050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
bol.com
Bestel uw reisboeken online
Bij bol.com heeft u keuze uit een enorm aantal interessante reisboeken en -gidsen waarmee u zich alvast kunt verdiepen in uw vakantieland. Uw reisboeken kunt u eenvoudig online bestellen. De betaling, afhandeling en verzending van uw aankoop wordt verzorgd door bol.com.
dubai.jpg

Praktische informatie Verenigde Arabische Emiraten

Algemene informatie Verenigde Arabische Emiraten

HoofdstadAbu Dhabi
StaatsvormFederatie van emiraten
Oppervlakte83.600 km²
Aantal inwonersca. 10.082.000
Bevolkingsdichtheidca. 118.31 per km²
Officiële taalArabisch
ReligiesIslam 76%, hindoeïsme 15%, christendom 9%


Accommodaties

Tijdens uw vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten verblijft u meestal in goede toeristenklassehotels of middenklassehotels die qua kwaliteit absoluut te vergelijken zijn met de Westerse standaard. Bij de keuze van de hotels letten we, naast een goede prijs-kwaliteitverhouding, op zaken als sfeer, maaltijden, ligging en badkamerfaciliteiten. Bij elke reis op deze website vindt u meer informatie over de hotels, waar u tijdens de reis meestal overnacht, als die bekend zijn. Als de faciliteiten in deze hotels bekend zijn, vermelden we deze zo veel mogelijk.

Bagage

Voor al onze reizen geldt dat u in de touringcar één koffer per persoon met een maximumgewicht van 20 kilo mag meenemen. Dit kan dus afwijken van de regels die de luchtvaartmaatschappij die uw vliegreis uitvoert stelt. De regels voor ruimbagage en handbagage verschillen tegenwoordig per luchtvaartmaatschappij en ook per bestemming. Voor de regels per luchtvaartmaatschappij verwijzen wij naar de website van de betreffende maatschappij. Voor de eventuele binnenlandse vluchten kunnen weer afwijkende regels gelden.

Conditie van de reizigers

Voor deelname aan onze groepsreizen naar Verenigde Arabische Emiraten is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat u volledig zelfredzaam bent. Meer informatie over de zwaarte van onze reizen vindt u hier.

Elektriciteit in de Verenigde Arabische Emiraten

De netspanning in de Verenigde Arabische Emiraten is 220 volt. U heeft een wereldstekker (Engelse stekker) nodig om uw elektronica te voorzien van stroom.

Entreegelden

Bij de meeste groepsreizen en individuele reizen zijn de entreegelden niet bij de reissom inbegrepen. Bij de uitgebreide reisbeschrijvingen vindt u hier meer informatie over. In de Verenigde Arabische Emiraten ontvangt u geen korting op de entreegelden van bijvoorbeeld musea als u 60 of 65 jaar of ouder bent.

Eten en drinken in de Verenigde Arabische Emiraten

In de Verenigde Arabische Emiraten vindt u niet alleen de Arabische keuken, maar ook de Aziatische en Europese. Bij de bereiding van Arabische gerechten wordt een mix gebruikt van lam, kip, soms rundvlees en diverse groentes en specerijen. Een typisch gerechten is hummus: een puree van kikkererwten en sesam.

Thee wordt mierzoet en koffie wordt ongezoet gedronken uit kleine glaasjes, ook bij de maaltijden. Frisdrank en vruchtensappen zijn populair. De hotels hebben over het algemeen een zeer divers aanbod aan buitenlandse gerechten. De VAE is een Islamitisch land en het is geen gewoonte alcohol te drinken. Het is niet toegestaan om alcohol te nuttigen buiten hotels of restaurants, doet u dat wel dan loopt u het risico om een boete te krijgen. Tijdens de vastenmaand Ramadan zijn er restricties op alcoholgebruik.

Een frisdrank kost ongeveer 1,50 euro, westerse koffiesoorten 2,50 euro, bier of een glas wijn tussen de 7 en 10 euro. Voor een maaltijd betaalt u ongeveer 10 euro.

Feestdagen in de Verenigde Arabische Emiraten

• 1 januari: Nieuwjaarsdag
• 21 maart : Moederdag
• 3 april: Lailat-ul-Meraj (Hemelvaart Mohammed)
• 31 augustus: Muharram (Islamitisch Nieuwjaar)
• 10 november: Mawlid an-Nabi (Geboortedag Mohammed)
• 2 december: Ontstaan VAE in 1971

De Ramadan (de vastenmaand), het Offerfeest en het Suikerfeest (zijn heel belangrijke islamitische feestdagen. De feesten vallen ieder jaar op wisselende data. De Ramadanperiode wordt vastgesteld aan de hand van maanstanden. De Ramadan wordt afgesloten door het Suikerfeest en het Offerfeest valt zeventig dagen na het eind van de Ramadan.

