050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Weergaloos natuurschoon in zuidelijk Afrika

Reisleider Neels:
'Afrika heeft een betoverende aantrekkingskracht! En in Namibië en Botswana geniet u van het mooiste stukje van dit aardse paradijs. Giraffes, olifanten, buffels, krokodillen, nijlpaarden en vogels: hier bent u op de juiste plaats om het rijke dierenleven van Afrika te ontdekken. Een safari door dit deel van zuidelijk Afrika is een avontuur! Er zijn weinig verharde wegen, zeker in de nationale parken, de afstanden zijn soms groot en in de beroemde Okavangodelta kunt u zelfs het beste een boot nemen.

Maar dat maakt uw reis alleen maar mooier! In een decor van reusachtige zandduinen, uitgestrekte savannes en oneindige sterrenhemels kunt u tot rust komen in de ongereptheid van de natuur. Deze groene cultuurvakantie is een aaneenschakeling van prachtige flora en fauna: onovertroffen natuurverschijnselen passeren tijdens verschillende game drives en boottochten de revue!

U start uw avontuur in Kaapstad, waar de majestueuze Tafelberg en de Leeuwenkop over de stad waken. Hierna reist u naar het noorden en steekt u de Oranjerivier over naar het uitgestrekte Namibië, waar u overdonderd zult worden door het rijke natuurschoon. De Kalahari-woestijn is adembenemend, de hoge zandduinen van de Sossusvlei zijn uniek en in Etosha National Park hoort u de leeuwen over kilometers afstand brullen. Vervolgens reizen we naar buurland Botswana waar de weergaloze natuur u zal verrassen. We verkennen de beroemde Okavangodelta, een uniek gebied met zeer gevarieerde fauna. Maar ook namen zoals Makgadikgadi en Chobe zult u nooit meer vergeten. Het bezoek aan de majestueuze Victoriawatervallen in Zimbabwe en de cruise over de machtige Zambezi bij zonsondergang vormen de spectaculaire afsluiters van dit geweldige avontuur. Ga mee en ervaar het échte Afrika!’

Pluspunten
vlucht Amsterdam – Kaapstad met KLM
vlucht Victoria Falls – Johannesburg met KLM
vlucht Johannesburg – Amsterdam met KLM
ruimbagage
middenklassehotels of -lodges
23x ontbijt, 2x lunch en 18x diner
game drive in 4x4 in Kalahariwoestijn
game drive in 4x4 in Etosha National Park
game drive in 4x4 Moremi-reservaat
mokoro-tocht Okavangodelta
game drive in 4x4 Chobe National Park
boottocht in Chobe National Park
boottocht in Walvisbaai
sunset cruise op de Zambezi
kennismaking Himba en San
kofferservice
inclusief entreegelden nationale parken
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
Bezienswaardigheden
Sossusvlei en Deadvlei
Etosha National Park
Okavangodelta
Victoria Falls in Zimbabwe
Chobe National Park
Fish River Canyon
Kalahari-woestijn
Windhoek
Swakopmund en Walvisbaai
werelderfgoed Twyfelfontein
Moremi-reservaat
Zambezi-rivier
Bird Island bij Lambert’s Bay
Westkaap in Zuid-Afrika
Reisleider Neels
SRC-reisleider sinds 2014
We verkennen Chobe National Park niet alleen in een 4-wheel drive, maar ook met een boot. Vanaf het water hopen we olifanten, buffels en ander wild te zien!
Ontmoet onze beste reisleiders in Zuid-Afrika
Reisleider Neels
Reisleider sinds 1996
SRC-Reisleider Charles
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Kaapstad en transfer naar het hotel
Verkenning van de Westkaap: bezoek rooibosboerderij en Bird Island
Naar Namibië
Bezoek Fish River Canyon en vrije middag
Naute Dam, Quiver Tree Forest en rit in 4-wheel drive door de Kalahari-woestijn tijdens de zonsondergang
Naar Namib Naukluft National Park
Sossusvlei, Deadvlei en Sesriem Canyon
Via de Kuisebpas en Welwitchia-planten naar Swakopmund
Boottocht met champagne en oesters en vrije middag Swakopmund
Rotskunst van San in Twyfelfontein, Burnt Mountain en Versteende Woud
Kennismaking met Himba en naar Etosha National Park
Verkenning van Etosha National Park per 4-wheel drive en naar lodge aan de oostkant van het park
Houtsnijwerkmarkt in Okahandja en naar de hoofdstad van Namibië, Windhoek
Naar Gobabis
Kennismaking met de San-cultuur en naar de Okavangodelta in Botswana
Verkenning van het Moremi-reservaat in 4-wheel drive
Verkenning van de Okavangodelta over het water in mokoro en optionele vlucht over de delta
ptionele excursie in 4-wheel drive naar de Makgadikgadi-zoutpannen
Naar Chobe National Park, vrije tijd in Kasane of optionele game drive door Chobe National Park
Verkenning van Chobe National Park per 4-wheel drive en boottocht over de Chobe-rivier
Naar Zimbabwe en boottocht bij zonsondergang over de Zambezi-rivier
Excursie naar de Victoria Falls, vrije middag en feestelijk afscheidsdiner
Vrije ochtend en transfer naar luchthaven voor vlucht naar huis, via Johannesburg
Aankomst in Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Vlucht Amsterdam – Kaapstad

