050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Argentinië

Reisinformatie Argentinië

Een reis door het immense Argentinië is als een zwierige tango langs indrukwekkende natuurpracht! Hier vindt u azuurblauwe meren zoals het Lago Argentina, dat uitkijkt op de besneeuwde bergtoppen van de Andes. En ook rokende vulkanen, enorme ravijnen, grillige rotskusten, gletsjers zoals de Perito Moreno in het nationaal park Los Glaciares, fjorden, ongerepte oerwouden en het uitgestrekte steppegebied van het prachtige Patagonië. Argentinië is een waar natuurparadijs!

In het bruisende Buenos Aires geniet u van de kleurrijke wijkjes, waar vaak op elke hoek van de straat een passionele tango wordt gedanst. Hier hoort u ook het bijzondere verhaal van Evita Perón en kunt u haar graf in de elegante wijk La Recoleta bezoeken. In het weidse gebied aan de voet van de Andes groeien de druiven van de Mendoza-wijnen. Proef deze smaakvolle robuuste Argentijnse wijnen en geniet van de heerlijke lokale keuken! Ook de beroemde watervallen van Iguazú zullen uw hart veroveren.

Uw absolute favoriet van de bezienswaardigheden in Argentinië wordt vast en zeker de Perito Moreno: een oogverblindende gletsjer, waar regelmatig grote stukken ijs onder luid gekraak afbrokkelde. Omdat het geluid pas hoorbaar is als het ijsblok het water raakt, is het een sport om de 5 kilometer lange gletsjer aandachtig te bestuderen, om te zien waar het ijs naar beneden komt. En bezoek ook zeker Ushuaia, ‘het einde van de wereld’, waar u een cruise over het Beaglekanaal kunt maken om zeeleeuwen en pinguïns spotten.

Meer dan voldoende redenen dus om op vakantie te gaan naar het bruisende Argentinië! Wilt u weten wanneer u dat het beste kunt doen? Bekijk dan het advies van onze reisleiders over de beste reistijd voor Argentinië. Dit Zuid-Amerikaanse land is overdonderend mooi en indrukwekkend!