050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Kunstreizen

Kunstreizen - De mooiste kunst en architectuur

De fantasierijke vormentaal van Paul Klee, de futuristische architectuur van Calatrava, de snelle penseelstreken van de impressionisten, het felle kleurenpalet van Van Gogh of de hedendaagse kunst tijdens de Biennale di Venezia of de Manifesta: bent u een liefhebber van kunst en architectuur? Dan zijn onze kunstreizen echt iets voor u! SRC Reizen organiseert regelmatig bijzondere culturele groepsreizen die verbonden zijn met een onderwerp uit de kunst of de architectuur. Op deze mooie kunstreizen wordt u ondergedompeld in schoonheid. Of dat nu de moderne en hedendaagse kunst is uit de dependance van het Louvre in Lens, of de gespierde vormen van Michelangelo’s beeldhouwwerken in Florence: u komt als een rijker mens terug.

Unieke kunstreizen: u komt als een rijker mens terug

Gaat u mee op een kunstreis van SRC Reizen? Dan gaat u mee op een unieke reis! Al onze kunstreizen worden samengesteld aan de hand van actuele tentoonstellingen overal ter wereld of gaan dieper in op een speciale kunststroming of kunstenaar. Ze zijn uniek, want deze kunstreizen worden door geen enkele andere touroperator aangeboden. En of uw kunstreis nu ingaat op de Russische, Franse of Italiaanse schilderkunst, beeldhouwkunst of bouwkunst: onze reisleiders kunnen u altijd voorzien van de mooiste verhalen en anekdotes! Tijdens de kunstreizen zijn er altijd meerdere bezoeken gepland aan musea en plaatsen die aansluiten op het specifieke onderwerp van uw reis. Gaat u op een impressionisten-reis? Dan kunt u er vanuit gaan dat u een bezoek brengt aan verschillende musea waar de werken van grote impressionisten te zien zijn. Maar ook de steden, dorpen en landschappen waar deze kunstenaars hun inspiratie opdeden maken deel uit van het programma. Maakt u een kunstreis over de jugendstil in Duitsland? Dan weet u er zeker dat u langs steden reist, waar u de prachtige Duitse jugendstil-architectuur kunt bewonderen, maar u bezoekt ook musea waar u zich kunt verdiepen in deze kunststijl. Wat het thema van uw kunstreis ook is, een uitgebreid excursieprogramma dat volledig aansluit bij het onderwerp van uw reis is gegarandeerd!

Een kunstreis is daarnaast ook gewoon een culturele groepsreis, met alle voordelen die daarbij horen! Dus u reist in goed gezelschap van geïnteresseerde medereizigers die net als u meer willen weten over een specifiek onderwerp uit de kunst en de architectuur. En natuurlijk kunt u rekenen op de hoge kwaliteit van onze reisleiders, die u met uitgebreide verhalen en anekdotes alles vertellen over de kunststroming, de kunstenaar of de architectuurstijl die op uw kunstreis centraal staat. Doordat er gebruik wordt gemaakt van het handige audiosysteem kan de reisleider ook in musea eenvoudig een rondleiding verzorgen! En bij sommige kunstreizen wordt het onderwerp nog verder uitgediept tijdens een lezing die de reisleider op een avond verzorgt.

Reispartner van musea - extra mooie kunstreizen

Cultuur is op al onze buitenlandse reizen een belangrijk ingrediënt. Maar ook in ons eigen land ligt de kunst voor het oprapen! We laten u daar graag kennis mee maken en hebben daarom in de afgelopen jaren contact gezocht met verschillende toonaangevende Nederlandse musea. Als officiële reispartner van het Drents Museum in Assen, De Hermitage Amsterdam, De Nieuwe Kerk Amsterdam en het Van Goghmuseum organiseren wij voor deze musea persreizen, vriendenreizen en vip-reizen in aansluiting op grote tentoonstellingen. Door deze samenwerking kunnen wij ook voor onze gasten unieke kunstreizen samenstellen in aansluiting op deze exposities. Deze reizen nemen u mee nemen naar de plaats waar de kunstwerken zijn gemaakt of waar de objecten vandaan komen. en bieden zo een uniek kijkje achter de schermen. Kunstreizen die u dus écht nergens anders vindt!

De voordelen van een kunstreis van SRC Reizen

Een kunstreis van SRC Reizen is perfect wanneer u een vakantieland écht goed wil leren kennen én u zich ook nog verder wilt verdiepen in een kunststroming, een kunstenaar of een bijzondere kunstmanifestatie wilt bezoeken. Wat precies de voordelen zijn van onze kunstreizen? Wij hebben het voor u op een rijtje gezet!

1. Een uitstekend cultureel reisprogramma, waarbij met specifieke excursies, bezoeken aan musea en soms een lezing het kunstonderwerp van de reis echt wordt uitgediept
2. Begeleiding door een deskundige SRC-reisleider, die een expert is op het onderwerp van de kunstreis
3. Door de samenwerking met grote Nederlandse musea kunnen we u vaak iets extra's te plaatse aanbieden
4. De gedeelde interesses van de in kunst geïnteresseerde reizigers maken van elke groep een hecht reisgezelschap
5. Kleine groepen, variërend van 15 tot 32 deelnemers
6. Veel inclusief in de reissom: een kunstreis biedt u meer dan alleen de vlucht, het verblijf en het vervoer ter plaatse
7. U kunt tot 60 dagen voor vertrek onbezorgd en kosteloos omboeken naar een andere datum of zelfs naar een andere reis!

Een kunstreis van SRC staat dus garant voor een unieke en zeer gevarieerde reis waarbij u kennis maakt met een kunstenaar of een kunststroming. Ga mee op kunstreis en ontdek het!

Boek een kunstreis bij SRC Reizen

De voordelen van onze kunstreizen spreken voor zich, maar er zijn meer redenen om uw vakantie aan SRC Reizen toe te vertrouwen. Al 40 jaar zijn wij gespecialiseerd in het samenstellen van culturele reizen. Zo’n 25 ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR.

Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een kunstreis bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden! Maakt u straks een kunstreis door Duitsland om de mooiste musea van dit land te bewonderen, verkent u de prachtige moderne architectuur in Valencia en Bilbao tijdens een kunstreis naar Spanje, of ontdekt u de sierlijke art nouveau een kunstreis in Frankrijk? Laat u verrassen door de diversiteit van onze kunstreizen. U ziet méér tijdens uw vakantie met SRC!