050 - 3 123 123
de beste reisleiders laten u méér zien
de mooiste reisprogramma's
tevreden reizigers: 8,8
veel bij de reissom inclusief
U bent hier: Home | Malta
Malta - Groots genieten op kleine eilanden!

Reisinformatie Malta

Wie aan Malta denkt, denkt aan een zonovergoten eiland in de Middellandse Zee omringd door kristalhelder en diepblauw water. Maar Malta is meer dan alleen een zonnig vakantieoord. Het rijke verleden gaat meer dan zesduizend jaar terug, wat in de verbazingwekkend grote verzameling kunstvoorwerpen en talloze monumenten terug is te zien. Al rond het jaar 4.000 voor Christus hadden de Maltezers een bloeiende beschaving. Sindsdien hebben talloze volkeren, zoals Feniciërs, Romeinen, Moren, Italianen, Fransen en Engelsen hun stempel gedrukt op het eiland.

U vindt hier de sporen van de Heilige Paulus, die er na een schipbreuk gastvrij werd ontvangen door de Maltezer bevolking. En u ziet er de erfenis van de Johannietenridders, die Malta als thuishaven hadden en er vochten voor het christendom. In de hoofdstad Valletta is de aanwezigheid van de Ridders van Malta nog tastbaar aanwezig in bijvoorbeeld de Co-kathedraal van Sint Jan. Andere bezienswaardigheden van Malta zijn bijvoorbeeld de stille stad Mdina, het fraaie havenstadje Marsaxlokk en het buureiland Gozo. En in de Engelse bussen, het links rijden en sommige plaatsnamen (Victoria) herkent u de Engelse invloed.

Malta kent bovendien een kleurrijke folklore: de Maltezer vrouwen klossen al eeuwen hun eigen kant om tafelkleden, zakdoeken, servetten, sjaals en omslagdoeken te versieren en geblazen glas is een van de belangrijkste kunstnijverheidsproducten. De vele dorpsfeesten op Malta zorgen het hele jaar door voor een levendig, sfeervol en traditioneel tafereel. Meer dan voldoende redenen om een vakantie te plannen naar Malta! Wilt u nog weten wat de beste reistijd voor Malta is? Onze reisleiders vertellen het u graag. Wie weet gaat u zo groots genieten op kleine eilanden!

Algemene informatie

Hoofdstad Valletta
Staatsvorm Republiek
Oppervlakte 316 km²
Aantal inwoners ca. 415.196
Bevolkingsdichtheid ca. 1313,9 per km²
Officiële taal Maltees, Engels
Religies Katholiek 98%, overig 2%
Economie Overheid 37%, dienstverlening 30%, nijverheid 27%, bouwnijverheid 4%, landbouw 2%