050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

De culturele schatkist van Engeland

Door reisleidster Astrid | 09-05-2024

Groot-Brittannië, het ligt zo dichtbij en tegelijkertijd is het een heel ander land. Vol culturele verrassingen om persoonlijk te ontdekken, want never a dull moment in good old England. Hier vindt u imposante kathedralen, elegante manor houses met uitgestrekte tuinen, fraaie middeleeuwse steden en lieflijke plattelandsdorpjes gesierd met hanging baskets. En al deze cultuurpracht wordt omgeven door de rolling hills van de Cotswolds, de met muurtjes omzoomde weilanden in de Yorkshire Dales en de woeste schoonheid van de Highlands. Het beeld van Engeland dat we zo goed kennen uit boeken, tv-series en films wordt tijdens een vakantie op de the British Isles alleen maar bevestigd. Groot-Brittannië is fantastisch! Laat u verleiden door een van onze reizen en ontdek dat een vakantie across the pond altijd naar meer smaakt!

Gotische pracht

U kunt er niet om heen: in Engeland vindt u de hoogste (Salisbury), een van de grootste (York) en misschien wel de mooiste gotische kathedralen van Noord-Europa. Overgewaaid uit Frankrijk vond de gotiek hier een warm onthaal. In Canterbury en in de Westminster Abbey in Londen werd de stijl met zijn elegante spitsbogen, grote glas-in-lood ramen en decoratieve elementen al in de 12e eeuw toegepast. Het is dan ook een must om tijdens een bezoek aan de sfeervolle Engelse steden de middeleeuwse godshuizen binnen te wandelen en te genieten van de serene schoonheid. Bewonder dan ook het graf van Jane Austen in Winchester of een van de originele manuscripten van de Magna Charta in Salisbury.

Op stap met grote schrijvers

Literatuur is op vakantie in het land van Lord Byron en Oscar Wilde nooit ver weg. Zo vond Tolkien in de lieflijke Cotswolds inspiratie voor The Shire, het land van de Hobbits en in het elegante Bath is het makkelijk voor te stellen hoe Jane Austen in het chique Pump Room Restaurant een glaasje heilzaam pumpwater dronk. In het charmante Stratford-upon-Avon, waar William Shakespeare is geboren, wandelt u net als de jonge schrijver naar de schilderachtige cottage van Anne Hathaway en in Oxford kunt u de wonderlijke Alice’s Shop uit het verhaal ‘Through the Looking Glass’ van Lewis Carroll bezoeken. Of dwaalt u door de Londense wijk Bloomsbury, waar zowel Virginia Woolf als Charles Dickens hun voetstappen hebben gezet?

Grootse manor houses

Voor het echte Engelandgevoel uit tv-series als Bridgerton en The Crown is een bezoek aan een van de elegante Engelse landhuizen een must! Ze komen in zoveel soorten en maten, ieder met hun eigen verhaal, dat kiezen lastig is. Gaat u voor de koninklijke grandeur van Hendrik VIII in Hampton Court Palace of kiest u voor het grootse Castle Howard, dat in meerdere tv-series en films als decor heeft gediend? Bent u een liefhebber van tuinen, dan is Sissinghurst Castle, de residentie van de eigenzinnige schrijfster Vita Sackville-West, echt een aanrader. Maar ook het 18e-eeuwse Harewood House, waar de landschapsarchitect Lancelot ‘Capability’ Brown de tuin onder handen nam, is een must.

Magie in de Highlands

Schotland heeft iets magisch. Glooiende heuvels en afgesleten bergtoppen, mysterieuze heidevelden en de weerspiegeling van mooie luchten in verstilde lochs: om sprakeloos van te worden. Verhalen over intrigerende Schotse koningshuizen, rondzwervende Keltische monniken, stoere Schotse helden en waterkelpies horen thuis in dit overweldigende decor. Hier ziet u waar de clans vochten en stierven in de slag bij Culloden en dwaalt u door robuuste middeleeuwse kastelen, waar verhalen over Mary Queen of Scots en Bonnie Prince Charlie tot leven komen. Besluit de dag met een wee dram, een glas whisky, in een van de gezellige pubs in Edinburgh. En wellicht een Schotse haggis met neeps en tatties?

Wilt u ook Groot-Brittannië ontdekken?

Maak dan een culturele groepsreis, een autovakantie of een fly drive van SRC Reizen en zie méér van uw vakantieland!

Bekijk alle reizen naar Groot-Brittannië

Meer reisverhalen

Reisleidster Astrid
Wat u niet mag missen in Groot-Brittannië? Dit zijn slechts enkel tips, maar er is zoveel meer! Laat u verleiden door een van onze reizen en ontdek dat een vakantie naar the British Isles altijd naar meer smaakt!