van de zijde, Como
+ lees meer
Villa’s en tuinen aan het Lago di Como
+ lees meer
Lago di Lugano en terugvlucht Milaan – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Meren van Noord-Italië
630 KM

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Milaan 17:00 - 18:40 uur
Milaan - Amsterdam19:30 - 21:25 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

De reis meren van noord Italië geweldig. Naast cultuur, natuurschoon , mooie afwisseling.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Mooie reis voor wie van (botanische) tuinen houdt. Bij drukkere plaatsen zijn de bezoeken op goede (wat rustigere) tijdstippen ingepland.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Het is een prachtige reis met een mooi afwisselende variatie qua cultuur en natuur. Het is wel vereist goed ter been te zijn.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Ik ben veel in het merengebied op bezoek geweest. Deze reis met reisgids was meer dan de moeite waard en had grote meerwaarde. Bijzondere locaties bezocht met bijzondere verhalen. Een mooi afgewogen programma. Naast bezoeken van tuinen en villa's ook tijd om te genieten van het lekkere Italiaanse leven en eten.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
De reis Meren in Noord-Italië bood een onverwacht rijke en inspirerende combinatie van mooie landschappen en stadjes, imponerende villa's en tuinen, maar ook van utopische gemeenschappen en heilige bergen tegen het decor van een uiterst ontwikkeld deel van Europa .
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
De meren van Noord-Italië, dat klinkt heerlijk en dat was het ook! Na diverse keren uitstel vanwege corona konden we op 13 september eindelijk afreizen. Het was een geweldige ervaring vol bergen, meren en boottochten naar bijzondere plaatsen en eilandjes. Wat een schitterende omgeving! Lees mijn reisverhaal voor mijn ervaringen over deze reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.