050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Eilandhoppen in Griekenland

Door reisleidster Claudia | 21-02-2023

Vriendelijke Grieken die u met een hartelijk ‘Kalimèra!’ (goedendag) verwelkomen, lieflijke kerkjes, antieke tempels en zonnige eilanden: Griekenland heeft het! Voeg hier het heerlijke klimaat en de verrukkelijke keuken aan toe en u heeft alle ingrediënten voor een fantastische vakantie!

De talloze Griekse eilanden zijn al eeuwenlang een geliefde vakantiebestemming. Tussen weidse zeegezichten, golvende olijfboomgaarden, antieke tempels, kleine koepelkerkjes en wit-blauw beschilderde huizen is het goed toeven. Onder met druiven behangen veranda’s of grootse platanen is het genieten met een ouzo en mezedes, kleine schaaltjes met lokale gerechten. Of kiest u voor een frappékoffie met iets zoets! Op de Griekse eilanden voelen goden, stervelingen, heiligen, helden en muzen zich thuis. En toeristen, dus gaat u mee eilandhoppen in Griekenland?

Benieuwd wat u in Griekenland kunt ontdekken? Dit zijn enkele van mijn tips:


Bekijk alle reizen naar Griekenland

De onbekende Cycladen

Witgekalkte huisjes met felblauw geschilderde kozijnen en deuren en de bloeiende knalroze bougainville die langs de muren omhoog klimt: de cirkeleilanden zijn echt betoverend. Dwaal door de smalle geplaveide straatjes en geniet van een doorkijkje op de turkooizen zee of een glimp van een kerkje met een blauwe koepel. Uiteindelijk komt u altijd uit bij een kleurrijk haventje of op een gezellig pleintje met een grootse plataan, die de terrassen beschermt tegen de oogverblindende Griekse zon. Een heerlijke plek voor een lekkere ijskoffie met wat zoets erbij! De Cycladen zijn magisch en waar kunt u dat beter ervaren dan op de onbekende eilanden Tinos en Syros? Laat u zich verrassen door al het moois dat de Cycladen te bieden hebben?

Zonovergoten Rhodos

Op het rozeneiland Rhodos, dat wordt omringd door een azuurblauwe zee, schijnt de zon 300 dagen per jaar. Geen wonder dat de oude Grieken geloofden dat Helios, de zon, de beschermgod van Rhodos was. Door de ligging tussen de kust van Turkije en Kreta in was het eiland eeuwenlang een kruispunt van culturen. En dat ziet u! Dwaal door de middeleeuwse straatjes van Rhodos-Stad en bewonder het ridderhospitaal van de johannieters. Bezoek de prachtige resten van antieke tempels met uitzicht op zee en voel in de Byzantijnse kloosters en kapelletjes de intieme sfeer van de orthodoxe religie. Wandel in de romantische natuur van de Vlindervallei en struin door langs sneeuwwitte huizen in Lindos. Proef vervolgens de heerlijke wijnen en u weet, Rhodos is puur genieten!

Verrassend Kreta

Kreta is een eiland om te beminnen. Dit is meer dan een vakantieparadijs met zon, zee en strand! Wanneer u rondtoert over dit grootste Griekse eiland is het als of u reist door de tijd: overblijfselen van Minoïsche paleizen, blootgelegde restanten van Romeinse steden, verstilde kloosters en Venetiaanse forten zijn de stille getuigen van een roerige geschiedenis. Maar Kreta is meer! Beeldschone bergdorpjes, afwisselende landschappen, sfeervolle kustplaatsjes met gezellige haventjes en een verrukkelijke keuken maken uw bezoek aan dit eiland alleen maar aantrekkelijker. Kreta is echt een verrassing en niet alleen in de drukke zomermaanden! Juist van het late najaar tot het vroege voorjaar als de toeristen zeldzamer zijn, geniet u hier nog steeds van aangename temperaturen. Wanneer u ook uw roadtrip maakt, Kreta is altijd betoverend!

Ook Griekenland ontdekken?

Maak een culturele groepsreis of een fly drive van SRC Reizen en zie méér van uw vakantieland!

Bekijk alle reizen naar Griekenland

Meer reisverhalen

SRC-reisleidster Claudia
Tussen weidse zeegezichten, golvende olijfboomgaarden, antieke tempels, kleine koepelkerkjes en wit-blauw beschilderde huizen is het goed toeven!