050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Adembenemend natuurschoon en een veelbewogen geschiedenis

Met zijn indrukwekkende geografische diversiteit en gevarieerde dieren- en plantenleven lijkt Zuid-Afrika wel een wereld in één land. In het wereldberoemde Kruger National Park loopt u leeuwen, luipaarden, neushoorns en buffels tegen het lijf, en in het Kaapse wijnland, met zijn vruchtbare wijngaarden, kunt u zich tegoed doen aan de lekkerste wijnen. Behalve adembenemend natuurschoon heeft Zuid-Afrika een veelbewogen geschiedenis, een rijke cultuur en bijzondere tradities. Het etnische erfgoed van Afrikaanse stammen, Portugezen, Engelsen, Indiërs en Hollanders heeft dit land zijn unieke karakter gegeven. Kaapstad, een prachtige stad aan de voet van de Tafelberg, straalt deze kosmopolitische sfeer uit. En het gezellige universiteitsstadje Stellenbosch, met zijn vele koloniale huizen, doet Hollands aan. Kortom: Zuid-Afrika bevat alle ingrediënten voor een heerlijke ontspannen vakantie!

Deze individuele reis start met een kennismaking met een van de mooiste steden ter wereld: Kaapstad. Via de prachtige en bekende glooiende wijnlanden, waar een bezoek aan een wijnkelder een must is, rijdt u via het historische stadje Swellendam naar de struisvogelhoofdstad Oudtshoorn. Als u daarna afzakt naar de Indische Oceaan, volgt u de indrukwekkende Tuinroute naar het bekende Addo Elephant Park, waar u deze kolos en ander groot wild kunt spotten. Na uw binnenlandse vlucht naar Durban verkent u de prachtige natuur van de Drakensbergen en maakt u een uitstapje naar de buurlanden Lesotho en het kleine koninkrijk Swaziland. Een safari is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met een vakantie in Zuid-Afrika. In het hart van Zululand en in het befaamde Krugerpark gaat u op zoek naar de big five en ander wild.

De route van deze fly drive voert u in uw huurauto langs de hoogtepunten van het schitterende én toegankelijke Zuid-Afrika. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam, de asfaltwegen zijn goed en de bewegwijzering is dik in orde. Zelfs zonder navigatie (die standaard in uw huurauto zit) kunt u hier de weg prima vinden. En omdat de te rijden afstanden niet heel groot zijn, is er ook voldoende tijd voor de excursies onderweg. U overnacht vaak op prachtige locaties, zoals aan de voet van de Drakensbergen, in of bij koloniale stadjes of midden in de natuur. Juist doordat alles logistiek zo goed geregeld is, kunt u optimaal genieten van de prachtige natuur en cultuur! En dat is in Zuid-Afrika in overvloed aanwezig. Maakt u een fly drive door het mooiste land van Afrika?

Pluspunten
vluchten met KLM
ruimbagage
binnenlandse vlucht met South African Airways
23 dagen huurauto met airconditioning en gps
kleinschalige toeristenklassehotels
21x ontbijt
2 nachten Oudtshoorn
2 nachten in Krugerpark
2 nachten bij Addo Elephant National park
2 nachten aan de Panoramaroute
1 nacht aan strand Durban
2 nachten aan voet Drakensbergen
dagexcursie via Sani Pass naar Lesotho
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Kaapstad en Stellenbosch
Swellendam, Oudtshoorn en Knysna
Wijnroute en Tuinroute
Krugerpark en Drakensbergen
Addo Elephant Park
Tsitsikamma-natuurreservaat
koninkrijk Swaziland
Sani Pass en Lesotho
St Lucia, Zululand en Mkuze
Durban en Port Elizabeth
Kaapse schiereiland en Kaap de Goede Hoop
Germa, SRC Reizen
Germa
SRC-reisexpert sinds 1992
Bijzonder aan deze reis: verblijf in Krugerpark en Addo Elephant N.P.
Spot u de Big Five in de mooiste wildparken van Zuid-Afrika? De olifant kunt u zeker van u lijstje strepen na een bezoek aan Addo Elephant N.P., nu de leeuw, buffel, neushoorn en het luipaard nog...

