050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Georgië

Bezienwaardigheden Georgië

Klokkentoren in Tbilisi, Georgië
Tbilisi
De hoofdstad van Georgië wordt aan drie kanten omringd door bergen. Het hart van de stad is de Roestavelistraat. Aan deze promenade bevinden zich de duurdere winkels en restaurants. Moderne gebouwen worden afgewisseld met karakteristieke houten huizen met prachtige elegante balkons. De grote, kleurrijke mozaïeken die verspreid zijn door de stad zijn nog bewijzen van de Sovjettijd. In de hoofdstad van Georgië kijkt u uw ogen uit.
Svaneti, Georgië
Svaneti
De historische provincie Svaneti wordt al twee milennia lang bewoon door de Svan. Wanneer u dit gebied bezoekt, zullen de Svan-torens u opvallen. Elke familie bezit een Svan-toren die meestal gebouwd is tussen de 9e en 12e eeuw en bescherming bood voor aanvallen van buitenaf. Omdat Svaneti in de winter is afgesloten van de rest van de wereld, blijft het eigenlijk onaangetast door het toerisme. Hier kunt u het authentieke Georgië nog ervaren!
Kutaisi, Georgië
Kutaisi
In het westen van Georgië ligt Kutaisi, de op één na grootste stad van het land. Voordat Tbilisi tot hoofdstad werd benoemd, was Kutaisi de hoofdstad. Sinds 2012 is hier het parlement gevestigd, wat de stad een ware opknapbeurt heeft gegeven. Net buiten Kutaisi kunt u een bezoek brengen aan het Gelati-klooster. De unieke muurschilderingen op de hoge muren zorgen voor een indrukwekkende ervaring.
David Garedzja-klooster, Georgië
David Garedzja-klooster
Dit prachtige Georgisch-orthodoxe klooster is uitgehouwen in de rotsen van Oost-Georgië, nabij de hoofdstad Tbilisi. Het klooster ligt op de onduidelijk grens met Azerbeidzjan, hierover woedt nog steeds een conflict. Desondanks is het klooster goed te bezoeken. In de hoge grotten kunt u de prachtige fresco’s bekijken waarmee de wanden versierd zijn. De natuur rondom het klooster is ruig en het uitzicht is adembenemend!
Drievuldigheidskerk van Gergeti, Georgië
Drie-eenheidskerk van Gergeti
Hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, van een vakantie in Georgië is ongetwijfeld het bezoek aan de Gergeti Drie-eenheidskerk. Deze belangrijke kerk uit de 14e en 15e eeuw ligt op een hoogte van 2.170 meter in de Kaukasus vlak bij Kasbegi. Het complex dat is opgetrokken uit natuursteen heeft een rechthoekig grondplan en bestaat uit een koepelkerk, een klokkentoren en een bijgebouw. De voorgevel, de muren van de klokkentoren en de koepel zijn met Georgische ornamenten versierd. De 18e-eeuwse Georgische schrijver Vakhushti Batonishvili schreef dat hier in tijden van gevaar relikwieën zoals het kruis van de Heilige Nina werden bewaard. In het Sovjet-tijdperk waren kerkdiensten verboden, maar de kerk bleef een populaire toeristische bestemming.
Uplistsikhe, Georgië
Holenstad Uplistsikhe
Vlak bij Gori, de geboorteplaats van de Russische dictator Jozef Stalin, ligt Uplistsikhe de fascinerende Georgische holenstad uit de 10e eeuw voor Christus. Waarschijnlijk woonden er zo’n 3.000 jaar voor Christus al mensen op deze plek en dat maakt het tot één van de oudste nederzettingen van de Kaukasus. Vanaf ongeveer 1.000 voor Christus begonnen de inwoners grotten uit de rotsen te hakken. Deze grotten dienden als woningen, maar werden ook gebruikt voor openbare functies. De zo gecreëerde hollenstad lag op een moeilijk te benaderen rots met een weids uitzicht over een vruchtbare vallei en een deel van de loop van de Mtkvari- rivier. Hierdoor was het een bijna onneembare vesting, waardoor Uplistsikhe kon uitgroeien tot een belangrijk politiek, economisch en religieus centrum met zo’n 5.000 inwoners. Door de ligging aan de Zijderoute profiteerde de stad van de bloeiende handel tussen Oost en West. Daaraan kwam een einde toen Uplistsikhe in de 13e eeuw werd verwoest door de legers van de Mongoolse heerser Ögedei Khan. Tot die tijd was het niemand gelukt de stad te veroveren.
Jason en het Gulden Vlies, Georgië
Jason en het Gulden Vlies
Georgië is het land van het goud: volgens de traditie is de mythe van Jason en het Gulden Vlies met Georgië verbonden. Als zijn oom Pelias zijn vader, koning Aeison, vermoordt, vlucht Jason vrezend voor zijn leven. Op 20-jarige leeftijd eist Jason het koningschap op. Pelias stemt toe op voorwaarde dat Jason het Gulden Vlies, een gouden ramsvel, uit Colchis (in het westen van het huidige Georgië) haalt. Samen met andere Griekse helden, de Argonauten genaamd (naar hun schip de Argo), onderneemt Jason de reis. Na een tocht vol gevaren komen ze in Colchis aan, waar Jason koning Aietes om het Gulden Vlies vraagt. Om dit te krijgen moet Jason een paar onmogelijke opdrachten uitvoeren. Met hulp van de koningsdochter Medea slaagt Jason er uiteindelijk in deze te voltooien en het Vlies te bemachtigen. In ruil daarvoor belooft hij met haar te trouwen. Op hun terugreis worden de Argonauten door Aietes achtervolgd, maar Medea gebruikt haar magie, snijdt haar meereizende broer in stukken en gooit deze in zee. Met deze gruwelijke daad weet ze haar vader te stoppen om zijn zoon te begraven en kan Jason met het Gulden Vlies terugvaren naar huis.