050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Ecuador

Beste reistijd Ecuador

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar Ecuador? Op die vraag is lastig een antwoord te geven, aangezien het afhangt van de uw wensen en reisplannen. Hoewel Ecuador een van de kleinst landen van Zuid-Amerika is, kent het land namelijk toch een aantal verschillende klimaatzones.

Wat is de beste reistijd voor Ecuador?

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Ecuador, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Quito
Gaat u op reis naar hoofdstad Quito, dan geniet u van de eeuwige lente. Het hele jaar door is deze stad dan ook uitstekend te bereizen. Houd er wel rekening mee dat het er ’s nachts flink kan afkoelen. Ook het oosten van Ecuador is het hele jaar door aangenaam om te bezoeken, met een vochtig en warm klimaat en temperaturen van boven de 25°C.

Galapagoseilanden
Februari tot en met april is een ideale reistijd om naar de Galapagoseilanden in Ecuador te gaan. Het is in deze periode warm en zonnig op de Galapagoseilanden, met af en toe zware regenbuien. Buiten deze periode is het er droog, maar wel bewolkt en met een ruwe zee.

Kust van Ecuador
De kust van Ecuador heeft het hele jaar door een warm vochtig klimaat en heeft regelmatig te leiden onder de ‘El Niño’, een warme zeestroming in de oceaan die voor hevige regen en landverschuivingen zorgt. Van mei tot en met januari is het er droog: de beste reistijd voor een vakantie naar de kust van Ecuador!

Andes
Wilt u een bezoek brengen aan de Andes? Voor het gebergte, dat van noord naar zuid dwars door Ecuador loopt, is de meest gunstige reisperiode tussen juli tot en met september. In deze periode is het Andes-gebied droog en zonnig.