050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Ecuador
'Live a unique experience, live Ecuador!

Beste reistijd Ecuador

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Ecuador? Op die vraag is lastig een antwoord te geven, aangezien het afhangt van de uw wensen en reisplannen. Hoewel Ecuador een van de kleinst landen van Zuid-Amerika is, kent het land toch een aantal verschillende klimaatzones.

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Ecuador per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Gehele jaar
Gaat u op reis naar hoofdstad Quito, dan geniet u van de eeuwige lente. Houd er wel rekening mee dat het er ’s nachts flink kan afkoelen. Ook het oosten van Ecuador is het hele jaar door aangenaam om te bezoeken, met een vochtig en warm klimaat en temperaturen van boven de 25°C.

Februari t/m april
Van februari tot en met april is het warm en zonnig op de Galapagoseilanden, met af en toe zware regenbuien. Buiten deze periode is het er droog, maar wel bewolkt en met een ruwe zee.

Mei t/m januari
De kust heeft het hele jaar door een warm vochtig klimaat en heeft regelmatig te leiden onder de ‘El Niño’, een warme zeestroming in de oceaan die voor hevige regen en landverschuivingen zorgt. Van mei tot en met januari is het er droog: de ideale periode voor een reis naar de kust van Ecuador!

Juli t/m september
Wilt u een bezoek brengen aan de Andes? Voor het gebergte, dat van noord naar zuid dwars door Ecuador loopt, is de meest gunstige reisperiode tussen juli tot en met september. In deze periode is het Andes-gebied droog en zonnig.