050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | België

Beste reistijd België

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar België? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen en uw vakantie-agenda. Over het algemeen kunt u stellen dat het weer in België erg lijkt op het weer in Nederland: zeer wisselvallig.

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor België per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

April, mei, juni, juli, augustus, september
Dit is de beste tijd om naar België te reizen. Het weer in België kan in de lente- en zomermaanden net zo wisselend zijn als bij ons in Nederland: u kunt prachtig zonnig warm weer hebben, maar het kan ook regenen en de temperaturen kunnen wel eens tegenvallen.

Oktober, november, december, januari, februari, maart
Omdat de temperaturen in de herfst-, winter en eerste lentemaanden nog vrij laag kunnen zijn, zijn dit minder geschikte maanden om naar België te bezoeken. Al is oktober een uitstekende maand als u de fraaie Belgische musea wilt bezoeken. Ook de adventsperiode is een erg leuke tijd om de Belgische steden te verkennen.