Fooien

Ieder land heeft zo zijn eigen gewoonten als het om het geven van fooien gaat. In Nederland is het een blijk van waardering voor goede service, maar geen verplichting. In de Verenigde Arabische Emiraten is het geven van fooien, meestal zo’n 10%, heel gebruikelijk. Taxiritten kunnen het beste naar boven afgerond worden en kamermeisjes krijgen vaak een fooi van tussen de 3 en 5 AED per dag. In restaurants is het gebruikelijk om een fooi van 10% te geven, tenzij er al een service charge berekend is op de rekening. Om het geven van fooien geen terugkerend dilemma te laten worden, kan de reisleider de groep voorstellen om met een centrale fooienpot te werken. Met vragen over de fooienpot kunt u terecht bij uw reisleider die u ook altijd inzicht kan geven in de uitgegeven bedragen.

Fotograferen

Fotograferen in andere landen kan soms voor verrassingen zorgen. Zo stellen niet alle mensen het op prijs gefotografeerd te worden, vraag dus eerst om toestemming! Islamitische vrouwen mogen niet gefotografeerd worden. Fotograferen bij de luchthavens, olie-installaties, paleizen, militaire installaties en overheidsgebouwen is verboden. Doordat het juridisch systeem afwijkend is, kan dit zeer kwalijke gevolgen met zich meebrengen. In de Verenigde Arabische Emiraten zijn (vervangings-)materialen, zoals accu’s, opladers, geheugenkaartjes et cetera voor digitale camera’s in alle ‘malls’ verkrijgbaar.

Geldzaken / valuta in de Verenigde Arabische Emiraten

In de Verenigde Arabische Emiraten betaald men met de Dirham. De officiële afkorting van de Dirham is AED maar soms kom je ook de afkortingen “Dhs” of “Dh” tegen. Overal in de Verenigde Arabische Emiraten zijn pinautomaten en creditcards worden overal geaccepteerd. Pinnen in de winkels is ook vaak mogelijk. Denk er wel aan dat uw bankpas voor bestemmingen buiten Europa geblokkeerd kan zijn. Controleer voor uw vertrek bij uw bank of u uw kaart voor gebruik in de Verenigde Arabische Emiraten moet activeren. In de Verenigde Arabische Emiraten is het vrij normaal om af te dingen. Uitzonderingen zijn de winkels in de shopping malls en de supermarkten, deze hanteren vaste prijzen. Denk eraan dat u altijd een creditcard moet gebruiken als u een auto wilt huren.

Kledingadvies voor de Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten is een islamitisch land. Bikini's op het strand bij hotels zijn geaccepteerd, maar wanneer u naar een openbaar strand gaat is het beter om een T-shirt en een korte broek of een legging over uw zwemkleding aan te trekken. Bij een bezoek aan openbare ruimtes, zoals een restaurant, wordt u verzocht geheel gekleed te zijn.

Het is raadzaam om goede wandelschoenen en praktische kleding in ‘laagjes’ mee te nemen. Ook al reist u naar een warm land als De Verenigde Arabische Emiraten, toch moet u er rekening mee houden dat het ’s nachts, met name in de winter en het vroege voorjaar, af kan koelen en dat de dagen fris kunnen beginnen. De airconditioning in touringcars vraagt soms om een extra vest of sjaal.

In de Verenigde Arabische Emiraten wordt u verzocht uw schoenen uit te doen als u een moskee wilt bezoeken. Dames horen bij een bezoek aan een moskee een wijdvallende blouse op een lange broek of een lange jurk, met lange mouwen, te dragen en hun hoofd de bedekken. Bedenk hierbij dat het respecteren van de normen en waarden van uw vakantieland bijdraagt aan de beleving van de cultuur ervan.

Omgangsvormen in de Verenigde Arabische Emiraten

In de Verenigde Arabische Emiraten is het niet gepast als een man een vrouw die geen familielid is de hand schudt. Een mondelinge begroeting is voldoende.

Openingstijden

Winkels
De soeks zijn geopend van 07.00 uur tot 12.00 uur (op vrijdagochtend gesloten) en van 17.00 uur tot 19.00 uur. De shoppingmalls zijn geopend van 09.00 uur tot 23.00 uur.

Banken
Banken zijn doorgaans geopend van zaterdag tot en met donderdag van 08.00 uur tot 15.00 uur, maar sommige banken zijn na een middagpauze ook open tot 20.30 uur.

Postkantoren
Postkantoren zijn open tussen 8.00 uur en 17.00 uur van zaterdag tot en met donderdag.