De reis in het kort

Amsterdam – Kaapstad
Kaapstad
Rondrit Kaapse schiereiland en Kaap de Goede Hoop
Kaapstad – Stellenbosch
Stellenbosch – Swellendam
Swellendam – Oudtshoorn
Oudtshoorn
Oudtshoorn – Knysna
Tsitsikamma-natuurreservaat
Knysna – Addo Elephant National Park
Addo Elephant National Park
Addo – Port Elizabeth – Durban – Umhlanga Rocks
Durban – Drakensbergen
Drakensbergen – Sani Pass – Lesotho – Drakensbergen
Underberg – St.Lucia
St Lucia en Isimangaliso of Hluhluwe
St Lucia – Mkuze
Mkuze en omgeving
Mzuke – Swaziland
Swaziland – Kruger National Park
Kruger National Park
Krugerpark –Hazyview bij de Panoramaroute
Panoramaroute
Hazyview – Johannesburg – Amsterdam
Aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Kaapstad

U vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Kaapstad. Op de luchthaven van Kaapstad wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Hij geeft u alle documenten die u nodig heeft voor uw fly drive. Een transferbus brengt u naar uw hotel.

dag 2: Kaapstad

Vandaag heeft u een vrije dag in Kaapstad. Kaapstad is een van de mooiste steden van de wereld. De ligging aan de baai met op de achtergrond het onmiskenbare silhouet van de Tafelberg is een bekend en overweldigend plaatje. Kaapstad is een stad met twee gezichten. De stad is zowel westers als Afrikaans. De Nederlandse en Engelse overheersing zijn nog duidelijk zichtbaar in de Hollandse en Victoriaanse architectuur. (reisafstand ca. 35 km)

dag 3: Kaap de Goede Hoop

In de ochtend wordt uw huurauto afgeleverd bij uw hotel. U kunt op deze dag een mooie rondrit over het Kaapse schiereiland maken en tevens een bezoek brengen aan Kaap de Goede Hoop. Het schiereiland waar Kaapstad op ligt is een prachtig gebied met schitterende flora en fauna. Onderweg kunt u verschillende plaatsen aandoen. U begint bij het gezellige vissersplaatsje Hout Bay en rijdt via Chapmans Peak Drive naar Cape Point. In het natuurpark van Kaap de Goede Hoop, op de zuidelijkste punt van het schiereiland, heeft u kans om bavianen, struisvogels, blesbokken en andere wilde dieren te zien. Daarna rijdt u via het marinestadje Simon’s Town terug naar Kaapstad. In Boulders Beach kunt u de ezelspinguïns zien, die hier leven. (reisafstand ca. 140 km)

¡ Voorverlenging Kaapstad
Wilt u langer genieten van een van de mooiste steden ter wereld? Dan kunt u een of meerdere extra overnachtingen in deze stad bijboeken. Vraag bij uw offerte-aanvraag naar de mogelijkheden.

