U bent hier: Home | Noorwegen
Noorwegen - Weergaloos natuurschoon

Noorwegen

Diepe fjorden, immense watervallen, groene bossen, gletsjers en glasheldere meren: in Noorwegen is de natuur altijd dichtbij. Hier kunt u genieten van het Noorderlicht en de Middernachtzon, spectaculaire natuurfenomenen. En tijdens een cruise met de Hurtigruten ontdekt u de overdonderend mooie schoonheid van het beroemde Geirangerfjord, UNESCO-werelderfgoed, pas echt!

Maar Noorwegen heeft meer dan alleen adembenemende natuur: u treedt er in de voetsporen van de Vikingen en laat zich meeslepen door de Noorse mythologie. In de prachtig gelegen hoofdstad Oslo vindt u mooie musea, bijzondere architectuur en prachtige kunstwerken. De havenstad Stavanger, met haar witte huisjes, en Ålesund, een stad met een centrum dat geheel in jugendstil is gebouwd, zijn van een indrukwekkende schoonheid. En natuurlijk moet een u wandeling maken door de oude Hanzestad Bergen, waar het handelsverleden nog tastbaar aanwezig is!

Een bijzondere ervaring is de ontmoeting met de Samen (Lappen) in het meest noordelijke deel van Europa. Al eeuwenlang leven ze van de rendierenteelt en houden ze hun unieke tradities in ere. Noorwegen is een land van onbegrensde natuurlijke en culturele schoonheid! U absolute must see in Europa!

Dus haal meer reisinspiratie uit de Noorse bezienswaardigheden en lees de handige tips van onze reisleiders met praktische informatie over uw vakantie in Noorwegen. Dan weet u zeker dat u goed voorbereid op pad gaat!

Algemene informatie

Hoofdstad Oslo
Staatsvorm Constitutionele monarchie met een parlementaire democratie
Oppervlakte 323.758 km²
Aantal inwoners ca. 5.165.802
Bevolkingsdichtheid ca. 14,1 per km²
Officiële taal Noors (Bokmål en Nynorsk)
Overige talen Samisch
Religies Luthers 94%, overig (o.a. baptist, methodist, katholiek) 6%
Economie Dienstverlening 78%, industrie 16%, landbouw 6%