050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Argentinië

Beste reistijd Argentinië

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Argentinië? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen én omdat het afhangt van uw reisplannen. Argentinië is namelijk een erg groot land en de beste reisperiode hangt dus zeker af van uw reisbestemming.

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Argentinië per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Oktober en november
Het is voorjaar in Buenos Aires en het kan daar erg warm zijn. In het zuiden kan het altijd koud zijn en u moet rekening houden met veel wind. In het voorjaar zijn er veel vogels te zien en de Patagonische steppe staat in bloei. Er zijn weinig pinguïns te zien, die zijn druk met het uitbroeden van de eieren. In nationaal park Torres del Paine kunt u genieten van de kleuren de natuur te bieden heeft.

Januari en februari
Hoog zomer in Buenos Aires. Het is daar dan erg warm. In het zuiden heeft u in Patagonia en Vuurland de meeste kans op aangename temperaturen. Er zijn minder bloemen te zien, maar u kunt daarentegen wel genieten van de kleine pinguïns die zwemles krijgen van hun ouders. Dit is de drukste periode met toeristen.