dag 4: Kaapstad – Stellenbosch

Vanuit Kaapstad rijdt u via de Sir Lowry’s Pass naar de achterliggende wijnstreek. Bovenop de pas kijkt u uit over False Bay en kunt u een laatste blik op Kaapstad werpen. U rijdt door naar de schitterende wijnstreek, met historische plaatsjes als Franschhoek en Stellenbosch. Stellenbosch is aan het einde van de 17e eeuw gesticht door de Nederlander Simon van der Stel. Het is een van de oudste en best bewaarde stadjes van Zuid-Afrika, met historische gebouwen in Nederlandse, Georgiaanse en Victoriaanse architectuur. De eiken die hier groeien, zijn uit Europa geïmporteerd. Het hout ervan werd vroeger gebruikt voor de wijnvaten. Stellenbosch is namelijk een belangrijk centrum voor de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. De mooiste gebouwen vindt u in de Dorpstraat rond Die Braak (het dorpsplein) en in het Dorpsmuseum (openluchtmuseum). U kunt hier het Burgerhuis bezoeken, waarin een VOC-museum is gevestigd. Ook staat hier Het Schreuderhuis, de oudste stadswoning in heel Zuid-Afrika. De bekendste universiteit van Zuid-Afrika is hier ook gevestigd. Daardoor is Stellenbosch een levendige studentenstad. Niet alleen Stellenbosch is het waard om te bezichtigen: ook de diverse omliggende historische plaatsjes als Franschhoek en Paarl zijn erg mooi. U overnacht net buiten Stellenbosch. (reisafstand ca. 70 km)

dag 5: Stellenbosch – Swellendam

Vanuit Stellenbosch zijn er twee routes die naar Swellendam leiden. De noordelijke route via Paarl en Worcester is volgens velen de mooiste. Dit gebied bestaat uit schitterende landschappen en hoge kliffen, kristalheldere stroompjes en een overvloed aan bomen. Het gebied rond Paarl, Wellington, de Breede Rivier Valley, Klein Karoo en de Langkloof is daarmee een van de meest diverse regio’s van Zuid-Afrika. Natuurlijk kunt u een stop maken bij een van de wijngaarden waar u onderweg langskomt om de beroemde Zuid-Afrikaanse wijnen te proeven. Het agrarische landschap rondom het charmante plaatsje Swellendam, waar u de komende nacht verblijft, markeert het begin van de Tuinroute. Swellendam ligt aan de voet van de Langebergen. Deze stad is de op twee na oudste nederzetting van Zuid-Afrika, na Kaapstad en Stellenbosch. Swellendam werd in 1747 gesticht door Nederlandse kolonisten. De kerken, huizen en andere gebouwen zijn dan ook gebouwd in Kaaps-Hollandse stijl. In en om Swellendam is genoeg te doen! Als u voor cultuur gaat, kunt u het Drosty Museum bezoeken. Dit is een van de mooiste musea van het land en bestaat uit verschillende gebouwen verspreid door de stad. In dit museum keert u terug in de tijd en ziet u hoe men in de 18e en 19e eeuw leefde. Of gaat u op zoek naar de bijzondere bontebok, een antilope, in het park Bontebok? U kunt hier met uw eigen auto op safari. U heeft kans om, behalve de bontebok, andere soorten antilopen en zebra’s te zien. Ook voor vogelliefhebbers is dit park een paradijs. (reisafstand ca. 195 km)

dag 6: Swellendam – Oudtshoorn

Nadat u afscheid heeft genomen van Swellendam, rijdt u via Route 62 naar Oudtshoorn. Onderweg reist u over schitterende bergpassen en langs pittoreske plaatsjes. Het landschap wordt hier droger en minder groen: u bent in het halfwoestijngebied van de Kleine Karoo. Het zal u opvallen dat er nauwelijks bomen groeien. Dit is een schril contrast met de eerste dagen van deze reis. Oudtshoorn is vooral bekend om de struisvogelboerderijen. De struisvogels zijn een toeristische attractie en een bezoek aan een van de farms is dan ook zeker een aanrader. De boerderijen floreerden aan het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw. Vooral de veren van de vogel waren toen zeer geliefd. Nu worden de struisvogels vooral gehouden om het vlees, het leer en de reusachtige eieren. Ook de Cango Caves zijn een bezoek absoluut waard. Deze grotten, die 20 miljoen jaar oud zijn, liggen in de Swartberg Mountains, ongeveer 30 kilometer buiten Oudtshoorn. U zult versteld staan van de prachtige zalen in de kalkstenen rotsen. Al vanaf de vroege steentijd werden de grotten bewoond door mensen. U verblijft twee nachten op een schilderachtige locatie, net buiten Oudtshoorn. (reisafstand ca. 225 km)

