050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Costa Rica

Reisinformatie Costa Rica

Costa Rica is groen. Héél groen. De kleurrijke en overweldigende flora en fauna zorgt er voor dat de meest onverschillige stadmens nog natuurfanaat wordt. Costa Rica is dan ook hét paradijs voor natuurliefhebbers! In 1502 meerde Columbus aan in de Baai van Cariari. De lokale bevolking ontving hem gastvrij en schonk hem gouden voorwerpen. Columbus waande zich in het paradijs en schreef in zijn journalen dat hij hier in twee dagen meer goud had gezien dan in vier jaar in Spanje. Deze legende van een ‘rijke kust’ trok veel goudzoekers aan. Ze vonden geen goud, maar wel veel natuur!

Costa Rica doet zijn naam meer dan eer aan: de bezienswaardigheden van Costa Rica zijn samen te vatten als een weelderige oase vol natuurlijke schatten. Hier vindt u bossen in alle mogelijke schakeringen groen: van mangrovebossen en laaglandjungle tot mystieke nevelwouden en eikenbossen in het hoogland. En koraalriffen en eindeloze witte en zwarte(!) paradijselijke stranden onder een weldadige zon. Rommelende vulkanen zorgen voor stomende natuurlijke baden. En zelfs als de mens ingrijpt, pakt het goed uit: oneindige koffieplantages kleuren de glooiende valleien.

In deze Hof van Eden leven de meest exotische dieren: kleurrijke vlinders en actieve kolibries zweven rond uitbundige bloemen. Brulapen en toekans schreeuwen u vanuit de machtige bomen toe, en luiaards ontspannen in hun bed van takken en bladeren. Bij het kabbelende water van de blauwste beekjes kunt u neusberen en misschien zelfs wel luipaarden zien drinken. En zeldzame zeeschildpadden slepen zich op de witte stranden met wuivende palmbomen om hun eieren te leggen.

Costa Rica is dus een natuurparadijs dat u ontdekt moet hebben! Wanneer u dat het beste kunt doen? Bekijk het advies van onze reisleider over de beste reistijd voor Costa Rica. Beleef ook een onvergetelijk Costa Ricaans avontuur!