050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | IJsland

Beste reistijd IJsland

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar IJsland. Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Geniet u van de lange zomerdagen op IJsland van eind mei tot begin augustus of wilt u kennis maken met het land vol sneeuw en ijs onder echt winterse omstandigheden zoals in de periode december tot en met maart?

Beste reisperiode

Hieronder vindt u ook informatie over de beste reisperiode voor IJsland, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning. Maar bedenk wel, als het weer u niet aanstaat, hoeft u volgens de IJslanders maar vijf minuten te wachten, omdat de weersomstandigheden heel snel kunnen veranderen.

Het advies van onze reisleiders:

Maart, april en mei
In de lente bloeien paarse lupines en wit katoengras weelderig. Vanaf half mei zijn ook de eerste papegaaiduikers te vinden om te broeden aan de grillige IJslandse rotskusten. Je kunt walvissen en dolfijnen en, met een beetje geluk, zelfs orka’s spotten. De lammetjes dartelen je vanaf eind mei op uitgestrekte weidegronden tegemoet.

Mei, juni, juli en augustus
U kunt genieten van lange zomerdagen en avonden. IJsland staat in de zomer in bloei, dieren zijn overal aanwezig en rond middernacht kunt u genieten van het magisch kleurenspel, want in juni en juli blijft het bijna dag en nacht licht. De temperatuur overdag schommelt tussen de 10 en 20 graden met een gemiddelde van 13 graden. Reken altijd op wat regen en wind, zelfs in de zomermaanden.

September, oktober, november, december en maart
Vanaf september wordt het snel kouder, regenachtiger en winderiger. Het is een relatief korte herfstperiode tot aan de winter, die begint zodra de eerste sneeuw valt. Dit is gewoonlijk eind oktober. In de winter verandert IJsland in een magisch wonderland van sneeuw en ijs. Bevroren watervallen, sneeuwlandschappen vormen een sterk contrast met geothermische natuurfenomenen als warmwaterbronnen en borrelende modderpoelen.