dag 7: Oudtshoorn

U kunt op deze dag verder kennismaken met deze prachtige stad en haar omgeving. Niet ver van Oudtshoorn liggen de Swartberg Mountains, waar het heerlijk wandelen is. Er zijn ook meerdere wijngaarden rond de stad: enkele van de beste Zuid-Afrikaanse portwijnen worden geproduceerd in de omgeving van Oudtshoorn.

dag 8: Oudtshoorn – Knysna

Na een rit over de adembenemende Outeniqua Mountain Pass rijdt u naar Knysna, een stadje aan de Tuinroute. Deze route is een schilderachtig gebied langs de zuidkust van Zuid-Afrika, van het vissersdorp Hermanus in de West-Kaap tot de havenstad Port Elizabeth in de Oost-Kaap. Aan deze Tuinroute heerst een mediterraan klimaat, met warme zomers en koele winters. Door de relatief warme zeestromen van de Indische Oceaan is het hier vrijwel nooit echt koud. Vooral in de Zuid-Afrikaanse winterperiode valt hier veel regen, wat, in combinatie met de fijne temperaturen een vruchtbaar en groen gebied als resultaat heeft. Het kustplaatsje Knysna ligt genesteld tussen uitgestrekte bossen en een lagune. Deze lagune biedt ruimte aan een van de weinige oesterkwekerijen die zo dicht bij de kust liggen. De oesters in Knysna behoren tot de smakelijkste oesters ter wereld. Wellicht een dinertip voor de avond? Op de westelijke arm van de ingang van de lagune ligt het Featherbed Nature Reserve. Hier kunt u een wandeling maken door een prachtig bosgebied. U verblijft twee nachten in het centrum van Knysna. (reisafstand ca. 130 km)

dag 9: Tsitsikamma

U maakt kennis met de schoonheid van het Tsitsikamma-natuurreservaat met zijn diepe ravijnen, bossen, rivieren en vele vogelsoorten. In het reservaat kunt u een korte wandeling maken naar de beroemde hangbruggen. (reisafstand ca. 120 km)

dag 10: Knysna – Addo Elephant National Park

Via het pittoreske Plettenberg Bay, Humansdorp en Port Elizabeth rijdt u naar het Addo Elephant National Park. Het oorspronkelijke gedeelte van het park is in 1931 gesticht, om een veilige haven te bieden voor de weinige (11) overgebleven olifanten uit de omgeving. Nu zijn hier zo’n 500 olifanten te bewonderen! U kunt hier een safari maken in een park waar, behalve de olifant, ook de rest van de big five leeft: de leeuw, de neushoorn, de buffel en het luipaard. De term slaat niet op de grootte van de dieren (een giraffe is bijvoorbeeld groter): het gaat om de dieren die het moeilijkst tijdens de jacht te doden zijn. Met uw eigen auto kunt u in het park op zoek naar de big five en alle overige dieren die hier voorkomen. Er leven hier onder andere ook antilopen, hartebeesten, zebra’s, hyena's en de beschermde ‘vlerkloze mestkever’, een endemische soort van deze regio die vooral in dit park te vinden is. U verblijft twee nachten in een privéreservaat op de grens van Addo. (reisafstand ca. 360 km)

dag 11: Addo Elephant National Park

U kunt een volledige dag doorbrengen in het op twee na grootste nationale park van Zuid-Afrika. Er is genoeg te zien! Niet alleen de fauna is indrukwekkend: Addo beslaat ongeveer 180.000 hectare en omvat verschillende landschapstypes, van de droge Karoo in het noorden die overgaat in riviervalleien tot aan het grootste aaneengesloten kustduinengebied ter wereld.

