050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Costa Rica

Beste reistijd Costa Rica

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar Costa Rica? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Gaat u voor de heerlijke zomerzon, wilt u vogels en reptielen spotten of juist genieten van de groene natuurpracht?

Wat is de beste reistijd voor Costa Rica?

De beste reisperiode voor een bezoek aan Costa Rica is afhankelijk van de locatie de u wilt bezoeken. Gedurende de maanden januari, februari, maart april en mei is het goed toeven in het centrum van het land en aan de kust van de Stille Oceaan. Hier aan de kust kunnen de temperaturen wel hoog oplopen. Aan de Caribische kust zijn de maanden januari tot en met april het best voor degenen die liever niet met al te veel regen willen reizen. Vogelspotters hebben vaak het meeste succes als het niet te heet is. Hieronder vindt u een overzicht van de adviezen van onze reisleiders over de beste reistijd voor Nieuw-Zeeland, waarbij rekening wordt gehouden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden.

Het advies van onze reisleiders:

Caribische kust
Aan de Caribische kust, bijvoorbeeld bij Limón, is de kans op regen het hele jaar door groot. De temperaturen zijn erg constant, altijd rond de 28 graden Celsius. De kans op regen is het minst in de maanden januari, februari, maart en april. Dit wil zeggen dat er dan het minste aantal regendagen zijn, maar wel altijd meer dan 200 mm neerslag in iedere maand. Deze periode is dan ook de beste reistijd voor een bezoek aan de Caribische kust van Costa Rica.

Centraal Costa Rica
In het centrum van het land ligt de zaak anders dan aan de kust. In La Fortuna of Caño Negro valt in de maanden januari, februari, maart en april de minste regen. Het gemiddeld aantal regendagen ligt hier dan wat lager dan aan de Caribische kust. Deze periode is dan ook zeer geschikt voor een bezoek aan dat gebied en bovendien zijn de gemiddelde temperaturen er het hele jaar door zeer aangenaam.

Stille Oceaan
Langs de kust van de Stille Oceaan moet u gedurende het hele jaar rekening houden met hoge temperaturen. De zeer droge periode valt in de maanden december, januari, februari, maart en april. Gedurende de droge tijd is er kans op veel wind (de Noordoostpassaat), die erg hard kan zijn. Deze wind wordt bijvoorbeeld sterk gevoeld in de bergen van de Rincon de la Vieja. In de maanden mei, juni, juli, augustus, september en oktober kunt u regen verwachten, maar de hoeveelheden die er per dag vallen zijn niet al te groot. De kust van de Stille Oceaan is zeer geschikt voor zonliefhebbers en surfers.