050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Malta

Beste reistijd Malta

Wat is de meest geschikte reisperiode voor uw reis naar Malta? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Gaat u voor de bloemenpracht en de rust van het voorjaar, vaart u wel bij de warmte en de krachtige zon in de zomer, of wilt u juist genieten van de heerlijke nazomertemperaturen als in Nederland de herfst al is ingetreden?

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Malta per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning

Het advies van onze reisleiders:

Voorjaar (maart, april, mei en juni)
Het voorjaar in Malta is groen met veel gele bloemen. De temperatuur overdag is goed maar 's ochtends en 's avonds kan het, afhankelijk van de wind, fris zijn. Het landschap ziet er mooi uit. In de maand maart zijn er weinig toeristen op het eiland. In april, mei en juni wordt het wat drukker. In juni wordt het zeewater warmer.

Zomer (juli en augustus)
In de zomer is de temperatuur hoog en valt er weinig of geen neerslag. Er zijn veel toeristen op het eiland om van de zon en de zee te genieten.

Najaar (september en oktober)
In het najaar is het landschap minder kleurrijk dan in het voorjaar. De temperatuur 's avonds nodigt uit om naar buiten te gaan en buiten te dineren. Het zeewater heeft een aangename temperatuur. Veel Maltezen zwemmen nog tot november in zee. In de maanden september en oktober zijn er veel toeristen.

Winter (november, december, januari en februari)
In de wintermaanden is het rustig op Malta. In november en december is het vaak goed weer, soms valt er wat regen maar het is vaak ook erg zonnig. Januari en februari zijn de koudste maanden op Malta het meenemen van warme kleding en regenkleding is dan ook een vereiste.