We vliegen naar Zuid-Afrika. Na aankomst op de luchthaven van Kaapstad worden we naar ons hotel in Kaapstad gebracht, waar we een nacht verblijven. (ca. 25 km)

dag 2: De onbekende Westkaap

We reizen noordwaarts naar het minder bekende deel van de provincie Westkaap en bezoeken het Elandsberg Eco Reserve. Dit reservaat ligt aan de voet van de ruige Cederbergen en is bekend vanwege de productie van rooibosthee. We maken een tour over de plantages en krijgen inzicht in het productieproces en de unieke vegetatie van de Westkaap. Na de tour mag er natuurlijk worden geproefd van de thee die hier wordt geproduceerd. Aansluitend gaan we naar Bird Island bij Lambert’s Bay. Een grote kolonie Kaapse jan-van-genten bevolkt dit eiland, dat te voet kan worden bereikt. We overnachten in een eenvoudig hotel in Lambert’s Bay of Clanwilliam. (ca. 310 km)

dag 3: Naar Namibië

Via de provincie Noordkaap reizen we richting Namibië, het voormalige Zuidwest-Afrika. Dit deel van Zuid-Afrika is vooral bekend vanwege de bloemen die de provincie na de Zuid-Afrikaanse winterregens in de periode augustus/september omtoveren tot een overweldigende kleurenpracht. We overnachten in Noordoewer, een oase in het ongerepte woestijnlandschap van Namibië aan de Oranjerivier. (ca. 560 km)

dag 4: De betoverende Fish River Canyon

We bezoeken de betoverende Fish River Canyon, die met een diepte van 549 meter, een breedte van 27 kilometer en een lengte van 160 kilometer de op een na grootste kloof ter wereld is. We wandelen langs de canyon om de fantastische vergezichten vanuit diverse invalshoeken te bewonderen. De middag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld ontspannen bij het zwembad van de schitterend gelegen lodge. (ca. 220 km)

dag 5: Zonsondergang in de Kalahari

Op onze reis richting het noorden maken we een stop bij de Naute-dam, die de irrigatie regelt voor de productie van onder andere witte maïs, druiven en granaatappels. Ook bezichtigen we het Kokerbomenwoud, waar enorme aloëplanten staan die tussen de 200 en 300 jaar oud zijn. Als de tijd het toelaat, gaan we nog naar Giant’s Playground, waar we bizarre rotsformaties zien die meer dan 160 miljoen jaar oud zijn. We sluiten de dag af met een 4-wheel drive door de roodgekleurde duinen van de Kalahari-woestijn. Door de ligging valt hier meer regen dan in de Namib-woestijn en is het landschap dichter begroeid. De duinen zijn niet erg hoog, maar wel enorm uitgestrekt. We zien groene acacia’s die prachtig afsteken tegen het rode zand, hopen enkele woestijnbewoners te spotten, zoals de jakhals, en zijn getuige van een indrukwekkende zonsondergang. (ca. 430 km)

dag 6: Magische sterrenhemels

De komende twee overnachtingen verblijven we aan de rand van het Namib Naukluft National Park, een van de grootste reservaten van Afrika. We rijden door het prachtige landschap naar dit park, dat onder andere een deel van de Namib-woestijn en het Naukluft-gebergte omvat. Dit is een van de minst bevolkte, meest uitgestrekte en afgezonderde gebieden ter wereld. De sterrenhemel is hier dan ook magisch! (ca. 390 km)

