050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Reisinformatie Verenigde Arabische Emiraten

Tussen Saoedi-Arabië en Oman en aan de Perzische Golf en de Golf van Oman liggen zeven emiraten, Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah, die gezamenlijk de Verenigde Arabische Emiraten vormen. Dit zijnde best ontwikkelde landen ter wereld. In een landschap dat grotendeels gevormd is door woestijn draait de economie voornamelijk op de winning van aardolie en aardgas. De rijkdom die dit deze emiraten brengt is ongelooflijk! In de woestijn zijn grootse steden verrezen met enorme winkelcentra en indrukwekkende skylines met vele wolkenkrabbers.

Groot, groter grootst is hier het motto! Hier vindt u het grootste bouwwerk ter wereld de Burj Dubai (818 meter). Verder staat het land bekend om de vele indrukwekkende hotels, sjeiks, dure auto’s en de aangelegde eilanden die verschillende vormen hebben. Het is zelfs mogelijk een privé-eiland aan te laten leggen! Het landschap van de Verenigde Arabische Emiraten bestaat veelal uit woestijn en kust. De bezienswaardigheden in de Verenigde Arabische Emiraten zijn vooral aan de kust te vinden: de futuristische stad Dubai, de Palmeilanden en Al Bastakiya bijvoorbeeld laten u zowel het oude als nieuwe Dubai zien.

De kustlijn bestaat uit brede zandstranden en helderblauw water. Hier kan men ideaal zeilen maar ook duiken en snorkelen naar kleurrijke vissoorten en koraalriffen. Door de hoge temperaturen zijn de Verenigde Arabische Emiraten niet echt een strandbestemming: alleen in de winter is het hier aangenaam toeven. Bereid uw reis zo goed mogelijk voor en laat u door onze reisleiders adviseren over de beste reistijd naar de Verenigde Arabische Emiraten. Dan weet u zeker dat u een mooie vakantie in Dubai heeft!