050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Geniet van het rijke culturele erfgoed

Palermo, het gezellige Taormina, de Vallei der Tempels en natuurlijk de vulkaan Etna: klinkende namen die tot de verbeelding spreken. Maar Sicilië heeft meer, veel meer! Citroen- en sinaasappelplantages kleuren het landschap en langs de kustlijn van het eiland vindt u zoutpannen, zandstranden en kliffen. Minder bekend dan de stranden en de Etna, maar zeker het ontdekken waard is het binnenland van Sicilië: olijfbomen en wijngaarden omringen rustige heuveldorpjes, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. En in dit schilderachtige landschap ligt een overdaad aan cultuur!

Want Sicilië kent een lange geschiedenis van verschillende overheersers. Grieken, Romeinen, Arabieren, Napolitanen, Spanjaarden en Habsburgers, allemaal kwamen ze naar dit schateiland om te genieten van al het moois dat Sicilië te bieden heeft. Griekse kolonisten ontdekten bij hun zoektocht naar een nieuw thuis, de prachtige kust met weidse vergezichten, waar zij hun tempels bouwden. En in de Romeinse tijd stond het eiland bekend als de graanschuur van de republiek. Romeinse amfitheaters en rijkversierde buitenhuizen herinneren aan deze natuurlijke rijkdom. Al die verschillenden volkeren hebben een rijk cultureel erfgoed achtergelaten. En daar kunt u tijdens deze fly drive heerlijk van genieten.

De prachtige route van deze fly drive voert u naar het mooiste dat Sicilië te bieden heeft: prachtige steden als Palermo, Griekse tempels en Romeinse opgravingen, barokke kerken en Normandische kloosters, maar ook afgelegen stranden en bruisende bandplaatsjes. En al die schoonheid vindt u aan de voet van de majestueuze vulkaan de Etna. De meest actieve vulkaan van Europa werpt haar schaduw over de vruchtbare gronden. ’s Winters dient de besneeuwde top als skipiste, terwijl u zich zomers in het zwarte vulkanische landschap op een andere planeet waant. Laat u tijdens deze fly drive verrassen door het boeiende Sicilië! Gaat u mee?

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
8 dagen huurauto met airconditioning
sfeervolle middenklassehotels
7x ontbijt
1 nacht in Catania
1 nacht nabij Pizza Armerina
1 nacht in Agrigento
2 nachten in Palermo
2 nachten nabij Toarmina
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Piazza Armerina
Agrigento en Palermo
Cefalù en Taormina
de machtige Etna
middeleeuws Erice
Syracuse en Noto
natuurreservaat Zingaro
Germa, SRC Reizen
Germa
SRC-reisexpert sinds 1992
Bijzonder aan deze reis: verblijf in kleinschalige, zeer sfeervolle middenklassehotels
Het verblijf in de authentieke kleinschalige hotels zorgt voor een waar vakantiegevoel, een gevoel dat u nog lang bij zal blijven...

De reis in het kort

Amsterdam – Catania
Syracuse – Noto – Piazza Armerina
Piazza Armerina en Agrigento
Van Agrigento naar Palermo
Scopello – Zingaro – Erice
Van west naar oost: Cefalù – Tindari – Taormina
De Etna
Catania – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Catania

U vliegt rechtstreeks met Transavia naar Catania. Op de luchthaven neemt u uw huurauto in ontvangst. Hierna rijdt u naar uw hotel in Catania, waar u een nacht verblijft.