dag 7: Het unieke duinlandschap van Sossusvlei

Tijdens onze vroege rit naar de Sossusvlei genieten we van de langzaam opkomende zon die het uitgestrekte landschap en de duinen in de verte steeds van kleur laat veranderen. De Sossusvlei is onderdeel van het Namib Naukluft National Park. De Tsauchab-rivier wordt hier omringd door ’s werelds hoogste zandduinen: enkele roodroze duinen hebben een hoogte van 325 meter! Dit gebied heeft een zeer korte regenperiode en kent daardoor een unieke flora en fauna. Ondanks de hoge temperaturen kunnen hier wel degelijk planten en dieren leven. Onder de weinige bomen genieten gems- en springbokken van de zeldzame schaduw. Liefhebbers kunnen een van de hoge duinen beklimmen. Een pittige klim via een steeds smaller wordende duinkam, maar met als beloning op de top een adembenemend uitzicht over het gebied! Ook bezoeken we Deadvlei. Deze spookachtige, uitgestrekte vlakte van gedroogde witte klei wordt gesierd door oeroude kameeldoornbomen. Daarnaast wordt er een stop gemaakt bij de Sesriem Canyon, waar we een korte wandeling maken. In de loop van de middag keren we terug naar de lodge, waar u kunt bijkomen van alle indrukken. (ca. 220 km)

dag 8: Naar Swakopmund

We reizen naar Swakopmund. We zien hoe de woestijn en de zee elkaar ontmoeten en hoe de koude zeestroom het gebied achter de kust uitdroogt. Onderweg zien we verschillende Welwitschia Mirabilis, die in het Afrikaans ‘tweeblaarkanniedood’ worden genoemd. Deze plantensoort komt alleen voor in de Namib-woestijn en in Zuid-Angola, en overleeft in dit extreem droge gebied door zeemist van de Atlantische Oceaan. Er zijn exemplaren die 2.000 jaar oud zijn! We verblijven twee nachten in Swakopmund. (ca. 290 km)

dag 9: Ontspannen boottocht Walvisbaai

Vanuit Walvisbaai, waar een groot deel van het jaar flamingo’s leven, maken we een boottocht door de lagune en de enige diepzeehaven van Namibië. Mogelijk zien we tijdens de tocht dolfijnen, Kaapse pelsrobben en pelikanen. Tijdens de cruise wordt u verwend met lekkere hapjes, verse oesters en een glas champagne. De middag is ter vrije besteding. Swakopmund heeft een gezellig centrum, dat zich perfect leent voor een middagje sfeer snuiven en winkelen. (ca. 70 km)

dag 10: Damaraland en prehistorische rotstekeningen

In noordelijke richting reizen we naar Damaraland, een van de minst bevolkte gebieden van Afrika. Dit is het leefgebied van de zwarte neushoorn en de zeldzame woestijnolifant. De dieren hebben zich perfect aangepast aan de onherbergzame omstandigheden van het indrukwekkende desolate landschap met zijn fascinerende rotsformaties en resten van prehistorische vulkanische activiteit. In Twyfelfontein, het enige werelderfgoed van Namibië, komen we tijdens een wandeling met een Namibische gids meer te weten over de schitterende prehistorische rotskunst van de San. Sommige tekeningen zijn wel 6.000 jaar oud! Ook zien we de zwart geblakerde Burnt Mountain en bezoeken we het Versteende Woud. We overnachten in de omgeving van Khorixas. (ca. 400 km)

NB
In verband met de zeer slechte staat van de wegen richting Twyfelfontein is een bezoek aan de rotstekeningen, Burnt Mountain en het Versteende Woud niet altijd mogelijk. In plaats hiervan reizen we dan via het bizarre maanlandschap van Moon Valley naar Khorixas. Op dag 9 bezoeken we Peet Alberts rotstekeningen in Kamanjab. Hier bevinden zich tussen de 1.200 en 1.500 rotstekeningen van meer dan 2.000 jaar oud. Wanneer de wegen rondom Twyfelfontein goed toegankelijk zijn, wordt het originele programma uitgevoerd.

dag 11: De karakteristieke Himba en naar Etosha

Kaokoland is de regio waar de befaamde Himba wonen. Tijdens een bezoek aan deze halfnomaden krijgen we inzicht in hun unieke gebruiken en gewoonten. Vooral de vrouwen, met hun karakteristieke uiterlijk, springen in het oog. Zij smeren hun huid in met een mengsel van onder andere geitenvet en oker, waardoor deze rood kleurt, en hebben een bijzondere haardracht. We verblijven drie nachten in de omgeving van Etosha National Park of in Outjo. (ca. 240 km)

dag 12 en 13: ‘De grote witte plaats van droog water’

