050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Astrid

SRC-Reisleidster Astrid

De eerste keer dat ik voet zette op Griekse bodem, werd ik getroffen door het prachtige decor van machtige bergen, zilveren olijfboomgaarden en de turkooisblauwe zee. Ik voelde me meteen thuis en op mijn plek.

Ik bruiste van energie en genoot met volle teugen van de Griekse filoksenia (gastvrijheid) en de warmte van de zon. Met de grootste tegenzin liet ik het 'land van de goden' na deze eerste kennismaking weer achter me.

Maar ik keerde terug. Na een tijd te hebben gewoond in Griekenland, begon ik aan mijn eerste reis als reisleidster. Eigenlijk viel hierdoor alles op zijn plaats. Mijn ervaringen als schrijfster, danseres en docent kwamen tezamen in het reisleiderschap. Sindsdien reis ik rond met gasten. Voor SRC Reizen doe ik dat nu alweer zo'n twintig jaar. En nog altijd met grote passie en gedrevenheid en met grenzeloos veel plezier!

Bestemmingen: Griekenland, Schotland, Italië, Kroatië

Astrid
Reisleidster sinds 1996

Dit zijn de reizen die ik ga begeleiden. Gaat u mee?

Naam reis
Vertrek
Reisduur
Vervoer
Prijs p.p.
Griekenland
Vrijdag 07 juni 2019
15 dagen
1559,-Boek
Hoogtepunten Schotland
Zondag 23 juni 2019
10 dagen
1659,-Boek
Hoogtepunten Schotland
Zondag 14 juli 2019
10 dagen
1679,-Boek
Zuid-Engeland
Zaterdag 27 juli 2019
8 dagen
1198,-Boek
Griekenland
Vrijdag 06 september 2019
15 dagen
1659,-Boek
Griekenland
Vrijdag 20 september 2019
15 dagen
1598,-Boek
Wijzingen in de reisplanning zijn voorbehouden.

Reisverhalen van Astrid

Grieks Pasen
Door reisleider Astrid | 12-01-2018
‘Xrònia polá!’ ‘Nog vele jaren!’ Overal in Griekenland klinkt deze uitbundige groet zo vlak na Pasen. Ook ‘Xristòs anèsti’, met als tegengroet ‘Alithòs anèsti’ kun je overal om je heen horen. ‘Christus is opgestaan’. ‘Hij is waarlijk opgestaan’.
'Eureka!' riep de Griekse Archimedes
Door reisleider Astrid | 07-09-2017
Kalós iérthate. Op deze manier begroet ik steevast mijn gasten met wie ik door Griekenland ga rondreizen. Letterlijk betekent deze groet: u bent goed gekomen. Op deze groet hoort dan (officieel) de tegengroet ‘kalós sas (e)vriéka’ te volgen: ik heb u goed gevonden.
Reizen doet stof opwaaien
Door reisleider Astrid | 28-08-2017
Soms hoor ik mensen denken: begeleid jij cultuurrondreizen? Die zijn toch hartstikke stoffig? Ja, stoffig word je er wel van. Ik hoef maar naar mijn enkellaarsjes te kijken als stille getuigen. En naar mijn stoffige sandalen.
Meeswingen op een Grieks naamdagsfeest
Door reisleider Astrid | 04-04-2017
Meeswingen op een Grieks naamdagsfeest
Het is 26 juli en het bergdorp Metsovo viert de naamdag van haar geliefde heilige naar wie ook het leistenen kerkje op het plein vernoemd is: Agia Paraskevì (Heilige Vrijdag). En wij, die vijftien dagen onderweg zijn op een SRC-reis door Griekenland, vallen met onze neus in de boter.
Lost for words in Schotland
Door reisleider Astrid | 28-08-2016
Een rij ronde, afgesleten bergtoppen, golvende heuvels, een spiegelend meer of turfstroompje, wat sprietige graspollen, katoenwitte veenpluis en hellingen vol heide: meer is Schotland eigenlijk niet.
Smullen van de Griekse keuken
Door reisleider Astrid | 15-06-2016
Terugreizen naar Griekenland betekent voor mij altijd thuiskomen. Ik word verwelkomd door hartverwarmende Grieken en een landschap van bergen, zee en olijfboomgaarden. Maar ook de Griekse keuken onthaalt me, zoals vanouds, op al haar heerlijkheden.
Reizen door Griekenland: Altijd een cadeautje
Door reisleider Astrid | 31-05-2015
Grieken geven graag. Of het nu (goedbedoeld) advies is, wijze raad of een beeldend verslag van een historisch of mythologisch verhaal. Of het nu een bosje basilicum, wat olijven, stukjes ‘chalvas’, de Griekse noga, of een handje verse walnoten is: de Griekse gastvrijheid kent geen grenzen.