050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Costa Rica
Groen, groener, groenst! Pura vida in Costa Rica

Beste reistijd Costa Rica

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Costa Rica? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Gaat u voor de heerlijke zomerzon, wilt u vogels en reptielen spotten of juist genieten van de groene natuurpracht?

Beste reisperiode

De beste periode voor een bezoek aan Costa Rica is afhankelijk van de locatie de u wilt bezoeken. Gedurende de maanden januari, februari, maart april en mei is het goed toeven in het centrum van het land en aan de kust van de Stille Oceaan. Hier aan de kust kunnen de temperaturen wel hoog oplopen. Aan de Caribische kust zijn de maanden januari tot en met april het best voor degenen die liever niet met al te veel regen willen reizen. Vogelspotters hebben vaak het meeste succes als het niet te heet is.

Het advies van onze reisleiders:

Caribische kust
Hier, bijvoorbeeld aan de kust bij Limón, is de kans op regen het hele jaar door groot. De temperaturen zijn erg constant. De kans op regen is het minst in de maanden januari, februari, maart en april. Dit wil zeggen dat er dan het minste aantal regendagen zijn, maar wel altijd meer dan 200 mm neerslag in iedere maand. Deze periode is dan ook de beste tijd voor een bezoek.

Centraal Costa Rica
In het centrum van het land ligt de zaak anders. In La Fortuna of Caño Negro valt in dezelfde maanden (januari, februari, maart, april) de minste regen. Het gemiddeld aantal regendagen ligt hier dan wat lager dan aan de Caribische kust. Deze periode is dan ook zeer geschikt voor een bezoek aan dat gebied en bovendien zijn de gemiddelde temperaturen er het hele jaar door zeer aangenaam.

Stille Oceaan
Langs de kust van de Stille Oceaan moet u gedurende het hele jaar rekening houden met hoge temperaturen. De zeer droge periode valt in de maanden december, januari, februari, maart en april. Gedurende de droge tijd is er kans op veel wind (de Noordoostpassaat) die erg hard kan zijn. Deze wordt bijvoorbeeld sterk gevoeld in de bergen van de Rincon de la Vieja. In de maanden mei, juni, juli, augustus, september en oktober kunt u regen verwachten, maar de hoeveelheden die er per dag vallen zijn niet al te groot. De kust van de Stille Oceaan is zeer geschikt voor zonliefhebbers en surfers.