Deze twee dagen staan volledig in het teken van het wild in een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika: Etosha National Park. Hier komen ruim 100 verschillende diersoorten en bijna 350 vogelsoorten voor. We brengen een volle dag in het park door en hopen vanuit onze 4-wheel drives in en rond de Etosha Pan olifanten, leeuwen, neushoorns, giraffen en luipaarden te zien. Op dag 11 gaan we van een lodge aan de zuidkant van het park naar een lodge aan de oostkant, aan de rand van het park. Zo verkennen we ook een ander deel van het natuurreservaat. (ca. 300 km)

dag 14: Namibisch houtsnijwerk en naar Windhoek

Onderweg naar Windhoek bezoeken we een houtsnijwerkmarkt in Okahandja, waar u wellicht een mooi souvenir kunt kopen. We verblijven in een hotel net buiten het centrum van Windhoek. Dineert u vanavond in Joe’s Beerhouse (kosten niet inbegrepen)? In dit restaurant, dat een van de bekendste van de stad is, staat onder andere koedoe en springbok op het menu! (ca. 480 km)

dag 15: Naar Gobabis

We volgen de Trans Kalahari Highway, de weg die Namibië, Botswana en Zuid-Afrika verbindt, richting Gobabis. (ca. 210 km)

dag 16: De legendarische San en naar Botswana

We maken kennis met de legendarische San. Tienduizenden jaren geleden trok dit bijzondere volk al door heel zuidelijk Afrika. We leren meer over hun manier van leven, waar bij vooral aan de jachttechnieken aandacht wordt besteed. Ook vertellen onze gidsen meer over de verschillende soorten planten die in de omgeving voorkomen en als voedsel en medicijn dienen. Na dit bezoek verlaten we Namibië en reizen we naar Botswana, een land dat in het binnenland van zuidelijk Afrika ligt en vooral beroemd is om de Okavangodelta. We verblijven drie nachten in Maun, de toegangspoort tot dit unieke natuurfenomeen. (ca. 610 km)

dag 17: Wild spotten in Moremi Game Reserve

De Kavango-rivier ontspringt in Angola en stroomt naar Botswana, waar zich in de Kalahari-woestijn een rivierdelta heeft gevormd. De beroemde Okavangodelta is een uniek gebied met een zeer gevarieerde fauna. Behalve de bekende, alleen in waterrijke gebieden voorkomende antilopensoort lechwe, leven in de delta onder meer nijlpaarden, krokodillen en veel verschillende vogelsoorten. Het Moremi Game Reserve is, met zijn gevarieerde landschap en grote concentratie wild, een van de mooiste wildparken van Botswana. Delen van de Okavangodelta vallen binnen de grenzen van het reservaat. In het park komen behalve de big five nog veel andere dieren voor, zoals giraffes, gnoes en de bedreigde Afrikaanse wilde honden. Op deze dag maken we hier een game drive in een 4-wheel drive en hopen deze dieren te spotten. (ca. 100 km)

dag 18: Op avontuur in de Okavangodelta

Een mokoro, een handgemaakte kano, is hét vervoersmiddel van de delta. We gaan op pad en verkennen de delta vanaf het water: een leuke afwisseling en een unieke ervaring! In een mokoro is plaats voor twee personen en een gids, die u door de wateren van de delta leidt. We glijden geruisloos door het water, tussen het wuivende riet, de papyrusplanten en de waterlelies door. Op een van de eilanden in de delta gaan we aan land en maken we een wandeling. Als we geluk hebben, zien we onderweg kuddes zebra’s, gnoes en vele vogels. Als de tijd het toelaat, kunt u in de middag een optionele vlucht over de delta maken (kosten niet inbegrepen).

