050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Noorwegen

Beste reistijd Noorwegen

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Noorwegen Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Kiest u voor de bloeiende groene natuur en de beroemde middernachtzon in de zomermaanden of wilt u juist winterse sneeuwpret en het Noorderlicht bewonderen?

Beste reisperiode

Hieronder vindt u informatie over de beste reistijd voor Noorwegen, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Voorjaar (maart, april, mei en juni)
Het weer in de lente is niet altijd goed te voorspellen in Noorwegen. Het ene jaar is het al vroeg warm en kan je in maart al in de zon op een terrasje zitten, het andere jaar kan het lang koud blijven. Zelfs dan kan het nog koud genoeg zijn in delen van Noorwegen voor sneeuw. Ook kan het soms flink waaien in Noorwegen in de lente. De verschillen tussen het zuiden en het noorden van Noorwegen zijn het grootst maar ook de verschillen tussen de dag- en de nachttemperaturen zijn groot.

Zomer (juli en augustus)
Hartje zomer is het heerlijk in Noorwegen. De natuur is helemaal ontwaakt na een lange, donkere winterperiode en er bloeit veel. De lucht is droog en hoogzomer kunnen de temperaturen tussen 25 en 30 graden liggen. Ten noorden van de Poolcirkel blijft de zon weken boven de horizon: de middernachtzon is de droom van iedere reiziger.

Najaar (september en oktober)
De herfst zorgt voor een landschap in bruine, rode en gouden kleuren. De temperatuur daalt, het wordt natter en er komt meer wind. In september schieten de paddenstoelen uit de grond en zijn de diverse bessen van de struiken te plukken. De dagen worden langzaam korter.