dag 2: Syracuse – Noto – Piazza Armerina

Deze dag kunt u Syracuse bezoeken. Het historisch centrum van deze vroegere Griekse havenstad ligt op het eiland Ortigia. Hier kunt u de dom met Griekse zuilen, de Arthusabron en de ruïnes van de Apollotempel bewonderen. Rijdt na uw bezoek zeker door naar het bijzondere stadje Noto, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Noto werd door een grote aardbeving in 1693 volledig verwoest, waarna het stadje vlak bij het oorspronkelijke centrum in de extravagante barokstijl werd herbouwd. Door de smalle straatjes kunt u heerlijk slenteren. De in goudkleurige stenen opgetrokken gebouwen, de wondermooie gevels en balkons, de talloze palazzi en de religieuze complexen maken Noto tot een bijzondere bezienswaardigheid. Bezoek in ieder geval de prachtige San Domenicokerk en bewonder de beroemde fontein van Hercules. Na uw bezoek aan Noto rijdt u door naar Piazza Armerina voor de overnachting. (reisafstand ca. 300 km)

dag 3: Piazza Armerina en Agrigento

Na het ontbijt kunt u de beroemde Villa Romana del Casale bij Piazza Armerina bezoeken. Hier werden in 1950 in de restanten van een Romeinse keizerlijke villa 4.000 m² aan vloermozaïeken gevonden. De heldere, veelkleurige voorstellingen geven een prachtig beeld van de Romeinse mythologie en het dagelijkse leven in de 3e en 4e eeuw. U reist verder door het prachtige heuvellandschap van Sicilië naar de beroemde Vallei der Tempels in Agrigento. Misschien zijn dit wel de meest indrukwekkende overblijfselen uit de klassieke oudheid. In de 6e eeuw voor Christus werd hier een Griekse kolonie gesticht, die uitgroeide tot een van de mooiste en rijkste steden van de mediterrane wereld. Tijdens een wandeling langs de tempels heeft u een prachtig uitzicht op de omgeving. Heeft u deze dag genoeg restanten uit de oudheid bewondert? Agrigento zelf is ook een zeer uitnodigend middeleeuws stadje, waar u in de schaduwrijke straatjes heerlijk kunt dwalen. Bezoek zeker even de Santa Maria dei Greci en het klooster van Santo Spirito. U overnacht in de omgeving van Agrigento. (reisafstand ca. 140 km)

dag 4: Van Agrigento naar Palermo

U rijdt door het Siciliaanse binnenland naar het noorden van het eiland. Onderweg passeert u talloze kleine dorpjes voordat u aankomt in de hoofdstad van het eiland. De geschiedenis van het levendige Palermo wordt gekenmerkt door vele buitenlandse overheersingen. Mede hierdoor hebben zowel de culturen van de Middellandse Zee als de Noord-Europese beschavingen hun stempel op de stad gedrukt. Hierdoor heeft Palermo een geheel eigen karakter, met veel interessante architectuur en historische bezienswaardigheden. Breng zeker een bezoek aan een van de vele markten, zoals de Capo-markt met Arabische invloeden. De samensmelting van de geluiden, prachtige kleuren en verse geuren doet denken aan een soek in de Arabische landen. Hier vlak bij vindt u ook de prachtige barokke kerk van de Onbevlekte Ontvangenis. Een bezichtiging van de Capella Palatina, verborgen in het oude koninklijke paleis, mag u eigenlijk niet overslaan. Maar er is nog veel meer! De kathedraal werd in 1184 gebouwd op de plaats van een oude basiliek, die tijdens de Moorse overheersing was omgebouwd tot een moskee. Schitterende Byzantijnse mozaïeken bewondert u in de Santa Maria dell’Ammiraglio, in de volksmond beter bekend als La Martorana. Mis ook het Piazza Bellini niet: een van de mooiste pleinen van de stad! Hier smelt de oosterse en westerse architectuur prachtig samen. Op een van de vele terrasjes kunt u tussendoor even neerstrijken voor de lunch of natuurlijk een heerlijke cappuccino. U verblijft twee nachten in Palermo. (reisafstand ca. 160 km)