dag 19: De Makgadikgadi-zoutpannen

We laten de Okavangodelta achter ons en reizen oostwaarts, naar Nata. In de namiddag kunt u een optionele excursie maken naar de Makgadikgadi Pans, de grootste zoutpannen ter wereld (kosten niet inbegrepen). De Nata-rivierdelta voedt deze unieke zoutpannen, en dan voornamelijk het deel dat Sua Pan wordt genoemd. Als de eerste regens het gebied bewoonbaar hebben gemaakt voor het wild, kunt u hier onder andere genieten van flamingo’s en andere vogelsoorten. We overnachten in een lodge nabij Nata. (ca. 300 km)

dag 20: Naar Kasane

In het uiterst noordoostelijke puntje van Botswana, waar Namibië, Zambia, Zimbabwe en Botswana elkaar ontmoeten, ligt Kasane, waar we twee nachten verblijven. Na aankomst in de sfeervolle lodge kunt u heerlijk ontspannen bij het zwembad of een wandeling maken door Kasane. Wie niet kan wachten tot morgen, kan alvast met een 4-wheel drive een game drive door Chobe National Park maken (kosten niet inbegrepen). (ca. 310 km)

dag 21: De olifanten van Chobe National Park

Chobe National Park is van ongekende schoonheid. De spectaculaire olifantenpopulatie is slechts een van de vele redenen om dit park te bezoeken. Bij zonsopgang gaan we in een 4-wheel drive op zoek naar het vele wild dat zich in het park bevindt. We hopen onder andere giraffes, leeuwen en de beste jagers ter wereld, wilde honden, te zien. De Chobe-rivier maakt deel uit van het nationale park, waardoor we het gebied ook op een andere manier kunnen bewonderen, namelijk vanaf het water. Hier maken krokodillen en nijlpaarden de dienst uit. Op Sedudu Island bevinden zich vooral in de droge tijd veel buffels en olifanten, en is de kans groot om grazende en badderende kuddes aan te treffen bij de rivierbedding. In de middag maken we een boottocht over de Chobe-rivier en zien we hopelijk veel dier- en vogelsoorten. Let ook op de roep van de Afrikaanse zeearend: onvergetelijk! (ca. 50 km)

dag 22: Cruise over de Zambezi

We steken de grens over met Zimbabwe en gaan naar ons hotel in het levendige plaatsje Victoria Falls, waar we twee nachten verblijven. Aan het einde van de middag maken we een cruise over de machtige Zambezi-rivier. Aan de horizon zakt de zon steeds verder naar beneden, terwijl wij onder het genot van een drankje van het mooie uitzicht genieten. In de rivier steken nijlpaarden af en toe nieuwsgierig hun koppen boven het water en misschien zien we op de oevers nog wel olifanten, die een modderbad komen nemen! Gaat u vanavond dineren bij Mama Africa (kosten niet inbegrepen)? In dit restaurant worden traditionele gerechten uit heel Afrika geserveerd. (ca. 90 km)

dag 23: De spectaculaire Victoriawatervallen

We bezoeken de plek waar de 1.700 meter brede Zambezi-rivier zich ongeveer 100 meter naar beneden stort: de Victoriawatervallen of Mosi-oa-Tunya (‘rook die dondert’). Net als de beroemde ontdekkingsreiziger David Livingstone kunt u het magnifieke schouwspel van watervallen en stoomwolken van dichtbij meemaken. We nemen uitgebreid de tijd om door het regenwoud te wandelen en de watervallen van diverse kanten te aanschouwen. Na wat vrije uren genieten we ‘s avonds van een sfeervol afscheidsdiner onder de prachtige sterrenhemel met Afrikaanse muziek en dans. Een heerlijke afsluiting van een onvergetelijk avontuur!

dag 24: Afscheid van Afrika

We worden na een vrije ochtend naar de luchthaven van Victoria Falls gebracht voor onze terugvlucht via Johannesburg naar Amsterdam. (ca. 20 km)

dag 25: Aankomst in Nederland

In de ochtend landen we op Schiphol.