Reisdocumenten

Voor een reis naar de Verenigde Arabische Emiraten heeft u geldige grensdocumenten nodig. Welke documenten vereist zijn, kunt u hier bekijken. Denkt u hierbij ook aan eventuele doorreislanden!

Extra regels:
Daarnaast dient u bij aankomst het volgende te kunnen overhandigen:
1. Een bewijs dat u het land ook weer verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
2. Een bewijs dat u voldoende financiële middelen heeft.

Kopie identiteitsbewijs
Het is handig om tijdens uw vakantie kopieën bij u te hebben van uw identiteitsbewijs. Niet alleen komt dit van pas bij eventueel verlies van uw documenten of het verkrijgen van leeftijdskorting op de entree van een bezienswaardigheid, er wordt ook vaak naar gevraagd bij het inchecken in hotels. Bang voor identiteitsfraude wanneer u kopieën maakt van uw paspoort? Lees de informatie van de overheid ter voorkoming van identiteitsfraude.

Reisleiders / gidsen

Alle culturele groepsreizen worden begeleid door een SRC-reisleider. Uw reisleider wacht u op bij aankomst op de luchthaven van uw reisbestemming of reist met u mee in de Nederlandse touringcar. U kunt onze reisleiders herkennen aan een bord met daarop het logo van SRC Reizen.

In veel landen is het bij wet verboden dat buitenlandse reisleiders als gids optreden bij bezienswaardigheden. Doen de SRC-reisleiders dit wel, dan riskeren ze een boete en een bezoek aan het politiebureau. Dat laatste is ook vervelend voor het reisgezelschap, dat dan zonder begeleiding achterblijft. Als een SRC-reisleider geen tekst en uitleg mag geven, wordt soms een lokale gids ingehuurd. Deze gidsen spreken niet allemaal Nederlands. Onze reisleiders bereiden u dan natuurlijk zo goed mogelijk voor op uw bezoek aan de bezienswaardigheid. Het kan dus voorkomen dat er bij een cultuurvakantie, naast de SRC-reisleider, een lokale Nederlands-, Engels-, of Duitssprekende gids wordt ingezet. De kosten hiervoor zijn vaak inclusief, maar niet altijd. Bij de uitgebreide reisbeschrijvingen vindt u deze specifieke informatie terug.

De individuele privéreizen worden soms begeleid door één of meerdere lokale gidsen en/of een privéchauffeur. Bij de reisbescheiden ontvangt u verder informatie over waar en wanneer u de chauffeur, gids(en) of een vertegenwoordiger van ons lokale agentschap ontmoet.

Roken

In de Verenigde Arabische Emiraten is het verboden te roken in openbare ruimtes zoals musea, restaurants, luchthavens en hotels. In veel gevallen wordt u verwezen naar een speciale rookruimte of kunt u buiten roken. Het is ook verboden om in onze touringcars te roken.

Souvenirs

Typische souvenirs die u in de Verenigde Arabische Emiraten kunt kopen zijn oriëntaalse kruiden en geuren, maar ook goud en zilver. Daarnaast zijn er een groot aantal moderne luxe winkelcentra, waar u kleding en elektronische apparatuur aantreft. Voor regels en adviezen rondom souvenirs verwijzen wij u naar douane.nl en vwa.nl/kenjegrenzen.

Taal

In de Verenigde Arabische Emiraten wordt Arabisch en Engels gesproken.

Telefoon, internet en post

Telefoneren vanuit uw hotelkamer is duur evenals het bellen met uw mobiele telefoon. Goedkoper is het om voor een paar Dirham een lokale simkaart voor uw eigen mobiele telefoon kopen. In de meeste hotels is wifi aanwezig. Postzegels kunt u kopen bij het postkantoor en in toeristische winkels.

Tijdverschil

In De Verenigde Arabische Emiraten is het in de zomer twee uur en in de winter drie uur later dan in Nederland.

Vaccinaties / inentingen

Voor een reis naar de Verenigde Arabische Emiraten is het raadzaam om voor informatie over vaccinaties contact op te nemen met uw huisarts of de plaatselijke GGD. Wilt u een compleet overzicht van de gebieden en beschermende maatregelen? Kijk dan op gezondopreisl.nl of lcr.nl.

Vervoer / wegen

We stellen ook in het buitenland hoge eisen aan de touringcars, minibussen, huurauto’s en privéauto’s die we inzetten op onze reizen. In de Verenigde Arabische Emiraten zijn de touringcars, jeeps en de wegen van goede kwaliteit.

Water (drinkwater)

Het leidingwater in de Verenigde Arabische Emiraten is van goede kwaliteit, maar toch wordt aangeraden om flessen (mineraal)water te kopen. U kunt deze overal tegen geringe kosten aanschaffen. Neem tijdens de dagelijkse excursies een kleine fles water mee. Als het warm is, moet u veel blijven drinken.