Kunstreizen - De mooiste kunst en architectuur

De fantasierijke vormentaal van Gaudí, de futuristische architectuur van Calatrava, de snelle penseelstreken van de impressionisten, het felle kleurenpalet van Van Gogh of de hedendaagse kunst tijdens de Documenta en de Biennale di Venezia: bent u een liefhebber van kunst en architectuur? Dan zijn onze kunstreizen echt iets voor u!

Unieke kunstreizen

Gaat u mee op een kunstreis van SRC? Dan gaat u mee op een unieke reis! Al onze kunstreizen worden samengesteld aan de hand van actuele tentoonstelling overal ter wereld en worden door geen enkele andere touroperator aangeboden. En of uw kunstreis nu ingaat op de Russische, Franse of Italiaanse schilderkunst, beeldhouwkunst of bouwkunst: onze reisleiders kunnen u altijd voorzien van de mooiste verhalen en anekdotes!

Tijdens de kunstreizen zijn er altijd meerdere bezoeken gepland aan musea en plaatsen die aansluiten op het specifieke onderwerp van uw reis. Gaat u op een Vincent van Gogh-reis? Dan kunt u er vanuit gaan dat u een bezoek brengt aan verschillende musea waar exposities te zien zijn van Van Goghs werk. Maar ook de steden, dorpen en landschappen waar hij zijn inspiratie opdeed maken deel uit van het programma. Maakt u een kunstreis over de jugendstil in Duitsland? Dan weet u er zeker dat u langs steden reist, waar u de prachtige Duitse jugendstil-architectuur kunt bewonderen, maar u bezoekt ook musea waar u zich kunt verdiepen in deze kunststijl. Wat het thema van uw kunstreis ook is, een uitgebreid excursieprogramma dat volledig aansluit bij het onderwerp van uw reis is gegarandeerd!

Een kunstreis is daarnaast ook gewoon een culturele groepsreis, met alle voordelen die daarbij horen! Dus u reist in goed gezelschap van geïnteresseerde medereizigers die net als u meer willen weten over een specifiek onderwerp uit de kunst en de architectuur. En natuurlijk kunt u rekenen op de hoge kwaliteit van onze reisleiders, die u met uitgebreide verhalen en anekdotes alles vertellen over de kunststroming, de kunstenaar of de architectuurstijl die op uw kunstreis centraal staat. Doordat er gebruik wordt gemaakt van het handige audiosysteem kan de reisleider ook in musea eenvoudig een rondleiding verzorgen! En bij sommige kunstreizen wordt het onderwerp nog verder uitgediept tijdens een lezing die de reisleider op een avond verzorgt.

Kom als een rijker mens terug van onze bijzondere kunstreizen

SRC organiseert dus regelmatig bijzondere reizen die verbonden zijn met een onderwerp uit de kunst of de architectuur. Op deze mooie kunstreizen wordt u ondergedompeld in schoonheid. Of dat nu de moderne en hedendaagse kunst is uit de dependance van het Louvre in Lens, of de gespierde vormen van Michelangelo’s beeldhouwwerken in Florence: u komt als een rijker mens terug. En door onze samenwerking met het Van Gogh Museum, de Hermitage Amsterdam, De Nieuwe Kerk in Amsterdam en het Drents Museum kunnen wij ook unieke kunstreizen aanbieden die aansluiten bij recente tentoonstellingen, én die u nergens anders vindt!

Een kunstreis van SRC staat garant voor een unieke en zeer gevarieerde reis waarbij u kennis maakt met een kunstenaar of een kunststroming. Ga mee op kunstreis en ontdek het zelf!