dag 12: Addo – Port Elizabeth – Durban – Umhlanga Rocks

U rijdt naar de luchthaven van Port Elizabeth, waar u uw huurauto inlevert. Aansluitend vliegt u naar Durban. Hier neemt u op de luchthaven bij het verhuurbedrijf uw huurauto voor het vervolg van uw fly drive in ontvangst. Daarna rijdt u naar het strand van Umhlanga Rocks, waar u een nacht verblijft. Deze noordelijke buitenwijk van Durban is een goede plek voor strandliefhebbers en avonturiers. U kunt hier heerlijk genieten van het strand en verschillende watersporten beoefenen. Vlak buiten de kust liggen trekroutes van walvissen en dolfijnen, die u kunt gaan spotten. Of gaat u liever golfen? Op nog geen 30 minuten rijden van uw lodge liggen verschillende schitterende golfbanen. (reisafstand ca. 135 km)

¡ Verlenging Durban
Wilt u langer genieten van het strand en van het subtropische klimaat van Durban? Dan kunt u een extra overnachting in deze stad bijboeken. Vraag bij uw offerte-aanvraag naar de mogelijkheden.

dag 13: Durban – Drakensbergen

U laat de stranden van Durban achter u en reist het binnenland in. Geleidelijk gaat de weg omhoog en rijdt u het gebied van de Drakensbergen in. Deze bergketen dankt haar naam aan de Nederlandstalige Afrikaner Boeren, de voortrekkers. De Boeren trokken hier naartoe om te ontsnappen aan de Britse overheersing in het gebied rond de Kaap. De voortrekkers vergeleken de grillige pieken van de bergen met de rug van een draak. In de taal van de Zulu’s, de oorspronkelijke bewoners, heet de bergketen ‘uKhahlamba’, wat barrière van speren betekent. U verblijft twee nachten in het plaatsje Underberg, dat aan de voet van een berg ligt in het zuidelijke deel van de bergketen. In het gebied rond Underberg kunt u prachtige wandelingen maken. Vooral vogelliefhebbers zullen hier hun ogen uitkijken. Verschillende vogelsoorten die hier voorkomen, zijn nergens anders te vinden. Houdt u van vissen? De riviertjes en stroompjes in de omgeving van Underberg bieden de beste mogelijkheden in Zuid-Afrika om op forel te vissen. (reisafstand ca. 230 km)

dag 14: Drakensbergen – Sani Pass – Lesotho – Drakensbergen

U wordt opgehaald bij het hotel voor een dagexcursie in een klein internationaal gezelschap naar de bekendste grensovergang tussen Zuid-Afrika en het kleine koninkrijk Lesotho: Sani Pass. De weg naar de pas is alleen geschikt voor auto’s met vierwielaandrijving. Van oudsher werd het pad gebruikt als migratieroute door dieren en door mensen die hier leefden als jager-verzamelaars. Tot in de eerste helft van de vorige eeuw werd het pad gebruikt als route voor lastdieren die handelswaar vervoerden tussen Zuid-Afrika en Lesotho. Dit is de enige weg waarover auto’s door de Drakensbergen naar Lesotho kunnen rijden. De spectaculaire onverharde weg kronkelt zich als een slang omhoog naar de top op bijna 2.900 meter hoogte. Bovenaan de pas staat de hoogste pub van Afrika. Vergeet u vooral uw paspoort niet mee te nemen, want u gaat daadwerkelijk de grens over. Lesotho is niet alleen een ander land, maar ook een totaal andere wereld. Het Basothovolk dat hier leeft, heeft een unieke cultuur die wel iets weg heeft van de Tibetaanse. U maakt een excursie naar een Basothodorp. Hier ziet u hoe de mensen schapen en geiten houden. U maakt een korte wandeling naar een uitzichtpunt, vanwaar u een blik kunt werpen op de hoogste berg van zuidelijk Afrika: Thabana Ntlenyana. Hier gaat u ook picknicken. Tegen het einde van de middag wordt u terug gebracht naar het hotel in Underberg. (reisafstand van deze dagexcursie ca. 150 km)

