050 - 3 123 123
U bent hier: Home | België
België - Kunst in charmante steden

Beste reistijd België

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar België? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen en uw vakantie-agenda. Over het algemeen kunt u stellen dat het weer in België erg lijkt op het weer in Nederland: zeer wisselvallig.

Klimaat in België

België heeft over het algemeen een gematigd zeeklimaat. Tussen de verschillende streken zijn echter wel behoorlijke verschillen. Zo kan het in het zuiden van het land sneller warmer worden dan bij ons.
Hieronder vindt u klimaattabellen met per maand de gemiddelde temperatuur en hoeveelheid neerslag in België. De tabellen geven gemiddelden over langere periodes en zijn daarom slechts een indicatie.

België

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Brussel
° C
4
7
10
14
18
22
23
22
19
15
9
6

mm
83
67
47
53
42
55
97
83
69
90
64
67

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor België per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

April, mei, juni, juli, augustus, september
Dit is de beste tijd om naar België te reizen. Het weer in België kan in de lente- en zomermaanden net zo wisselend zijn als bij ons in Nederland: u kunt prachtig zonnig warm weer hebben, maar het kan ook regenen en de temperaturen kunnen wel eens tegenvallen.

Oktober, november, december, januari, februari, maart
Omdat de temperaturen in de herfst-, winter en eerste lentemaanden nog vrij laag kunnen zijn, zijn dit minder geschikte maanden om naar België te bezoeken. Al is oktober een uitstekende maand als u de fraaie Belgische musea wilt bezoeken. Ook de adventsperiode is een erg leuke tijd om de Belgische steden te verkennen.