050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Mysterieuze meren, heilige bergen, tuinen en villa’s

Reisleidster Wendy:
‘Lago d’Orta, Lago Maggiore, Lago di Lugano en Lago di Como: prachtige meren met ieder hun eigen, bijzondere karakter. Tijdens deze ontspannen nieuwe cultuurvakantie ontdekt u de schilderachtige schoonheid van deze Noord-Italiaanse pracht. U vaart naar eilandjes in de meren en geniet van wandelingen door middeleeuwse stadjes. Zo bezoekt u de Borromeïsche eilanden, waar de beroemde familie Borromeo nog steeds enkele weken per jaar verblijft. En op het eilandje Brissago in het Zwitserse deel van het Lago Maggiore is het heerlijk toeven in de tuin van een Russische barones.

Vele beroemdheden gingen u al voor. Beeldhouwers, schilders, schrijvers, filosofen en musici lieten zich inspireren door deze mysterieuze meren ten zuiden van de Alpen. De prachtige villa’s aan de oevers van de meren zijn populair bij de huidige jetset, maar waren ook geliefd in een ver verleden. Onze eigen prinses Marianne schonk een villa aan het Comomeer aan haar dochter Charlotte. Deze Villa Carlotta is niet alleen beroemd vanwege haar collectie, maar ook een wandeling door de tuin is een aanrader.

Verrassend zijn de heilige bergen, waar plaatsen uit het Heilige Land werden nagebootst voor gelovigen die niet voldoende middelen hadden om de reis naar Jeruzalem te maken. En aan het begin van de 20e eeuw ontstond in de buurt van het Zwitserse Ascona een kolonie van kunstenaars en anarchisten, waarvan we op de Monte Verità een interessante tentoonstelling zullen zien. En bij helder weer kunt u genieten van een hemels vergezicht op de hoogste toppen van de Alpen! Kortom u ziet de Italiaanse meren zoals u deze nog nooit heeft gezien. Gaat u mee genieten?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
toeristenklassehotels
7x ontbijt en 6x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Lago di Como en Lago Maggiore
Lago d’Orta en Isola San Giulio
Isole Borromee en Villa Taranto
Lago di Lugano en Como
Villa Carlotta in Tremezzo
Sacro Monte di Varallo
Monte Verità in Ascona
SRC-reisleider Wendy
SRC-reisleidster sinds 2008
U ziet de Italiaanse meren zoals u deze nog nooit heeft gezien met bijzondere eilanden, tuinen, villa’s en heilige bergen!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleider Roeland
Reisleider sinds 2001

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Milaan
Isole Borromee en Villa Taranto
Monte Verità, Ascona en Isole Brissago
Sacro Monte di Varallo, Orta San Giulio en Lago d'Orta
Vrije dag of met de trein naar Milaan
Carlo Borromeo en stad van de zijde, Como
Villa’s en tuinen aan het Lago di Como
Terugvlucht Milaan – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Milaan en naar Lago d'Orta

We vliegen naar het noorden van Italië. Na aankomst op de luchthaven Malpensa van Milaan worden we naar ons hotel in de omgeving van Lago d’Orta gebracht. We verblijven vijf nachten in Ameno. (ca. 50 km)

dag 2: Isole Borromee en Villa Taranto

In het Lago Maggiore liggen drie prachtige eilanden: de Isole Borromee. We varen op deze ochtend naar Isola Bella. Dit mooie eiland doet haar naam eer aan. Er staat een bijzonder paleis en in de paradijselijke tuin paraderen witte pauwen. Op het Isola dei Pescatori, van de vissers, kunt u genieten van een heerlijke lunch in een van de vele restaurants die het eilandje rijk is. En ten slotte gaan we naar het Isola Madre, het moedereiland, dat bijna volledig in beslag wordt genomen door een tuin in de stijl van de Engelse romantiek. Het eiland heeft geen inwoners, op de pauwen, papegaaien, kippen en fazanten na die zich door de botanische tuin bewegen. In de namiddag rijden we naar de Villa Taranto, waar we een wandeling maken door een bijzondere botanische tuin die aan het begin van de jaren ’50 is opengesteld voor publiek. De van Schotse afkomst Neil Mc Eacharn is begonnen met de aanleg van deze tuin om op deze wijze de herinnering van zijn geboorteland levendig te houden. (ca. 75 km)

dag 3: Monte Verità

We rijden naar het Zwitserse Ascona waar we een bezoek brengen aan de nabijgelegen beroemde Monte Verità, berg der waarheid. In het begin van de 20e eeuw was dit het trefpunt van utopisten, vegetariërs, naturisten en theosofen. Beroemdheden als Gustav Jung, Erich Maria Remarque en Herman Hesse verbleven in deze kolonie. We bezoeken de permanente tentoonstelling Le Mammelle della verità (De blote borsten der waarheid ), waarbij u meer zult horen over deze bijzondere groep idealisten, die in eenvoudige huizen woonden en in adamskostuum het land bewerkten. Na dit bezoek aan een vervlogen wereld kunt u lunchen in Ascona. In de namiddag varen we naar de Isole Brissago, twee kleine eilandjes gelegen in het Zwitserse deel van het Lago Maggiore. Tijdens onze wandeling door de sprookjesachtige 19e-eeuwse botanische tuin van een Russische barones bewonderen we planten uit verschillende delen van de wereld. (ca. 140 km)

