050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Zuid-Afrika

Beste reistijd Zuid-Afrika

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Zuid-Afrika? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Gaat u voor de heerlijke zomerzon, wilt u wilde dieren kijken of juist genieten van de prachtige bloemenpracht aan de Tuinroute?

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Zuid-Afrika, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze.

De seizoenen zijn in Zuid-Afrika tegenovergesteld aan die in Nederland. De beste reisperioden zijn maart en april (najaar) en september en oktober (voorjaar). Maar door de overvloedige zonneschijn is elk jaargetijde in feite geschikt. De beste tijd om de bloemenpracht te bewonderen is in de maanden augustus en september en om wild te spotten september en oktober. De grootste kans om de walvissen, die heel dicht bij de kust komen, te zien is vanaf midden juni tot en met oktober. Elk seizoen heeft dus zo zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Voorjaar (september en oktober)
Aangename temperaturen en de natuur wordt weer groen. De dieren zijn veel bij de drinkplaats waardoor u veel kans heeft om dieren te zien tijdens een safari. Een goede periode om een reis langs de tuinroute te maken. Dit is dus een zeer geschikte reisperiode, maar wel de drukste periode qua toerisme.

Zomer (november, december, januari en februari)
De dagtemperaturen zijn vrij hoog, maar er kan in de middag of avond soms een bui vallen. Het is een goede tijd om vogels te spotten. In februari beginnen de temperaturen al te dalen en wordt de natuur minder groen.

Najaar (maart, april en mei)
Temperaturen zijn aangenaam, vanaf maart begint het ook droger te worden. Het is een goede periode om vogels te spotten.

Winter (juni, juli en augustus)
De temperaturen zijn aangenaam, maar het kan ’s avonds erg afkoelen met af en toe temperaturen van onder het vriespunt en sneeuw. Het is een goede tijd voor safari’s, omdat de begroeiing niet erg dicht is. Daarom is ook dit een drukke periode qua toerisme.

Het land in bloei

Een zeer geschikte periode om naar Zuid-Afrika te reizen is augustus t/m oktober, wanneer de lente het land in bloei zet. De temperaturen zijn dan zeer aangenaam en variëren van 20 tot 35 graden. Nergens in Zuid-Afrika is het voorjaar zo spectaculair als in de Kaapprovincies, Western Cape en Eastern Cape. Gedurende de maanden augustus, september en oktober wordt de winter weggevaagd en verschijnen overal duizenden bloemen en planten die de droge plateaus bedekken met een tapijt vol kleuren. In Namaqualand, in de Western Cape en Northern Cape provincies, vindt u een bijzonder natuurfenomeen in het voorjaar. De normaal droge vlaktes zijn dan prachtig bedekt met diverse bloemen en planten.