U bent hier: Home | Roemenië
Roemenië - Rijke tradities en folklore

Roemenië

De culturele rijkdom van Roemenië is verrassend: mooie Byzantijnse kloosters vol schitterende fresco's, oude kastelen en historische stadjes sieren het land. Sinds de val van het communisme is Roemenië volop in ontwikkeling. Toch zet u soms u een stap terug in de tijd: de ossenkar en ezelwagen zijn hier nog steeds vervoermiddelen.

Boekarest, een prachtige stad met brede boulevards en grote pleinen, stond eens bekend als 'het Parijs van het Oosten’. In Transsylvanië, het thuisland van Dracula, ontdekt u middeleeuwse stadjes, en in de Maramures proeft u de traditionele volkscultuur. De bewoners, die nog steeds klederdracht dragen, zijn meesters in het bewerken van hout. Het fraai gelegen Sinaia en de schilderachtige stad Sibiu, met haar binnenhoven, smalle klinkerstraatjes en kleurige huizen, zijn andere hoogtepunten.

De vriendelijke Roemenen ontvangen u gastvrij en laten u graag genieten van de natuur, de cultuur en de folklore van hun land! Dus laat u inspireren door de mooiste bezienswaardigheden van Roemenië en lees de handige tips van onze reisleiders over de beste reistijd, lokale feestdagen en geldzaken. Dan begint u voorbereid aan uw Roemeense avontuur.

Algemene informatie

Hoofdstad Boekarest
Staatsvorm Republiek
Oppervlakte 238.391 km²
Aantal inwoners ca. 21.599.736
Bevolkingsdichtheid ca. 90,6per km²
Officiële taal Roemeens
Overige talen Hongaars, Duits, zigeunertalen
Religies Roemeens-orthodox 87%, katholiek 5%, protestants 5%, overig 3%
Economie Industrie 38%, dienstverlening 34%, landbouw 28%