050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Slowakije

Bezienwaardigheden Slowakije

Hoge Tatra, Slowakije
Nationaal park Hoge Tatra
Het nationaal park Hoge Tatra behoort tot de mooiste nationale parken van Slowakije. De Hoge Tatra omvat de bergketens van Belianske Tatry en Západné Tatry (West-Tatra). Met een lengte van circa 55 kilometer is het een van de kleinste alpine bergketens in Europa. Het park heeft een oppervlakte van ongeveer 73.800 hectare met een 30.703 hectare grootte bufferzone. Het gebied strekt zich uit over de districten Liptovský Mikuláš, Poprad, Kežmarok en Tvrdošín. De hoogste top van de Hoge Tatra is de Gerlachovský štít met zijn 2.655 meter, terwijl de symbolische nationale top van Slowakije, eveneens gelegen in het nationaal park, de Kriváň is, met een hoogte van 2.495 meter.
Kasteel Bratislava, Slowakije
Het kasteel van Bratislava
Het kasteel van Bratislava, gebouwd op een heuvel aan de Donau, is een opvallende verschijning in het centrum van Bratislava. Het kasteel werd al bewoond vanaf 907, maar vooral tijdens het bestuur van koningin Maria Therese kreeg het een belangrijke rol toegedeeld. In de periode tussen 1761 en 1766 werd de vesting grondig verbouwd en kreeg het de uitstraling van een koninklijke residentie. Tegenwoordig is hierin het historische gedeelte van het Slowaaks Nationaal Museum gehuisvest en is het de residentie van de president van de Slowaakse Republiek.
Bardejov, Slowakije
Bardejov
In het sfeervolle UNESCO-stadje Bardejov kunt u een bezoek brengen aan het middeleeuwse stadscentrum, dat grotendeels behouden is gebleven. Midden op het bijzondere stadsplein staat het voormalige stadhuis, dat tegenwoordig dienst doet als museum. Het grote stadsplein wordt geflankeerd door prachtige pastelkleurige huisjes.
Karpaten, Slowakije
Slowaakse Karpaten
In de bergen van Slowakije, de Slowaakse Karpaten, staan twee houten kerkjes die gebouwd zijn tussen de 16e en 18e eeuw. In de kerken vindt u zowel Latijnse als Byzantijnse invloeden, waardoor de godshuizen een mooi voorbeeld zijn van religieuze architectuur.
Spissky Hrad, Slowakije
Spissky Hrad
Een van de grootste en meest imponerende kasteelcomplexen van Oost-Europa is de burchtruïne Spišský Hrad. Het kastelencomplex werd gebouwd in de 12e eeuw en werd in de 18e eeuw deels verwoest door een brand. De imposante ruïne staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst.
Kosice, Slowakije
Kosice
Aan de oever van de Hornad-rivier ligt de tweede grootste stad van Slowakije: Kosice. Kosice heeft wisselend onder Hongaars en Slowaaks bestuur gestaan en speelde ook een rol in de Habsburgse geschiedenis. U kunt in Kosice een prachtige stadswandeling maken waarbij u onder andere de gotische St.Elisabethkathedraal, de grootste kerk van Slowakije, met een bezoek kunt vereren.