050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Mexico

Beste reistijd Mexico

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Mexico? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Wilt u de ruïnes van Mayatempels in het regenwoud bewonderen of komt u voor de zon op de zandstranden?

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd per periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Over het algemeen kunt u stellen dat de natuur van Mexico vlak na het regenseizoen op zijn mooist is.

Het advies van onze reisleiders:

Najaar (september en oktober):
Einde van de regentijd, begin van het orkaanseizoen. De temperaturen zijn aangenaam, maar het kan voorkomen dat het aan het einde van de middag regent. Ook komen orkanen in deze periode meer voor, met als gevolg grote stormen in Yucatán en regen in de rest van het land.

Winter (november, december en januari):
Aangename temperaturen, in de avonden koelt het in hoger gelegen gebieden (Mexico-Stad, Oaxaca, San Cristobal de las Casas) flink af. In november is er nog kans op orkanen, die in het gehele land voor regen zorgen.

Voorjaar (februari, maart, april en mei):
Warmste en droogste periode van het jaar. In februari en maart kan het af en toe nog regenen

Zomer (juni, juli en augustus):
Begin van het regenseizoen. Elke avond valt er een flinke bui, waardoor de hoge temperaturen van overdag flink dalen.