050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Roemenië

Beste reistijd Roemenië

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Roemenië? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen en van u vakantie-agenda. Gaat u voor de heerlijke warme zomerzon, wilt u herfstkleuren zien of juist genieten van de prachtige bloemenpracht? Of wilt u juist het bijzondere Roemeens-Orthodoxe Paasfeest meemaken?

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Roemenië per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Voorjaar (maart, april en mei)
Temperaturen zijn aangenaam en de natuur is heerlijk fris groen. In deze periode wordt ook Orthodox Pasen gevierd, een bijzonder feest om mee te maken.

Zomer (juni, juli en augustus)
Roemenië heeft een landklimaat waardoor in de zomers dagen soms hoge temperaturen kunnen hebben. Dit is ook de drukste toeristenperiode.

Najaar (september en oktober)
Aangename temperaturen, maar het groen kan snel plaatsmaken voor herfstkleuren.

Winter (november, december, januari en februari)
In de binnenlanden kunnen temperaturen snel dalen tot (ver) onder het vriespunt.