050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Een eiland om te beminnen!

Reisleider Arjiris:
‘Het Griekse Kreta is een eiland om van te houden. Hier valt zo veel meer te ontdekken dan de prachtige zandstranden en bruisende stadjes waar dit vakantieparadijs om bekendstaat! De koning van de Griekse eilanden kent namelijk een boeiende geschiedenis, die teruggaat tot ongeveer 6.500 voor Christus. Van de Minoërs tot de Doriërs en van de Romeinen tot de Venetianen en de Osmanen: allemaal hebben zij een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van dit eiland en de prachtige cultuur.

Op Kreta maakt u figuurlijk een reis door de tijd en bewondert u de rijke erfenis van de verschillende volkeren, die het eiland bewoond hebben. Overblijfselen van Minoïsche paleizen, blootgelegde restanten van Romeinse steden, gehavende kloosters en Venetiaanse forten zijn de stille getuigen uit Kreta’s roerige geschiedenis. Door de bezoeken aan verschillende musea komt dit verleden nog meer tot leven. Maar Kreta is meer! Beeldschone bergdorpjes, afwisselende landschappen, sfeervolle kustplaatsjes en een verrukkelijke keuken maken uw bezoek aan dit eiland alleen maar aantrekkelijker. En tijdens de rondleiding door een bijzondere kruidentuin en het bezoek aan een pottenbakkerij in Margarites ontmoet u ook de gastvrije bevolking van het eiland.

Met al deze schatten is het dan ook niet vreemd dat het eiland in de zomermaanden graag bezocht wordt door vele toeristen. Juist daarom is het aantrekkelijk om het prachtige Kreta in het vroege voorjaar, het najaar en de winter te bezoeken, in de maanden dat toeristen zeldzamer zijn, de temperaturen aangenaam en de Kretenzers gastvrij als altijd! Mag ik u verwelkomen op het betoverende Kreta?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
middenklassehotels
7x ontbijt, 2x lunch en 2x diner
wijnproeverij in klooster
bezoek pottenbakkerij
proeverij Griekse gerechten
rondleiding kruidentuin
boottocht rondom Spinalonga
audiosysteem
eventuele lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Rethymnon, Chania en Heraklion
Knossos en Gortys
Arkadi-klooster
Agios Nikolaos
archeologisch museum Heraklion
MAE-museum van Elefterna
Margarites en Kritsa
Agia Triada-klooster op Akrotiri
grotwoningen Matala
Reisleider Arjiris
SRC-reisleider sinds 2000
Bijzonder! In de wijnkelder van het Agia Triada-klooster proeven we de lekkerste wijnen…
Ontmoet onze beste reisleiders in Griekenland
Reisleider Arjiris
Reisleider sinds 2000
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
SRC-reisleidster Helma
Reisleidster sinds 1997
Reisleidster Karen
Reisleidster sinds 2019

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Heraklion en naar Chersonissos
+ lees meer
Knossos, archeologisch museum en Heraklion
+ lees meer
Panagia Kera, Kritsa, Spinalonga en Agios Nikolaos
+ lees meer
Vrije dag
+ lees meer
Bezoek antiek Gortys, Matala en een kruidentuin in Spili
+ lees meer
Het klooster van Arkadi, het museum van Elefterna, Margarites en Rethymnon
+ lees meer
Agia Triada, wijnproeverij en Chania
+ lees meer
Terugvlucht Heraklion – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Winter op Kreta
705 KM

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Heraklion16:55 - 21:25 uur
Heraklion - Amsterdam20:10 - 23:00 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Mooie reis met veel afwisseling van cultuur en natuur. Argiris Angelou, onze gids, was in alle opzichten perfect. Hij beschikte over academische kennis en wist iedereen te boeien. Hij deed alles op een heel relaxte wijze.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Het was een geweldige reis, zoals we van SRC gewend zijn!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Mooie reis, divers, goede dekking van de verschillende aspecten van Kreta. Kundige gids heeft absoluut meerwaarde. November is op zich een goede maand; het is wel rustiger dus niet alles open, maar minder drukte heeft ook voordelen (minder wachten etc).
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Een zeer leuke reis voor een onderbreking van de wintermaanden in Nederland.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.

Verlengingsmogelijkheden

Deze reis kunt u individueel verlengen in het laatste hotel van de rondreis of bijvoorbeeld in een hotel in Heraklion. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.