050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Noorwegen

Reisinformatie Noorwegen

Diepe fjorden, immense watervallen, groene bossen, gletsjers en glasheldere meren: in Noorwegen is de natuur altijd dichtbij. Hier kunt u genieten van het Noorderlicht en de Middernachtzon, spectaculaire natuurfenomenen. En tijdens een cruise met de Hurtigruten ontdekt u de overdonderend mooie schoonheid van het beroemde Geirangerfjord, UNESCO-werelderfgoed, pas echt!

Maar de bezienswaardigheden van Noorwegen bestaan natuurlijk uit meer dan alleen adembenemende natuur: u treedt er in de voetsporen van de Vikingen en laat zich meeslepen door de Noorse mythologie. In de prachtig gelegen hoofdstad Oslo vindt u mooie musea, bijzondere architectuur en prachtige kunstwerken. De havenstad Stavanger, met haar witte huisjes, en Ålesund, een stad met een centrum dat geheel in jugendstil is gebouwd, zijn van een indrukwekkende schoonheid. En natuurlijk moet een u wandeling maken door de oude Hanzestad Bergen, waar het handelsverleden nog tastbaar aanwezig is.

Een bijzondere ervaring is de ontmoeting met de Samen (Lappen) in het meest noordelijke deel van Europa. Al eeuwenlang leven ze van de rendierenteelt en houden ze hun unieke tradities in ere. Noorwegen is een land van onbegrensde natuurlijke en culturele schoonheid: uw absolute must see in Europa! Wanneer u dit Scandinavische land het beste kunt bezoeken? Onze reisleiders vertellen u graag wat de beste reistijd voor Noorwegen is. Noorwegen is fascinerend mooi. Ontdek het zelf!