050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Colombia

Beste reistijd Colombia

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Colombia? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Gaat u voor de heerlijke Caribische zon, wilt u hiken in het Andesgebergte of juist het kleurenpallet van de Caño Cristales rivier zien?

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Colombia per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Maart, april en mei
Net als in oktober en november is dit de periode met meer neerslag landinwaarts. Het is overal wel een stuk rustiger qua toerisme.

Juni, juli, augustus en september
Landinwaarts zijn juli en augustus de drogere maanden in het jaar. Dit is hoogseizoen in Colombia. Aan de Caribbean valt wel meer neerslag dan in januari en februari. Juni en september zijn fijne maanden om te reizen als je wat minder toeristen om je heen wilt.

Oktober en november
In oktober en november valt in heel Colombia de meeste neerslag. De temperaturen blijven overigens vrijwel hetzelfde en het is laagseizoen.

December, januari en februari
Dit is de beste reistijd, omdat het een van de twee droge seizoenen landinwaarts is en er ook aan de Caribbean amper regen valt. Vanaf half december tot half januari is het hoogseizoen en kan het op verschillende plekken drukker zijn met binnen- en buitenlandse toeristen. December is een mooie maand vol feestelijkheden voor de kerst.

Beste reistijd voor het Amazone
Door het hoge luchtvochtigheidsgehalte regent het er het hele jaar veel, maar het is nog altijd niet zo veel als de natte westkust (Pacific). Het drogere seizoen vindt plaats tussen november en maart.