dag 5: Scopello – Zingaro – Erice

Deze dag kunt u Scopello, een oud klein dorpje, bezoeken. Prachtig gelegen op de bergflanken biedt dit dorpje een adembenemend uitzicht op de Siciliaanse kust. De zee is hier zo helderblauw en schoon! In de prachtige baglio, een typisch Arabische binnenplaats omringd door mooie huisjes en authentieke winkeltjes en restaurants, herkent u de Arabische oorsprong van Scopello. In de restaurantjes kunt de lokale specialiteit, een heerlijke viscouscous, eten. Een aanrader voor iedere visliefhebber! Op slechts een paar meter van het strand liggen in zee de beroemde faraglioni. Deze grote rotsen hebben in tal van films als decor gediend. In de oude tonnara, ooit gebruikt als opslag- en verwerking plaats voor tonijn, vindt u nu het zeevaartmuseum. Scopello is omgeven door de groene bergen van het natuurreservaat Zingaro, een prachtig ongerept natuurgebied met aantrekkelijke wandelroutes. Vanaf de bergtoppen kunt u genieten van adembenemende vergezichten. In het reservaat vindt u ook kleine baaien: perfect voor een dag op het strand aan de azuurblauwe zee. Na de rust in de natuur brengt een spectaculaire rit u naar het charmante middeleeuwse stadje Erice. Ook hier kunt u genieten van het uitzicht op de prachtige kustlijn en de Egadische eilanden. De geplaveide straten geven Erice een aangename sfeer. Hoog boven de stad ligt een 12e-eeuws Normandisch kasteel dat is omgeven door een prachtig park. Vanaf hier heeft u een adembenemend uitzicht over de westelijke kustlijn met de vele zoutpannen. Erice is beroemd om zijn heerlijke amandelkoekjes en marsepein. Na deze heerlijke dag keert u terug naar uw hotel in Palermo. (reisafstand ca. 235 km)

dag 6: Van west naar oost: Cefalù – Tindari – Taormina

Na het ontbijt rijdt u langs de spectaculaire kustlijn naar Cefalù. Grieken, Arabieren, Normandiërs en Italianen woonden door de eeuwen heen in deze havenstad. Nu is het een schilderachtig plaatsje met een bijzondere Normandische domkerk, waar u fraaie Byzantijnse mozaïeken kunt bewonderen. Als u uw route vervolgt over de snelweg van Palermo richting Messina, dan ziet u ongetwijfeld tussen Capo d’Orlando en Milazzo de Zwarte Madonna van Tindari liggen. Deze kerk is hoog bovenop een rotsformatie gebouwd. Naast een bedevaartsoord was dit ook de plek van een oude Griekse stad Tyndaris. Het zuidelijke deel van de heuvel waarop het oude Tyndaris was gebouwd, wordt nu nog beschermd door de oorspronkelijke Griekse muren. Het laatste stukje van uw route voert u naar Taormina, dat op een rotsachtige kaap hoog boven zeeniveau op u ligt te wachten. Dit is een van de meest populaire bestemmingen op Sicilië. Prachtig gerestaureerde middeleeuwse gebouwen, een adembenemend uitzicht op elke hoek en kronkelige straatjes met tal van gezellige, levendige terrasjes. U verblijft twee nachten in de omgeving van Taormina. (reisafstand ca. 280 km)

dag 7: De Etna

Het meest beeldbepalende element in het oostelijk deel van Sicilië is zonder twijfel de hoogste actieve vulkaan van Europa: de machtige Etna! De top van de vulkaan is het hoogste punt van Sicilië (3.340 meter) en is te herkennen aan zijn karakteristieke rookpluim. Als het weer het toelaat, kunt u de vulkaan bestijgen. Of bezoekt u liever één van de wijngaarden gelegen op de hellingen van de Etna. Het unieke klimaat en de bodem geven de druiven en de wijn van de Etna zijn typische smaak. (reisafstand ca. 100 km)

dag 8: Catania – Amsterdam

Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven van Catania, waar u de huurauto inlevert voordat u terugvliegt naar Amsterdam. (reisafstand ca. 60 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt na uw offerteaanvraag aangeven welke extra excursies u wilt maken.

