050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Taiwan

Beste reistijd Taiwan

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Taiwan? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. In het kort komt het erop neer dat het voorjaar en najaar geschikte momenten zijn om Taiwan te bezoeken. De temperatuur is in deze tijd aangenaam, maar vergeet voor de koudere avonden een warme fleecetrui niet, en de paraplu heeft u ook dan vast wel een keer nodig.

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Taiwan per periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders

Voorjaar (maart, april en mei)
In het voorjaar kunt u uitstekend een reis naar Taiwan maken. Er valt niet veel regen, pas vanaf mei start het regenseizoen. Het kan dan soms dagen achter elkaar regenen. Het regenseizoen eindigt ongeveer in juni.

Zomer (juni, juli en augustus)
In de zomer is het vooral in de grote steden warmen klammig. Vanaf mei lopen de temperaturen flink op en zoeken de Taiwanezen verkoeling in de oceaan.

Najaar (september, oktober en november)
In het najaar is het overal in Taiwan aangenaam warm. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 25 graden. Oktober en november zijn uiterst geschikte maanden voor een reis naar Taiwan.

Winter (december, januari en februari)
Het weer is in de winter aangenaam. In het noorden van Taiwan is het in de winter het koelst, maar in de rest van het land is de temperatuur in de winter prettig, maar ook vochtig.