dag 4: Sacro Monte di Varallo en Lago d'Orta

In de ochtend rijden we naar Sacro Monte di Varallo, een van de heilige bergen in het noorden van Italië. Deze bergen ontstonden vanaf de 15e eeuw door een behoefte aan de nabijheid van plekken uit het Heilige Land. Voor hen die niet de middelen hadden om de pelgrimstocht naar Jeruzalem te maken werden in Europa de heilige plaatsen nagebootst. Op de Sacro Monte di Varallo bewonderen we vele kapellen met verschillende scènes uit het leven van Christus. De uitbeeldingen zijn zowel in de vorm van schilderingen als beelden met natuurlijke haren. Niemand minder dan de heilige Carlo Borromeo bezocht deze berg meermaals om zich terug te trekken in gebed. Aansluitend rijden we naar Orta San Giulio, waar u heerlijk kunt lunchen in een van de restaurants. We varen naar het Isola San Giulio in het Lago d'Orta. De heilige Julius zou volgens de legende het eiland hebben bevrijd van slangen en draken. Ook kunt u hier de zogenaamde stille weg lopen. Orta San Giulio behoort tot een van de meest schilderachtige dorpjes. Dwalend door de steegjes waant u zich in de middeleeuwen. Op de nabijgelegen Sacro Monte verleidde de jonge Lou Salomè tijdens een romantische wandeling met een gestolen kus de filosoof Friedrich Nietzsche. Op deze avond is het diner niet inbegrepen. (ca. 85 km)

dag 5: Vrije dag of met de trein naar Milaan

Kiest u voor een rustige dag in de omgeving van het hotel of gaat u met uw reisleider mee met de trein naar Milaan (kosten niet inbegrepen)?

dag 6: Como

Vandaag verlaten we ons hotel in de omgeving van het Lago d’Orta en rijden naar Como. Onderweg maken we kennis met een belangrijk lid van de familie Borromeo. In zijn geboorteplaats Arona zien we een kolossaal beeld van de heilige Carlo Borromeo, een kardinaal uit de tijd van de contrareformatie die een bijzondere visie had op de katholieke kerkarchitectuur. Het chique Como, bekend als de stad der zijde, is gelegen aan de zuidkant van het gelijknamige meer, waaraan zich vele mooie villa’s bevinden van uiteenlopende beroemdheden. Aan het eind van de dag komen we aan bij ons hotel in Grandola ed Uniti, waar we de laatste twee nachten verblijven. (ca. 140 km)

dag 7: Villa’s en tuinen aan het Lago di Como

In de ochtend brengen we een bezoek aan de Villa Carlotta in Tremezzo, ooit in het bezit was van prinses Marianne der Nederlanden, echtgenote van Albert van Pruisen. Ze is de geschiedenis in gegaan als de prinses die er met haar koetsier vandoor ging. Zij was het die deze villa schonk aan haar dochter, Charlotte, als verrassing bij haar trouwen. Daarna varen we met een openbaar vervoerboot naar Bellagio aan het Lago di Como, waar u prachtige tuinen kunt bewonderen. In de Villa Melzi verbleef Fransz Liszt enige tijd met zijn geliefde. In de kleine Arabische tempel die nu nog aan het meer staat, componeerde hij enkele pianostukken. (ca. 25 km)

dag 8: Milaan – Amsterdam

We rijden langs het Lago di Lugano naar de luchthaven van Milaan voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 100 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Milaan 17:00 - 18:40 uur
Milaan - Amsterdam19:30 - 21:20 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

hotel Monterosa
Hotel Monterosa - Armeno
Het sfeervolle familiehotel Monterosa ligt op circa 4 kilometer van het Lago d'Orta. Het hotel beschikt over een restaurant en een lift. Vanaf het panoramische terras heeft u een prachtig uitzicht op de Monte Rosa. U kunt in het hotel gebruik maken van gratis wifi. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van hotel Monterosa
Hotel Merloni in Grandola, Italië
Hotel Merloni - Grandola
Het gezellig familiehotel Merloni is gelegen op de heuvels in de omgeving van Menaggio. In de tuin van het hotel bevindt zich een zwembad en op het terras kunt u genieten van het uitzicht. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een badkamer met een bad en/of douche en een toilet. U kunt in het hotel gebruik maken van gratis wifi.

Bekijk de website van hotel Merloni

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

De reis meren van noord Italië geweldig. Naast cultuur, natuurschoon , mooie afwisseling.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
De meren van Noord-Italië, dat klinkt heerlijk en dat was het ook! Na diverse keren uitstel vanwege corona konden we op 13 september eindelijk afreizen. Het was een geweldige ervaring vol bergen, meren en boottochten naar bijzondere plaatsen en eilandjes. Wat een schitterende omgeving! Lees mijn reisverhaal voor mijn ervaringen over deze reis.
Ik ben veel in het merengebied op bezoek geweest. Deze reis met reisgids was meer dan de moeite waard en had grote meerwaarde. Bijzondere locaties bezocht met bijzondere verhalen. Een mooi afgewogen programma. Naast bezoeken van tuinen en villa's ook tijd om te genieten van het lekkere Italiaanse leven en eten.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
De reis Meren in Noord-Italië bood een onverwacht rijke en inspirerende combinatie van mooie landschappen en stadjes, imponerende villa's en tuinen, maar ook van utopische gemeenschappen en heilige bergen tegen het decor van een uiterst ontwikkeld deel van Europa .
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.