050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Panama

Bezienwaardigheden Panama

Panamakanaal, Panama
Panamakanaal
Eeuwenlang moesten de schepen die de Amerikaanse westkust verlieten om Europa te kunnen bereiken de lange en moeilijke route via het zuidelijkste stuk van Zuid-Amerika, Kaap Hoorn, volgen. Aan het einde van de 19e eeuw ontstond het plan om op de plek van de landengte een kanaal aan te leggen. Zo konden de Atlantische en de Grote Oceaan verbonden worden. De werkzaamheden begonnen in 1879 maar werden meerdere keren onderbroken door technische problemen, landverschuivingen en vooral de ziekten die onder het werkvolk haar tol eisten. Uiteindelijk zouden tot de voltooiing van het Panamakanaal in 1914 ruim 22.000 arbeiders de dood vinden. Inmiddels passeren dagelijks zo’n vijftig zeeschepen deze bijzondere verbindingsweg tussen de beide Oceanen.
Panama-Stad, Panama
Panama-Stad
In 1671 werd Panama-Stad geplunderd en in brand gestoken door de Engelse piratenkoning Henry Morgan. Twee jaar later werd de stad opnieuw opgebouwd. Ontdek de geschiedenis al slenterend door de oude straatjes en het koloniale verleden. Vanaf de ‘paseo’ in het koloniale hart van de stad heeft u een geweldig uitzicht op de skyline van het nieuwe deel van Panama-Stad, dat gekenmerkt wordt door de imposante wolkenkrabbers. Tijdens de vrije uurtjes kunt u een bezoek brengen aan het door Frank Gehry ontworpen ‘Biomuseo’, dat gewijd is aan het ontstaan van Panama en de bijzondere biodiversiteit van dit land. Wilt u een prachtig uitzicht op Panama-Stad? Wandel dan tussen de orchideeën naar de top van Cerro Ancon!
Bocas del Toro, Panama
Bocas del Toro
Voor de Caribische kust, op ongeveer 45 minuten varen met een speedboot, ligt de exotische eilandengroep Bocas del Toro. Deze eilanden staan bekend om hun uitgestrekte stranden, een azuurblauwe zee en de rijke flora en fauna. Met de boot kunt u de eilandenarchipel Bocas del Toro het eenvoudigst verkennen. Bij Dolphin Bay worden vaak dolfijnen gezien zijn. Op het adembenemende Red Frog Beach bewondert u hopelijk de kleine, felgekleurde aardbeigifkikkers. Vergeet ook niet in de bomen te kijken, waar soms luiaards te spotten zijn! En ga ook zeker snorkelen om de prachtige kleurrijke onderwaterwereld te aanschouwen. Doordat het water kristalhelder is, kunt u ook vanaf de boot zien wat er onder het wateroppervlak leeft, zoals kleurrijke zeesterren, grote stukken koraal en scholen vissen.
Sarapiquí, Panama en Costa rIca
Laaglandregenwoud Sarapiquí
In Panama en Costa Rica liggen het nevelwoud Chiriquí en het laaglandregenwoud Sarapiquí, twee soorten tropisch regenwoud. Het verschil tussen beide wouden zit hem in de hoogte en ligging. Het laaglandregenwoud bevindt zich op een hoogte tot 1.200 meter. Bij een warm klimaat van tussen 25 en 30 graden groeien de hoogste bomen, met een lengte van bijna 90 meter. Door menselijke activiteiten als houtkap en landbouw is het laaglandregenwoud het meest bedreigde regenwoud.
Chiriquí, Panama en Costa rIca
Nevelwoud Chiriquí
Het nevelwoud ligt op een hoogte van 2.500 tot 4.000 meter tegen een berghelling aan, waardoor het hier veel koeler is dan in een laaglandregenwoud. De bomen in een nevelwoud zijn daardoor niet hoger dan tien meter. Het nevelwoud dankt zijn naam aan de veelvoorkomende nevelen, die ontstaan doordat warme lucht uit lager gelegen gebieden tegen de steile berghelling botst en gaat stijgen. Het vocht in de lucht condenseert bij het stijgen in fijne druppeltjes: het woud hult zich zo in nevel. Als u het nevelwoud in Panama bezoekt, dan kunt u genieten van de unieke flora. Door de hoge vochtigheidsgraad zijn boomstammen en -takken behangen met dikke pakken mos, sappig groene varens en prachtige bromelia’s en orchideeën!