NB
Tijdens deze reis zijn vooral in Namibië de te rijden afstanden groot en is de kwaliteit van de wegen anders dan wij gewend zijn. Namibië is een van de minst bevolkte landen ter wereld en het wegennet bestaat voor 80% uit (overigens goed begaanbare) gravelwegen. Houd er dus rekening mee dat de wegen niet altijd even goed zijn en dat dit soms tot oponthoud kan leiden. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat de reis een behoorlijk intensief karakter heeft en dat een flexibele houding is vereist.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vlief over de Okavangodelta
Vlieg over de Okavangodelta
Wild spotten vanuit het vliegtuig
Duur van de vlucht: 45 minuten
Minimaal 3 deelnemers
Prijs: circa US$ 95,-, te voldoen in dollars, euro’s of pula
U kunt een vlucht over de Okavangodelta maken. Er zijn toestellen voor maximaal 3, 5 en 7 mensen. Tijdens de vlucht heeft u een prachtig uitzicht over de delta. Mogelijk spot u vanuit de lucht zebra’s, nijlpaarden, olifanten en vele andere diersoorten. Een unieke ervaring die u nooit zult vergeten!
Makgadikgadi Pans
Makgadikgadi Pans
De grootste zoutpannen ter wereld
Duur: circa 3 uur
Minimaal 4 deelnemers
Prijs: circa US$ 50,- per persoon
Bezoek de Makgadikgadi Pans! Dit zijn de grootste zoutpannen ter wereld. De Nata-rivierdelta voedt deze unieke zoutpannen, en dan voornamelijk het deel dat Sua Pan wordt genoemd. ‘Sua’ betekent ‘zout’ in de taal van de San. Ooit maakte het gebied deel uit van een meer dat bijna heel noordelijk Botswana besloeg. Nu is het een groot deel van het jaar een droog en onherbergzaam gebied. Als de eerste regens het gebied bewoonbaar hebben gemaakt, kunt u hier onder andere zebra’s, flamingo’s en andere vogelsoorten bewonderen.
Chobe National Park
Chobe National Park
Game drive door het bekendste park van Botswana
Duur: circa 3 uur
Minimaal 2 deelnemers
Prijs: circa US$ 50,- per persoon, exclusief US$ 15,- entreegelden park
U kunt, als de tijd het toelaat, na aankomst in de lodge alvast een game drive maken in het bekendste wildpark van Botswana. Chobe dankt zijn bekendheid aan het vele wild, en dan vooral de grote populatie olifanten die het park bevolkt. Vooral in het najaar en de winter houden veel olifanten zich op in de buurt van de Choberivier. De kans om badderende kuddes olifanten te zien, is dan groot.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Kaapstad10:05 - 21:25 uur
Victoria Falls - Johannesburg13:50 - 15:25 uur
Johannesburg - Amsterdam23:10 - 10:20 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Accommodaties

Hieronder vindt u informatie over de hotels, lodges en accommodaties, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Tijdens deze reis komen we in afgelegen plaatsen. Hier is vaak weinig keuze in hotels en/of lodges en de accommodaties zijn vaak kleinschalig. Ze hebben verschillende kamertypes, waardoor het kan voorkomen dat niet iedereen van de groep in hetzelfde kamertype verblijft. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige accommodaties. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Fountains Hotel
Hotel Fountains - Kaapstad
Dit moderne hotel in downtown Kaapstad heeft alles wat u nodig heeft voor een aangenaam verblijf. Fountains Hotel heeft onder andere een fitnessruimte, een bar en een buffetrestaurant met een terras. In de kamers kunt u gratis gebruikmaken van wifi.

Bekijk de website van Fountains Hotel
Lanberts Bay
Hotel Lambert's Bay - Lamberts Bay
Dit eenvoudige hotel combineert de gastvrijheid van de westkust met de uitstekende keuken van deze regio. Het hotel beschikt over een zwembad.

Bekijk de website van Lamberts Bay Hotel
Noordoewer Guesthouse Namibië
Guesthouse Noordoewer - Noordoewer
In Noordoewer Guesthouse ervaart u echte Namibische gastvrijheid. De kleinschalige lodge ligt ideaal op de grens van Zuid-Afrika en Namibië en beschikt over een lounge, een tuin met zwembad en een barbecueplaats. Vanaf het houten terras geniet u van het uitzicht op de boerderijen van Noordoewer en de Oranjerivier. U kunt ook een wandeling maken door de nieuw aangeplante wijngaarden naar de Oranjerivier. Alle kamers zijn voorzien van een koelkast/minibar, airconditioning, thee- en koffiefaciliteiten en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Noordoewer Guesthouse
Ai Ais Resort
Resort Ai Ais - Fish River Canyon
In een uitgestrekt, indrukwekkend landschap, in het zuidelijkste puntje van het Fish River Conservation Area, ligt Ai Ais Resort. ‘Ai-Ais’ betekent ‘brandend water’. Er zijn dan ook warmwaterbronnen in het gebied te vinden. Zowel binnen als buiten kunt u ontspannen in de verschillende warmwaterbaden. In het restaurant of aan de bar kunt u genieten van een hapje en een drankje. Er is geen lift aanwezig in het hotel. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een waterkoker en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Ai Ais Resort
Auob Country Lodge
Lodge Auob Country - Gochas
Auob Country Lodge is een groene oase in het woestijnlandschap van de Kalahari en aan de oever van de Auob-rivier. Geniet van de rust bij het zwembad of verken het gebied te voet, waar u de meest bijzondere vogels kunt spotten. Auob Country Lodge heeft een restaurant en een lounge met een open haard. Er is gratis wifi beschikbaar in de openbare ruimtes. De lodges beschikken over een eigen balkon of terras, airconditioning, een klamboe en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Auob Country Lodge
Namib Naukluft lodge, Namibië
Lodge Namib Naukluft - Solitaire
De Nam Nau Habitat is een 25.000 hectare groot natuurreservaat, dat grenst aan de Namibwoestijn en de Naukluft Mountains. In dit reservaat, tegen indrukwekkende granieten heuvels, ligt de Namib Naukluft Lodge. De lodge biedt geweldige uitzichten op de eindeloze woestijnvlakten en beschikt over een buitenzwembad, een bar en een restaurant. De kamers zijn sfeervol ingericht en beschikken over airconditioning, een koelkast en een eigen badkamer met douche en toilet. Vergeet wanneer het donker wordt vanaf uw veranda niet omhoog te kijken. De sterrenhemel is hier werkelijk magisch!

