050 - 3 123 123
de beste reisleiders laten u méér zien
de mooiste reisprogramma's
tevreden reizigers: 8,8
veel bij de reissom inclusief
U bent hier: Home | Denemarken
Denemarken - Vrij en ongedwongen!

Reisinformatie Denemarken

In Denemarken vallen de rust en ruimte meteen op. Knusse dorpjes, vakwerkboerderijen, oude Vikingnederzettingen en prachtige kastelen liggen verscholen tussen de glooiende heuvels en gele koolzaadvelden. Langs de vaak zonnige kustlijn ontdekt u fjorden, baaien, duinen en brede zandstranden.

De gezellige hoofdstad Kopenhagen is een havenstad vol charme en cultuur. Deze stad is ook de thuishaven van een wereldberoemd sprookjesfiguur: de Kleine Zeemeermin van Hans Christian Andersen. Ook in de rest van de stad is genoeg te zien, zoals het beroemde Tivoli Park, het gezellige havenkwartier Nyhavn en het slot Christiansborg. De laatste jaren is de Deense hoofdstad ook een moderne stad geworden: grootse stedenbouwkundige ontwikkelingen en architectonische hoogstandjes als het operagebouw geven Kopenhagen een nieuw gezicht! Dus laat u inspireren door deze en andere bezienswaardigheden van Denemarken: u zult verrast worden!

Daarnaast is Kopenhagen een uitermate geschikte stad om in te winkelen! In het centrum, rondom Strøget, ligt een van de grootste autovrije winkelgebieden ter wereld. Op de terrasjes en in cafés komt u makkelijk in contact met de vriendelijke bevolking. De Deen is een echte levensgenieter: vrolijk, vrij en ongedwongen. Hier voelt u zich direct thuis! Bekijk ook zeker de beste reistijd voor Denemarken, en plan vervolgens uw vakantie!

Algemene informatie

Hoofdstad Kopenhagen
Staatsvorm Constitutionele monarchie
Oppervlakte 43.098 km²
Aantal inwoners ca. 5.593.785
Bevolkingsdichtheid ca. 129,8 per km²
Officiële taal Deens
Overige talen Duits, Færøeris, Groenlands
Religies Luthers 91%, overig protestants en katholiek 2%, overig 7%
Economie Dienstverlening 75%, industrie 20%, landbouw 5%