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Bezoek de Etna
Naar de top van de Etna
Beklim de top van de vulkaan
Kosten: € 70,00 per persoon.
Duur: 1,45 uur
Inclusief: Kabelbaan, rit met terreinwagen en gids.
Extra: Indien het weer het toelaat.
Voelt u zich avontuurlijk? Ga helemaal naar de top van de Etna! Eerst stapt u in de kabelbaan die u tot een hoogte van 2500 meter brengt. Daarna stapt u in een terreinwagen die u tot aan de kratermond brengt!

Vluchten

Deze reis heeft standaard vluchten van Transavia. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u het meest voorkomende vluchtschema voor deze vlucht. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere luchthaven, zoals Eindhoven of Rotterdam? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Ruimbagage en stoelreservering
Bij vluchten met Transavia is het meenemen van ruimbagage niet bij de reissom inbegrepen. Deze kunt u zelf tegen betaling van een toeslag online van tevoren bijboeken. Ook kunt u voor vertrek een stoelreservering maken. Lees meer over de online services (bijboeken ruimbagage, inchecken en stoelreservering) van Transavia.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Catania07:00 - 09:50 uur
Catania - Amsterdam10:35 - 13:45 uur

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Huurauto

Bij de reissom is een huurauto met airconditioning inbegrepen (een Opel Corsa of gelijkwaardig). U kunt tegen een toeslag een upgrade naar een Opel Astra of gelijkwaardig boeken (vanaf €100,- ). Vraag bij uw reservering naar de mogelijkheden en actuele prijzen.

Sunny Cars bemiddelt voor ons in de autohuur. Bij de autohuur bieden wij een all-in pakket aan. Dit betekent onder meer dat bij de huurvoorwaarden een ongelimiteerd aantal kilometers inclusief is, net als een WA-, schade- en diefstalverzekering en een glas-banden-bodem-dak-schadedekking. Omdat de huurvoorwaarden kunnen verschillen per land, per bestemming en per vertrekdatum, ontvangt u van ons bij boeking de voorwaarden die bij uw type auto van toepassing zijn.

Reistijd/rijafstanden

In het programma vindt u bij elke reisdag de afstand die u die dag ongeveer moet rijden. Hou er rekening mee dat de wegen in Italië niet overal van dezelfde kwaliteit zijn als in Nederland.

Hotels

U verblijft tijdens deze reis in kleinschalige, zeer sfeervolle middenklassehotels. De hotels liggen afwisselend in de centra, of in de omgeving van de genoemde plaatsen. Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties waar u mogelijk gaat verblijven. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve lijst met accommodaties.

Il Principe Hotel, Italië
Hotel Il Principe - Catania
Il Principe Hotel wordt omringd door barokke gebouwen in het historische centrum van Catania en ligt op 20 minuten lopen van het strand. Alle kamers in Il Principe Hotel Catania zijn voorzien van parketvloeren en elegante meubels. Elke kamer heeft een satelliet-tv en een eigen badkamer en u kunt gratis gebruikmaken van wifi. Elke dag wordt er een continentaal ontbijtbuffet geserveerd in de eetzaal. 's Avonds kunt u ontspannen in 'Americano', de pianobar van het hotel. Il Principe ligt op 1,5 km van station Catania Centrale en op 12 minuten rijden van de luchthaven.

Bekijk de website van Hotel Il Principe
Torre di Renda, Italië
Agriturismo Torre di Renda - Piazza Armerina
Torre di Renda ligt op 5 minuten rijden van de kathedraal in Piazza Armerina. De accommodatie is prachtig gelegen in de Erei-bergen. Er is een tuin met zwembad en speeltuin en bossen om te wandelen. De kamers zijn klassiek en kleurrijk ingericht, en bevatten nog klassieke elementen zoals de plafonds met houten balken. Vanuit uw kamer heeft u zicht op de tuin het bos. Uw kamer beschikt over een tv en gratis wifi.

