050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Maak een tour de vin in Frankrijk

Door reisleider Noël | 18-05-2023

Reist u graag met een goed glas wijn en een geurig stukje Franse kaas terug in de tijd? Dan kunt u in het midden van Frankrijk uw hart ophalen! In de Champagne, de Elzas, de Bourgogne en de Loirevallei proeft u de mooiste wijnen en geniet u van het goede Franse leven. Laat u verleiden door de heerlijkste wijnstreken van Frankrijk!

Gasten die met mij op reis zijn geweest weten het wel: ik ben dol op wijn. De wijnen uit Frankrijk hebben mijn voorkeur, met vlak daarna de Italiaanse goden. Maar waar ik ook ben, ik zal altijd de lokale wijnen proeven. Voor een glas wijn uit de Champagne, de Bourgogne, de Elzas of de Loirestreek mag u mij altijd wakker maken. Het is leuk om je te verdiepen in wijn, maar belangrijker is om er van te genieten, alleen maar bij voorkeur in goed gezelschap. En weet u wat zo fijn is van Frankrijk? Niet alleen de wijnen zijn goddelijk, ook het eten en het decor zijn fantastisch. Dus ga mee op een culturele en culinaire wijntour door Frankrijk!

Wilt u ook genieten van het goede Franse leven en heerlijk wijnen proeven? Dit zijn enkele van mijn tips:


Bekijk alle reizen naar Midden-Frankrijk

Bruisend Champagne

In het noordoosten van Frankrijk ligt de Champagnestreek, het ‘rijk’ van de duurste wijnen ter wereld. In een glooiend landschap met velden vol zonnebloemen en wuivend graan staan de wijnstokken fier op een rij. Talloze champagnehuizen maken vol trots de enige echte bubbels. Die trots is niet ongepast als u naar de eeuwenoude traditie en historie kijkt van een wijn, waar koningen en edelen in vroeger tijden en de sterren van tegenwoordig zo dol op zijn. SRC Reizen ontkurkt daarom graag op feestelijke wijze deze prachtige streek voor u! Drink een glas champagne in het elegante Reims, bezoek een van de beroemde wijnkelders in Épernay en struin door charmante vakwerkdorpjes als Châlons-en-Champagne en Troyes: proef de Champagnestreek!

Nieuwsgierig? Ga mee op onze reizen Proef de Champagne of Tour de Champagne - autovakantie

De Elzas of Alsace

Zodra u de Elzas, of de Alsace zoals de Fransen zeggen, binnenrijdt merkt u het: men spreekt Frans, maar veel plaatsnamen en lokale gerechten geven u het gevoel dat u in Duitsland bent. Franse charme wordt hier overal gecombineerd met Duitse Gemütlichkeit. En dat merkt u in de rustieke wijndorpjes vol met kleurrijke vakwerkhuizen en bloemrijke bakken. Hier slentert u door sfeervolle met kasseien geplaveide straatjes en geniet u in een Winstube of op een zonnige terras van de heerlijke gastronomische specialiteiten: Flammkuchen, choucroute, Baeckeoffe en de geurige munsterkaas. Uiteraard worden deze gerechten vergezeld door de beroemde Elzaswijnen: de Pinot Gris, de Pinot Blanc, de Riesling en de Gewürztraminer, allemaal geschonken uit de karakteristieke slanke flessen.

Nieuwsgierig? Ga mee op onze reis Elzas en de Vogezen - autovakantie

De Loirevallei, tuin van Frankrijk

Elegant stroomt de Loire door het hart van Frankrijk. Glooiende heuvels bekleed met eindeloze wijngaarden, graanvelden en zonnebloemen sieren de hellingen van het Loiredal, terwijl uitgestrekte bossen boordevol wild het afwisselende binnenland kleuren. Het is niet vreemd dat de Franse koningen en edelen zich graag terugtrokken in de tuin van Frankrijk...Hier bewondert u roomwitte sprookjeskastelen die weerspiegelen in de rivier of fier uitsteken boven middeleeuwse stadjes. U toert langs de koninklijke rivier en geniet van het goede Franse leven. Met een glas sprankelende Loirewijn in de hand leeft u heel even als een koning(in) in Frankrijk! Gaat u mee genieten van de tuin van Frankrijk?

Nieuwsgierig? Ga mee op onze reizen Kastelen langs de Loire of Toeren langs de Loire - autovakantie

Het Bourgondische leven

Leven als een god in Frankrijk! Als er een streek is waar u dit optimaal kunt doen, dan is het in de Bourgogne. De hertogen van Bourgondië wisten hoe ze moesten genieten van heerlijke spijzen en goddelijke wijnen. Het Bourgondische rijk bestaat niet meer, maar dit is nog steeds het land van overvloed. Hier proeft u de mooiste Grand Cru’s, geniet u van tongstrelende kazen en wordt de menukaart gesierd met typische Bourgondische gerechten als Boeuf Bourguignon, Coq au Vin en Oeufs en Meurette. Maar niet alleen de inwendige mens wordt hier getrakteerd op heel veel ‘lekkers’. Geniet van middeleeuwse basilieken, serene kloosters en lieflijke wijndorpjes in een prachtig decor van glooiende heuvels vol druivenstokken.

Nieuwsgierig? Ga mee op onze reizen Heerlijk Bourgogne of Proeven van de Bourgogne - autovakantie

Ook wijn proeven in Frankrijk?

Maak een culturele groepsreis of een autovakantie van SRC Reizen en zie méér van uw vakantieland!

Bekijk alle reizen naar Midden-Frankrijk

Meer reisverhalen

SRC-reisleider Noël
Voor een glas wijn uit de Champagne, de Bourgogne, de Elzas of de Loirestreek mag u mij altijd wakker maken!