U bent hier: Home | IJsland
IJsland - Land vol wonderlijke uitersten

IJsland

IJsland is ronduit spectaculair: een geologisch wonder met imposante gletsjers, vuurspuwende vulkanen, spuitende geisers, legendarische watervallen, kokende modderpoelen en bemoste lavavelden als decor. Het rijke vogelleven en het betoverende schouwspel van walvissen, dolfijnen, orka's en bruinvissen maken van IJsland een paradijs voor natuurliefhebbers.

In dit ruige land van vuur en ijs ervaart u de krachten van de natuur. Ook wordt u zich bewust van de zeer geringe invloed die wij mensen hierop hebben. U ziet geisers met volle kracht hun water spuwen en bewondert de grootste gletsjer ter wereld. Ook ziet u welke gevolgen de uitbarsting van de vulkaan Eyjafjallajökull heeft gehad op IJsland en op de rest van de wereld. En u kunt uw eigen batterij opladen, tijdens een heerlijk warm bad in de prachtige Blue Lagoon.

De moderne hoofdstad Reykjavik, met de vele winkels, musea en uitstekende restaurants, vormt een groot contrast met het verlaten landschap van de rest van IJsland, waar de saga’s van de Vikingen nog springlevend zijn en waar u zich goed kunt voorstellen hoe Grettir de Sterke eens te paard over de eindeloze vlaktes trok. De overleveringen staan nog bol van de trollen en elfen, die door de IJslanders met groot respect worden behandeld. Tijdens de midzomernacht, als het magische landschap is gehuld in mystieke sferen, lijkt het net of deze wezens echt bestaan...

Het land van vuur en ijs biedt u dus talloze mogelijkheden voor een heerlijke ontspannen vakantie. Laat u inspireren door de IJslandse bezienswaardigheden, bekijk het advies van onze reisleiders over de beste reistijd en vindt in de praktische informatie handige tips voor uw vakantie op IJsland. En ga vervolgens genieten!

Algemene informatie

Hoofdstad Reykjavik
Staatsvorm Republiek
Oppervlakte 306.694 km²
Aantal inwoners ca. 335.878
Bevolkingsdichtheid ca. 3,3 per km²
Officiële taal IJslands
Religies Luthers 96%, overig (protestants, katholiek) 3%, niet godsdienstig 1%
Economie Dienstverlening 61%, industrie 35%, landbouw 4%