050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Roemenië

Reisinformatie Roemenië

De culturele rijkdom van Roemenië is verrassend: mooie Byzantijnse kloosters vol schitterende fresco's, oude kastelen en historische stadjes sieren het land. Sinds de val van het communisme is Roemenië volop in ontwikkeling. Toch zet u soms u een stap terug in de tijd: de ossenkar en ezelwagen zijn hier nog steeds vervoermiddelen.

Boekarest, een prachtige stad met brede boulevards en grote pleinen, stond eens bekend als 'het Parijs van het Oosten’. In Transsylvanië, het thuisland van Dracula, ontdekt u middeleeuwse stadjes, en in de Maramures proeft u de traditionele volkscultuur. De bewoners, die nog steeds klederdracht dragen, zijn meesters in het bewerken van hout. Het fraai gelegen Sinaia en de schilderachtige stad Sibiu, met haar binnenhoven, smalle klinkerstraatjes en kleurige huizen, zijn andere indrukwekkende bezienswaardigheden in Roemenië.

De vriendelijke Roemenen ontvangen u gastvrij en laten u graag genieten van de natuur, de cultuur en de folklore van hun land. Uiteraard kan het weer van invloed zijn op uw vakantie, dus vertellen onze reisleiders u graag wat de beste reistijd voor Roemenië is. Wanneer begint u aan uw Roemeense avontuur?