050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Betoverend Schotland – Ontdek magie in de Highlands

Door reisleidster Astrid | 02-06-2022

Schotland heeft iets magisch. Het landschap laat u op het puntje van uw stoel zitten. Glooiende heuvels en afgesleten bergtoppen, mysterieuze heidevelden en veenhellingen en de weerspiegeling van mooie luchten in bergbeekjes en verstilde meren: om sprakeloos van te worden. De Schotse natuur is weergaloos!

Ik geniet altijd enorm van de Roads to the Isles als we richting Skye rijden en van de woeste (sneeuw)bergen van de Cairngorms. De fjordachtige firths, de spiegelende lochs, de weidse glens; elke dag, elk uur geniet je van een andere, schitterende omgeving. De natuur in Schotland is zo afwisselend! En vergeet de schapen en de Schotse hooglanders niet die je in de Schotse wildernis tegenkomt… Ik krijg er geen genoeg van!

Lochs en glens

De dramatische schoonheid van de Highlands is het spectaculaire decor van uw reis door Schotland. Natuurlijk ziet u de enorme Great Glen; de weidse vallei die bestaat uit vier spiegelende lochs. Het beroemdste meer is Loch Ness, waar het bijbehorende monster de gemoederen nog steeds bezighoudt. Ook bewondert u de zeldzaam mooie vallei Glencoe, letterlijk vertaald tranendal, waar eind 17e eeuw 38 leden van de MacDonald-clan afgeslacht werden door een regiment soldaten. Een tragedie die nog steeds tot de verbeelding spreekt.

Kastelen en clans

Verhalen over intrigerende Schotse koningshuizen, rondzwervende Keltische monniken, stoere Schotse helden en waterkelpies (watergeesten) horen thuis in het overweldigende, ongerepte Schotse landschap. U ziet waar de clans vochten en stierven in de slag bij Culloden, bezoekt robuuste middeleeuwse kastelen en dwaalt door de prachtige kamers van Blair Castle, waar verhalen over Mary Queen of Scots en Bonnie Prince Charlie tot leven komen. Natuurlijk gaat u ook naar Scone Palace: het prachtige kroningspaleis van onder anderen Macbeth en Robert the Bruce. De geschiedenis is tastbaar in Schotland!

Old en New in Edinburgh

Dé plek die u niet mag overslaan is Edinburgh: het Athene van het noorden. De Schotse hoofdstad is verrassend veelzijdig. De beroemde Royal Mile en het hooggelegen Edinburgh Castle mag u niet missen, maar er is meer! Bezoek bijvoorbeeld de gratis(!) Scottish National Gallery met een prachtige collectie schilderkunst van de vroege renaissance tot het einde van de 19e eeuw of bewonder het imposante Palace of Holyroodhouse, de residentie van de Britse koningin in Schotland. De legendarische Bonnie Prince Charlie heeft het paleis in de 18e eeuw veelvuldig bezocht. Besluit de dag met een wee dram, oftewel een glas whisky, in een van de pubs aan de historische Grass Market. Durft u het aan om een Schotse haggis met neeps en tatties te bestellen?

Ook magisch Schotland ontdekken?

Wilt u ook de onvoorstelbare natuurpracht en de vele culturele highlights van Schotland ontdekken? Ga mee op onze culturele groepsreis Hoogtepunten Schotland Of laat u inspireren door al onze reizen naar Groot-Brittannië.

Meer reisverhalen

Reisleidster Astrid
De dramatische schoonheid van de Highlands is het spectaculaire decor van een reis door Schotland. Ik krijg er nooit genoeg van!