050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | IJsland

Reisinformatie IJsland

IJsland is ronduit spectaculair: een geologisch wonder met imposante gletsjers, vuurspuwende vulkanen, spuitende geisers, legendarische watervallen, kokende modderpoelen en bemoste lavavelden als decor. Het rijke vogelleven en het betoverende schouwspel van walvissen, dolfijnen, orka's en bruinvissen maken van IJsland een paradijs voor natuurliefhebbers.

In dit ruige land van vuur en ijs ervaart u de krachten van de natuur. Ook wordt u zich bewust van de zeer geringe invloed die wij mensen hierop hebben. U ziet geisers met volle kracht hun water spuwen en bewondert de grootste gletsjer ter wereld. Ook ziet u welke gevolgen de uitbarsting van de vulkaan Eyjafjallajökull heeft gehad op IJsland en op de rest van de wereld. En u kunt uw eigen batterij opladen tijdens een heerlijk warm bad in de prachtige Blue Lagoon of in Myvatn.

De moderne hoofdstad Reykjavik, met de vele winkels, musea en uitstekende restaurants, vormt een groot contrast met het verlaten landschap van de rest van IJsland, waar de saga’s van de Vikingen nog springlevend zijn en waar u zich goed kunt voorstellen hoe Grettir de Sterke eens te paard over de eindeloze vlaktes trok. De overleveringen staan nog bol van de trollen en elfen, die door de IJslanders met groot respect worden behandeld. Tijdens de midzomernacht, als het magische landschap is gehuld in mystieke sferen, lijkt het net of deze wezens echt bestaan... Kortom, de bezienswaardigheden in IJsland zijn bijzonder en divers!

Het land van vuur en ijs biedt u dus talloze mogelijkheden voor een heerlijke ontspannen vakantie. Als u wilt weten wat de beste reistijd voor IJsland is, dan vertellen onze reisleiders u dat graag. We kunnen u al verklappen dat een winterse reis naar IJsland ook onvergetelijk is. Wat u ook kiest, als u een reis naar IJsland maakt, dan komt u echt een ervaring rijker weer thuis!