050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Taiwan

Bezienwaardigheden Taiwan

Foguangshan klooster, Taiwan
Fo Guang Shan-klooster
Dit indrukwekkende klooster is het grootste klooster in Taiwan en een van de belangrijkste bezienswaardigheden. Fo Guang Shan is een boeddhistische organisatie die de principes volgt van de Mayahana, een van de hoofdstromingen binnen het boeddhisme die stelt dat niet alleen de Boeddha maar ieder mens de staat van verlichting kan bereiken. Het klooster is in 1967 gesticht door Hsing Yun. Hij is tevens ook de oprichter van de Fo Guang Shan-school, de grootste humanitaire en religieuze organisatie van Taiwan. Absolute blikvanger van het klooster is het is het 32 meter hoge Boeddhabeeld van goud. Om het beeld heen staan 480 boeddhabeelden en bevinden zich veel meditatieruimtes. U kunt hier de rust ervaren en de mystieke sfeer van het boeddhisme proeven!
Het nationaal paleismuseum, Taiwan
Het nationaal paleis-museum in Taipei
In de collectie van het nationaal paleis-museum in Taipei bevinden zich maar liefst 700.000 objecten - van archeologische vondsten, kunstnijverheidsobjecten tot kunstwerken - uit de (Taiwanees-)Chinese geschiedenis. Dat maakt de collectie van het museum tot een van de grootste ter wereld! Omdat de Taiwanese overheid de collectie zo belangrijk vindt, zit de directeur van het museum in het kabinet van de president van Taiwan. Van de collectie wordt 1% getoond. Dat lijkt weinig, maar het gaat dan nog altijd om ongeveer 7.000 voorwerpen. Tegenwoordig worden vooral oude Chinese munten, schilderijen, waaiers, bronswerken en kalligrafeerkunsten tentoongesteld.
Zon-maanmeer, Taiwan
Zon-maanmeer
Dit meer heeft zijn naam te danken aan zijn vorm. Het oostelijke deel heeft de vorm van een zon, en het westelijke deel heeft de vorm van een maan. Tijdens uw reis naar Taiwan is dit meer een van de hoogtepunten! Het meer ligt in Nantou, gelegen in het hart van Taiwan. Het is niet alleen het allergrootste meer van Taiwan, maar er wonen ook Taiwanese Aboriginals rondom het meer. Midden in het Zon-maanmeer ligt en klein eilandje, genaamd Lalu. De Taiwanese Aboriginals geloven dat Lalu een thuis is voor de geesten van hun voorouders. Het meer behoort tot de ‘Acht Gezichten van Taiwan’: beeldbepalende plaatsen, natuurgebieden en gebouwen die een bijzondere plaats in de Taiwanese cultuur innemen.
Chiang Kai-Shek Memorial Hall
Chiang Kai-shek gedenkplaats
De voormalige nationalistische president van de Republiek van China, Chiang Kai Shek, regeerde vanaf 1943 tot 1948. Dit monumentencomplex is niet alleen een gedenkplek ter nagedachtenis aan de voormalige president, maar het is ook een museum. Chiang vluchtte in 1949 vanaf het vaste land van China naar Taiwan, samen met ongeveer 2 miljoen mensen, voor het communistische leger van Mao. Op Taiwan wilde Chiang zijn strijd tegen de communisten voortzetten, met hulp van de VS. In Taiwan werd hij opnieuw als president gekozen, zodat de Republiek China op die manier in Taiwan bleef voortbestaan. De bouw van de gedenkplaats begon in 1976, een jaar na de dood van Chiang Kai Shek, in 1980 was het complex voltooid.
Longshan tempel, Taiwan
Longshan-tempel
De Longshan-tempel, ook wel Mengjia Drakenbergtempel genoemd, is een boeddhistische tempel in Taipei en is een van de belangrijkste monumenten van Taiwan. De oorspronkelijke tempel stamt uit 1738, maar werd door een grote aardbeving in 1815 en later nog door een tyfoon in 1867 verwoest. Door een grote gift door een boeddhistische monnik kon het gebouw gerestaureerd worden en terug worden gebracht naar de oorspronkelijke vorm en uitstraling, waardoor het een en uniek cultuurhistorisch erfgoed is.