050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Namibië

Beste reistijd Namibië

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Namibië? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Gaat u voor zomerse warmte, wilt u wilde dieren kijken of juist de vogels spotten? Het advies hangt ook af van uw reisprogramma. Het zuiden van Namibië heeft een droog woestijnklimaat, terwijl het noorden veel vochtiger is. Hoe meer u naar het noorden reist, hoe groter de kans op regen en hoe hoger de luchtvochtigheidsgraad. Van januari tot april heeft u hier de meeste kans op regen. Maar de verschillen tussen het noorden en de Namib en tussen de dag- en de nachttemperaturen kunnen groot zijn.

Beste reisperiode

Hieronder vindt u informatie over de beste reistijd voor Namibië, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Over het algemeen is de beste reisperiode voor Namibië van oktober tot half december: de temperatuur is dan goed, afhankelijk van waar u bent tussen de 25°C en 40°C, en u heeft geen last van regen. Een andere goede periode is van half maart tot half april. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Voorjaar (september en oktober)
Aangename temperaturen en de natuur is minder groen. De dieren zijn veel bij de drinkplaats waardoor u veel kans heeft om het wildlife te spotten tijdens een safari. Dit is een zeer geschikte reisperiode, en dus ook de drukste periode qua toerisme.

Zomer (november, december, januari en februari)
De zomer is in Namibië het regenseizoen. Het kan voornamelijk in januari t/m april flink regenen en onweren. De dagtemperaturen zijn vrij hoog in deze maanden en er kunnen soms overstromingen voorkomen. Het is een goede tijd om vogels te spotten. In februari beginnen de temperaturen al te dalen en wordt de natuur groen. Maar ook deze maanden kan het nog dagen achter elkaar hard regenen.

Najaar (maart, april en mei)
Temperaturen zijn aangenaam, de natuur wordt weer groen. Vooral in maart kan het nog wel vee regenen. Ook dit is een goede periode voor vogelaars.

Winter (juni, juli en augustus)
De temperaturen zijn aangenaam zelfs in de Namib, maar het kan ’s avonds erg afkoelen met af en toe temperaturen onder het vriespunt. Het is een goede tijd voor safari’s, omdat de begroeiing niet erg dicht is. Qua toerisme is dit ook een drukke periode.