Bekijk de website van Namib Naukluft Lodge
Hotel Europa Hof
Hotel Europa Hof - Swakopmund
Dit hotel in Duitse sfeer ligt in het hart van Swakopmund en dicht bij de restaurants, de winkels en het strand. In het hotel kunt u gratis gebruikmaken van wifi en er is een restaurant aanwezig. Het hotel beschikt niet over een lift. De eenvoudige kamers zijn voorzien van een tv, een waterkoker en een badkamer met een toilet en een douche en/of een bad.
Atlantic Villa Swakopmund, Namibië
Guesthouse Atlantic Villa Boutique - Swakopmund
Vanaf dit charmante guesthouse, aan de rand van Swakopmund, kunt u de Atlantische Oceaan zien en horen. Vanuit het hotel kunt u een heerlijke strandwandeling maken! Het hotel beschikt over een bar, een restaurant en een buitenterras. In delen van het hotel is gratis wifi beschikbaar. Er is geen lift aanwezig. De moderne kamers beschikken onder andere over koffie- en theefaciliteiten, airconditioning, een tv en een badkamer met een toilet en een bad en/of een douche.

Bekijk de website van Atlantic Villa Boutique
Khorixas Restcamp
Lodge Khorixas - Khorixas
Khorixas Restcamp ligt tussen de heuvels van Brandberg en Spitzkoppe, en nabij Twyfelfontein. De lodge ligt in een mooie en rustige omgeving. U kunt hier onder andere een verfrissende duik nemen in het zwembad. Er is een restaurant waar eenvoudige smaakvolle gerechten worden geserveerd. De kamers zijn ruim en eenvoudig en beschikken over een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Khorixas Restcamp
Toshari lodge, Namibië
Lodge Toshari - Outjo
Vlak bij Etosha National Park, 25 kilometer van de zuidelijke Anderson Gate, ligt deze comfortabele lodge. De sfeervolle chalets worden omgeven door mopanebomen, waarin de karakteristieke neushoornvogel soms neerstrijkt. Is het warm? Neem dan een verfrissende duik in het zwembad! De chalets beschikken over klamboes, airconditioning en een badkamer met een toilet en een douche en/of een bad. Ook is ieder chalet voorzien van een patio met een zitje, waar u heerlijk een boek kunt lezen en kunt genieten van de serene omgeving!

Bekijk de website van Toshari Lodge
Etotongwe Lodge Namibië
Lodge Etotongwe - Outjo
Etotongwe Lodge ligt in Outjo, op ongeveer 90 kilometer van de zuidelijke toegangspoort tot Etosha National Park. De lodge beschikt over een restaurant, een bar en een zwembad. In het receptiegebouw kunt u gebruik maken van gratis wifi. De kamers zijn voorzien van een eigen veranda, airconditioning en een badkamer met een toilet en een douche.

