U bent hier: Home | Namibië
Woestijnen, zee en wildlife

Namibië

Namibië is een land van onmetelijke ruimte. Met slechts 1,6 miljoen inwoners op een oppervlakte ter grootte van Frankrijk en Duitsland samen, is Namibië het dunst bevolkte land in Afrika. De natuur heeft er eeuwenlang onbelemmerd haar gang kunnen gaan, waardoor het land gezegend is met een fascinerende variatie aan geologische formaties en landschappen.

De spectaculair geërodeerde Fish River Canyon, de immense zandduinen van de Sossusvlei en de zilverachtige weidse zoutvlakte van Etosha Pan zijn slechts enkele voorbeelden van de adembenemende natuurlijke rijkdom. Behalve deze schitterende natuurverschijnselen vindt u hier ook kilometers schaars begroeide vlakten en eindeloze woestijnen. Het is dan ook bijna onvoorstelbaar dat mensen hier een bestaan hebben kunnen opbouwen, ondanks dit weerbarstige en droge milieu.

De ruige schoonheid van Namibië is absoluut een avontuurlijke ontdekkingstocht waard! Dus laat u inspireren door de bezienswaardigheden van dit uitgestrekte land en lees de tips van onze reisleiders met praktische informatie voor uw vakantie in Namibië!

Algemene informatie

Hoofdstad Windhoek
Staatsvorm Republiek
Oppervlakte 825.418 km²
Aantal inwoners ca. 2.436.469
Bevolkingsdichtheid ca. 3 per km²
Taal Engels
Overige talen Duits en Zuid-Afrikaans
Religies 85% christenen, 15% animisten