050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Zimbabwe

Bezienwaardigheden Zimbabwe

Victoria Falls, Zimbabwe
Victoria Falls
De Victoriavallen, gelegen op de grens tussen Zambia en Zimbabwe, zijn de breedste watervallen van Afrika, en vormen een watergordijn van 1708 meter breed en 100 meter hoog. De Schotse missionaris en ontdekkingsreiziger David Livingstone ontdekte de watervallen op 17 november 1855. Later schreef hij ‘Geen enkel ander uitzicht in Engeland kan de schoonheid hiervan overtreffen’… Livingstone vernoemde de watervallen naar de toenmalige koningin van het Verenigd Koninkrijk, koningin Victoria. De lokale bevolking noemt de watervallen Mosi-oa-Tunya, dat letterlijk vertaald ‘de rook die dondert’ betekent.
Groot-Zimbabwe, Zimbabwe
Groot-Zimbabwe
De ruïnes van Groot-Zimbabwe herinneren aan een zeer welvarende cultuur, met grootse architectonische vaardigheden. Dit was ooit de hoofdstad van een rijk dat mogelijk zo groot was als Zimbabwe en Mozambique samen. Het complex, dat wordt beschermd door UNESCO, is gebouwd tussen de 11e en de 15e eeuw, maar de plek wordt al bewoond vanaf de 3e eeuw na Christus Het meest indrukwekkende overblijfsel is de Grote Insluiting, een ovaal gebouw met een omtrek van 225 meter. In het bijbehorende kleine museum zijn onder andere scherven van Perzisch aardewerk, een Chinese schrijfset en bronzen ornamenten uit India tentoongesteld. Deze bijzondere vondsten die tijdens opgravingen zijn gevonden, vormen het bewijs dat de stad ooit een belangrijk handelscentrum was, diep in het Afrikaanse binnenland, waar handel werd gedreven met India en China.
Matoposheuvels, Zimbabwe
Matoposheuvels
Het schitterende, door UNESCO beschermde, Matopos National Park herbergt vele natuur- én cultuurschatten. Het park is bekend vanwege de intensieve bescherming van de witte- en zwarte neushoorns, en de grote aantallen zwarte arenden die hier leven. Het ongerepte landschap wordt gesierd door enorme, ogenschijnlijk gevaarlijk balancerende, granieten stenen: bijzondere rotsformaties die gevormd zijn door miljoenen jaren erosie. In de Matoposheuvels bevindt zich ook een van de grootste concentraties rotskunst in zuidelijk Afrika. De tekeningen geven een gedetailleerd beeld van de cultuur van de jagers en verzamelaars vanaf de steentijd. De oudste tekeningen zijn minstens 13.000 jaar oud en zijn natuurgetrouwe weergaven van mensen, dieren en bomen.
Olifanten in Hwange N.P., Zimbabwe
Hwange National Park
Hwange National Park is een van de bekendste wildreservaten van zuidelijk Afrika en een echte ‘must see’ tijdens een reis door Zimbabwe. Hwange National Park beslaat ruim 14.000 km2 en is vooral bekend vanwege de grote variëteit en concentratie aan wild. Meer dan 100 soorten zoogdieren en bijna 400 vogelsoorten komen in het gebied voor. In het oog springt de enorme populatie olifanten en buffels.
Eastern Highlands
Eastern Highlands
De Eastern Highlands vormen een groot landschappelijk contrast met de Afrikaanse bush. Hier vindt u groene heuvels, spiegelende meertjes en vele watervallen. Het gebied wordt soms vergeleken met de Schotse hooglanden. Ook de Vumba Mountains maken deel uit van de Eastern Highlands. Het gebergte wordt ook wel ‘Mountains of the Mist’ genoemd, omdat de heuvels vroeg in de ochtend vaak door de mist aan het zicht worden onttrokken. Bezoek hier zeker de botanische tuinen. Tijdens een ontspannen wandeling kunt u de vele soorten bomen, planten en bloemen bewonderen. Orchideeën, varens, azalea’s en protea’s sieren de weelderige tuinen, die vele vogels en de Samango-apen aantrekken.