Bekijk de website van Etotongwe Lodge
Hotel Sachsenheim Guestfarm in Etosha
Guesthouse Sachsenheim Guestfarm - Etosha
Deze mooie accommodatie ligt op 25 km afstand van de ingang van het Etosha National Park. Er is een restaurant met een bar in de lodge, waar u terecht kunt voor een lekkere versnapering. Ook kunt u een frisse duik nemen in het zwembad of genieten van de rust in de mooie tuin. Er is gratis wifi aanwezig. De kleurrijke, comfortabele kamers zijn voorzien van een koelkast en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Sachsenheim Guest Farm
Namutoni camp, Namibië
Resort Namutoni - Etosha
In het oosten van Etosha National Park, binnen de muren van een oud Duits fort, ligt Namutoni Camp. Op het terrein vindt u twee restaurants, een souvenirwinkel, een zwembad en een uitkijkplek, vanwaar u uitkijkt over een waterplaats. Neem hier rustig plaats en wacht af... als u geluk heeft ziet u hier dieren als giraffes, zebra's en olifanten drinken! De nette kamers beschikken over een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Namutoni Camp
Hotel Safari Windhoek
Hotel Safari - Windhoek
Hotel Safari ligt op ongeveer 3 kilometer van het centrum van Windhoek. Het hotel heeft een gratis shuttleservice (tot 18.00 uur), waarmee u gemakkelijk naar het centrum kunt reizen. Er zijn een restaurant, een buitenzwembad, spafaciliteiten, een lift en gratis wifi aanwezig in het hotel. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, koffie-en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Safari
Zelda Game & Guestfarm
Zelda Game & Guestfarm - Gobabis
Zelda Game & Guest Farm ligt in een 10.000 hectare groot ‘bushveld’, 5.000 hectare hiervan is omheind. Het wild kan zich hier vrij bewegen. De accommodatie heeft een gezellige bar en een verfrissend zwembad. Ook kunt u gratis gebruikmaken van wifi. De kamers zijn voorzien van airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.
Island Safari Lodge in Maun
Lodge Island Safari - Maun
Island Safari Lodge ligt langs de Thamalakane-rivier. In het regenseizoen staat het gebied rondom het hotel soms onder water, waardoor de accommodatie als het ware op een eiland ligt. De faciliteiten zijn aangepast aan de huidige tijd, met behoud van de vroegere charme. Island Safari Lodge beschikt onder andere over een restaurant en een weelderige tuin. De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een toilet en een bad en/of een douche.

Bekijk de website van Island Safari Lodge
Nata Lodge nabij Chobe National Park
Lodge Nata - Nata
De Nata Lodge is een oase tussen de mokolwane-palmbomen, aan de rand van de open vlaktes. Het hotel ligt ideaal: op het kruispunt van Okavango, Chobe en Francistown, dicht bij het Nata Sanctuary en op slechts 10 kilometer van het dorpje Nata. Er is een vogelvoederplaats. U kunt vogels spotten vanuit het zwembad, de bar of het restaurant. De kamers zijn voorzien van een balkon en een badkamer met een toilet en een bad en/of een douche.

Bekijk de website van Nata Lodge
Chobe Safari Lodge in Kasane
Lodge Chobe Safari - Kasane
Deze comfortabele lodge ligt vlak bij het Chobe National Park en aan de oevers van de Chobe-rivier: houdt uw ogen dus open, want misschien spot u wel wild! De accommodatie beschikt over een restaurant en een zwembad. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een badkamer met een toilet en een bad en/of een douche.

Bekijk de website van Chobe Safari Lodge
Kingdom Hotel Victoria Falls, Zimbabwe
Hotel The Kingdom - Victoria Falls
Het majestueuze Kingdom Hotel is gebouwd in de stijl van Great Zimbabwe, de ruïnestad die ooit het handelscentrum vormde van een groot machtig rijk. Het ligt in het gezellige plaatsje Victoria Falls, op loopafstand van de wereldberoemde watervallen en enkele gezellige restaurantjes. In de mooi aangelegde tuin van het complex bevindt zich een heerlijk groot zwembad. Bestel bij een van de bars een Zambezi, het nationale biertje. Wanneer u buiten zit, kijk dan niet vreemd op wanneer een baviaan een kijkje komt nemen! In het hotel is een lift aanwezig. De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, thee- en koffiefaciliteiten en een badkamer met een toilet en een bad en/of een douche.

Bekijk de website van Hotel The Kingdom

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Een prachtige reis! Goede reisleider, goede chauffeur. Veel gezien, zeer gevarieerd. Wel soms lange reistijden! Onze reisleider Neels heeft alles voor ons goed verzorgd. Hield de groep bij elkaar op een prettige wijze.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 20 deelnemers.