Bekijk de website van Torre di Renda
Hotel Della Valle in Agrigento, Italië
Hotel Della Valle - Agrigento
Hotel Della Valle bevindt zich te midden van prachtige tuinen in Agrigento. San Leone met zijn prachtige stranden is in slechts 10 minuten rijden te bereiken. Het hotel is voorzien van een restaurant, een bar, een tuin en een terras. Er is gratis wifi beschikbaar in de openbare ruimtes. Er is een lift aanwezig. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een minibar, een kluisje en een eigen badkamer met een toilet, een föhn en een bad of een douche.

Bekijk de website van Hotel Della Valle
Hotel Garibaldi in Palermo, Italië
Hotel Garibaldi - Palermo
Het stijlvolle hotel Garibaldi is gelegen tegenover Teatro Politeama in het hart van Palermo. U vindt er vele gezellige bars en restaurants in de buurt. Het hotel beschikt over een bar, een 24-uursrecpetie, gratis wifi en een lift. De elegante kamers zijn modern ingericht en voorzien van airconditioning, een tv, een kluisje en eigen badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Garibaldi
Albergo Vello d'Oro in Taormina, Italië
Hotel Vello D'oro - Taormina
Het typsiche Italiaanse Albergo Vello d'Oro ligt in het historische centrum van Taormina, dicht bij het strand. Het hotel beschikt over een panoramisch terras met uitzicht over zee, de reusachtige Etna en het indrukwekkende Griekse Theater. In de omgeving van het hotel liggen allerlei winkeltjes en restaurants. Er is een lift aanwezig en u kunt gratis gebruikmaken van wifi. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Albergo Vello d'Oro

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

We hadden met SRC een goed verzorgde fly-drive reis door Sicilië met een heel veel afwisseling.
Een heerlijke reis vol schitterende natuur en indrukwekkende monumenten! Ook onze kleindochter van 8 heeft genoten!
De accommodaties waren zeer goed en mooi gelegen . echter, de toegankelijkheid voor in ons geval een oudere man was beperkt: veel trappen zonder leuning, veel losliggende stenen, niet altijd een douche maar alleen een ligbad etc. Dit had wellicht explicieter aangegeven kunnen worden

Zeker de persoonlijke benadering is zeer gewaardeerd alsmede de vrije invulling van een gestructureerd programma
Wij zijn zeer tevreden over de reis.
Ik ben zeer tevreden over het reisprogramma en de af te leggen aantal kilometers. Ik geef de reis een 10.
De meeste hotels zijn zeer goed, met een extra vermelding voor de hotels in Catania en Agrigento. Voor het navigeren ter plaatse raad ik aan google maps te downloaden. De GPS ter plaatse is niet altijd deugdelijk. Een aanbeveling is ook de laatste nacht in Catania door te brengen ivm het bereiken van de luchthaven. Vanuit Taormina, met slecht weer ( noodweer) en files was het op het randje.Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Rechtstreekse vlucht Amsterdam – Catania en vice versa met Transavia.
Vliegbelasting.
Luchthavenbelasting en heffingen.
8 dagen vervoer in huurauto met airconditioning.
Verblijf in sfeervolle middenklassehotels in een 2-persoonskamer met bad of een douche en een toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
Reserveringskosten, € 25,- per boeking.
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (verplicht).
SGR-consumentenbijdrage € 5,- per persoon per boeking (verplicht).
Bijdrage aan een groenere wereld via Trees for All door de aanplanting van een SRC-bos. Lees hier meer over Trees for All.
In deze en de volgende stappen vraagt u een offerte aan. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om uw reiswensen te bespreken. Binnen vijf werkdagen ontvangt u vervolgens een vrijblijvende offerte. De reissom hierin kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Contact
Wij nemen binnen vijf werkdagen contact met u op om uw offerteaanvraag door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit dan aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.

Verlengingsmogelijkheden

Sicilië is een heerlijk eiland, waar u natuurlijk nog langer van kunt genieten. Wij bieden u de mogelijkheid om uw reis op verschillende locaties te verlengen. Bij uw offerteaanvraag kunt u aangeven of en hoe lang u uw reis wilt verlengen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.