050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Taiwan

Reisinformatie Taiwan

Indrukwekkende tempels, mysterieuze meren en tropische natuurverschijnselen: dat is wat Taiwan siert. Taiwan is als een verborgen paradijs. Of u nu koloniale steden wilt bezoeken, gaat relaxen aan het strand of wilt wandelen in de bergen, in Taiwan kan het allemaal. Taiwanezen staan bekend om hun gastvrijheid en beleefdheid. De cultuur is een mix van westerse, Japanse, Chinese en inheemse invloeden en dat maakt dit Aziatische land buitengewoon interessant.

Taiwan is een prachtig groot en dichtbevolkt eiland waar veel mystieke kleine eilandjes omheen liggen. Het eiland is voor de helft bedekt met geheimzinnige bossen maar kent ook vele meren. Een bijzondere bezienswaardigheid in Taiwan is het oogverblindende Sun Moon Lake (Zon-maanmeer). Het meer ligt in het hart van Taiwan en heeft zijn naam te danken aan zijn vorm; het oostelijke deel heeft de vorm van een zon, en het westelijke deel heeft de vorm van een maan. De bezienswaardigheden van Taiwan bevinden zich natuurlijk niet alleen in het midden van het land. Ook in de noordelijke hoofdstad Taipei hoeft u zich niet te vervelen. De cultuurliefhebber kan in deze stad bijvoorbeeld de bekende boeddhistische Longshan-tempel bezoeken, het Nationaal Paleismuseum bewonderen of de avondmarkten beproeven.

Het oosten van Taiwan bestaat voornamelijk uit een rotsachtig kustgebied terwijl het westen een rijke, vruchtbare grond kent. Negentig procent van de bevolking woont dan ook in het westen van Taiwan. De eetcultuur in Taiwan is vergelijkbaar met die van China en is op uw reis naar Taiwan een belangrijk onderdeel van de kennismaking met de Taiwanese cultuur. U vindt dan ook veel restaurantjes en snackwinkeltjes in Taiwan waar u de heerlijkste gerechten kunt proeven!

Wanneer u het beste naar Taiwan kunt reizen? Onze reisleiders kunnen u alles vertellen over de beste reistijd naar Taiwan. Laat u overdonderen door dit mooie Aziatische land!