U bent hier: Home | Spanje
¡Viva España! Geniet van cultuur onder de zon

De beste reisleiders

Uw culturele groepsreis naar al die prachtige, cultuurrijke bezienswaardigheden in Spanje wordt begeleid door de beste reisleiders. Dankzij hun enthousiaste, passievolle verhalen komt de cultuur van uw vakantieland écht tot leven! Benieuwd met welke reisleider u straks wellicht uw culturele groepsreis gaat maken? Maak hieronder kennis met de reisleiders die u kunt ontmoeten op uw reis naar Spanje.

Reisleider Joen Verbeeck
Joen Verbeeck
Reisleider sinds 1995
Bestemmingen: Spanje, Portugal
Volgens een bekend gezegde is elke Catalaan een beetje musicus, gek en poëet. Na al die jaren dat ik in Barcelona woon kan ik dat slechts beamen. Barcelona is een heerlijke stad en ik begeleid al jaren met heel veel liefde reizen in mijn woonplaats. Maar mijn hart heb ik toch echt verloren aan Portugal.
Reisleidster Marlies Korthof
Marlies Korthof
Reisleidster sinds 2000
Bestemmingen: Spanje, Portugal, Cuba, Sri Lanka
Mijn liefde voor Spanje is door een (gelukkig) toeval ontstaan! Als alternatief na een geannuleerde reis koos ik er destijds spontaan voor om mee te gaan naar Andalusië. Sinds die keuze in de jaren ’80 ben ik verknocht aan Spanje en alles wat met Spanje te maken heeft.
Reisleidster Martine Delver
Martine Delver
Reisleidster sinds 1999
Bestemmingen: Spanje, Portugal, Cuba, Argentinië, Chili, Amerika
Hoe zal ik na jarenlang reizen en verblijven in Spanje verwoorden waarom dit land zoveel voor mij betekent? Het zit hem, denk ik, in grote en kleine dingen…
Reisleidster Myriam Marchais
Myriam Marchais
Reisleidster sinds 2000
Bestemmingen: Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Spanje, Italië, China, Indonesië
Reizen heb ik letterlijk met de paplepel ingegoten gekregen. Ik ben geboren in Frankrijk en bracht hier een deel van mijn jeugd door. Elke vakantie ging mijn (Nederlandse) moeder naar haar familie in Brabant. Mijn zusje en ik gingen van kleins af aan mee. Toen ik 9 jaar oud was, verhuisden we naar Nederland.
Reisleidster Qurina Dijkstra
Qurina Dijkstra
Reisleidster sinds 2011
Bestemmingen: Spanje, Portugal, Cuba, Argentinië, Chili
Als rechtgeaarde Friezin vraag ik me nog steeds af waar de enorme liefde voor Spanje vandaan komt, waar ik nu toch al 18 jaar woon. Hoe het is begonnen weet ik wel: tijdens mijn studie mocht ik met een reisbeurs naar Spanje.
Reisleider Paul ten Cate
Paul ten Cate
Reisleider sinds 2017
Bestemmingen: Italië, Spanje
Op 15-jarige leeftijd verliet ik mijn geboortedorp in Twente om te gaan ‘tienertoeren’. Dit welbekende fenomeen met de trein was opgekomen in de jaren ‘70 van de vorige eeuw en voor jonge gasten zoals ik hét middel om Nederland te ontdekken. Na een bezoek aan het Evoluon in Eindhoven, aan Zuid-Limburg, de Beekse Bergen en aan de Wallen van Amsterdam, stonden mijn vriendjes en ik op één van die dagen met onze blote voeten in de branding van de Noordzee. Bij Hoek van Holland, voor het eerst in mijn leven bij de zee…
Reisleider Paul den Arend
Paul den Arend
Reisleider sinds 2008
Bestemmingen:Italië, Spanje, Marokko, Frankrijk
Jaren geleden ben ik met een van mijn beste vrienden in een Fiat Panda naar Zuid-Italië gereden. Een volle maand zijn we toen zonder plan door Sicilië, Calabrië en Puglia getrokken. Het was een groot avontuur. Groene bergen, dorre hooglanden, prachtige stranden en fantastisch eten.
Reisleider Ronald van der Werff
Ronald van der Werff
Reisleider sinds 2000
Bestemmingen: Spanje, Portugal, Marokko, Griekenland
Als men mij zo’n 19 jaar geleden had verteld dat ik rond de wereld zou reizen naar de mooiste landen en om interessante verhalen te vertellen over vergane koninkrijken; de wereld te ontdekken vanaf de Nijl of de Amazone, met enthousiaste gezelschappen met wie je onvergetelijke momenten deelt…
Reisleider Luis Sánchez Péllon
Luis Sánchez Péllon
Reisleider sinds 1994
Bestemmingen: Spanje, Cuba
De spreuk luidt: 'In de ziel van elke Spanjaard zit een echte gastheer.' Toen ik in 1994 mijn eerste reis in Andalusië begeleidde, wist ik het meteen: dit werk staat me op het lijf geschreven.
Reisleider Toine Luksenburg
Toine Luksenburg

Bestemmingen: Andalusië, Argentinië, Chili
Ik heb letterlijk mijn hart verloren aan Andalusië. Ik had nooit verwacht dat ik hier terecht zou komen, toen ik Nederlandse en Engelse taal- en letterkunde studeerde, maar het zuiden lonkte...
Reisleider Stephan Peters
Stephan Peters
Reisleider sinds 2017
Bestemmingen: Spanje, Canada, Duitsland
Na dertig jaren management in het bedrijfsleven, vond ik het in 2016 tijd worden om meer tijd en invulling te geven aan een andere ervaring en passie: reizen. Ik heb veel binnen Europa gereisd, maar ook daarbuiten. Ik wil graag de wereld ontdekken met inhoud en bezieling, hetgeen ik terugvind in het programma en de insteek waarmee SRC mooie en interessante groepsreizen samenstelt.
Reisleider Elmar Vrij
Elmar Vrij
Reisleider sinds 2013
Bestemmingen: Duitsland, Spanje, Portugal, Noorwegen
Daar sta je dan, oog in oog met tientallen soorten tapas, de ene nog smaakvoller dan de andere. Ik verbaas me altijd weer over die veelzijdigheid van de Spaanse keuken, of eigenlijk ook weer niet. Spanje is tenslotte één en al veelzijdigheid. Als je van noord naar zuid of van west naar oost rijdt door Spanje, rij je door veel landen zonder de grens over te steken.
Reisleider Steven Bastmeijer
Steven Bastmeijer
Reisleider sinds 2004
Bestemmingen:Duitsland, België, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Griekenland, Rusland, Amerika
Het liefst ben ik elke dag van de week en het hele jaar door op pad om mijn gasten het mooiste van de wereld te laten zien! Ik geniet zelf volop van de Italiaanse steden vol kunst, de musea van Duitsland en de paleizen van de Russische tsaren. Die liefde draag ik maar wat graag over op mijn gasten!