dag 15: Underberg – St Lucia

U rijdt terug in de richting van Durban. Op een kleine 300 kilometer ten noordwesten van deze stad ligt het dorpje St Lucia, waar u twee nachten verblijft. St Lucia ligt in het zuidelijke deel van het Greater St Lucia Wetland Park aan de Indische Oceaan. Van hieruit rijdt u gemakkelijk naar het moeraslandpark, waar u kunt wandelen over de schijnbaar eindeloze (en verlaten) stranden. Uiteraard kunt u ook op zoek naar wilde dieren. Vanuit St Lucia kunt u diverse activiteiten ondernemen. U kunt bijvoorbeeld een boottocht maken op het gelijknamige meer en op zoek gaat naar nijlpaarden en krokodillen. Als u tussen juni en november in het dorp bent, kunt u ook een boottocht maken over zee waarbij u walvissen gaat spotten. St Lucia ligt namelijk aan de trekroute van de bultrugwalvis. (reisafstand ca. 450 km)

dag 16: St Lucia en Isimangaliso of Hluhluwe

Deze dag kunt doorbrengen in St Lucia en het moeraslandpark Isimangaliso. Niet ver van St Lucia ligt het bekende Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve. Dit is het oudste park van Zuid-Afrika en het enige park in KwaZulu-Natal waar de big five leeft: de leeuw, de neushoorn, de buffel, de olifant en het luipaard. De term big five slaat niet op de grootte van de dieren (een giraffe is bijvoorbeeld groter): het gaat om de dieren die het moeilijkst tijdens de jacht te doden zijn. Jarenlange bescherming van de neushoorn heeft ervoor gezorgd dat hier een gezonde populatie neushoorns leeft. Beide Afrikaanse soorten zijn hier vertegenwoordigd: de witte en de zwarte neushoorn. Anders dan de naam doet vermoeden, hebben beide soorten dezelfde kleur. De naam van de witte neushoorn is afgeleid van het Nederlandse woord ‘wijd’, dat betrekking heeft op de brede bek van deze soort. U kunt hier ook veel andere diersoorten tegenkomen, zoals giraffes, jakhalzen, wrattenzwijnen, verschillende apen- en schildpadsoorten, hyena’s en wildebeesten. Het park is de thuisbasis van zo’n 340 vogelsoorten. Er loopt een verharde hoofdweg door het park, maar de meeste wegen zijn onverhard. Optioneel kunt u hier een game drive in een 4-wheel drive maken.

dag 17: St Lucia – Mkuze

Vandaag heeft u een ontspannen reisdag. Op ongeveer 125 kilometer van St Lucia ligt Mkuze, waar u twee nachten verblijft. Wellicht heeft u gisteren doorgebracht in St Lucia of heeft u een bezoek gebracht aan Ismangaliso, dan heeft u op deze dag de tijd om onderweg naar Mkuze een bezoek te brengen aan Hluhluwe. Uiteraard kunt u ook in een keer doorrijden naar Mkuze, waar u een game drive kunt maken in het Mkuze Game Reserve. U verblijft twee nachten aan de voet van de Ghost Mountain. (reisafstand ca. 125 km)

dag 18: Mkuze en omgeving

Deze dag kunt u naar eigen inzicht vullen in of om Mkuze. In de omgeving van Mkuze liggen diverse wildparken die een bezoek zeker waard zijn. Het meest nabije park is het Mkuze Game Reserve. Dit park is een uitloper van het Greater St.Lucia Wetland Park, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Mkuze is een mekka voor vogelliefhebbers: er leven hier meer dan 420 vogelsoorten. In dit gebied met savannes, bossen, rivieren, grasland, en rotsachtige bergruggen leven onder andere de zwarte en witte neushoorn, de giraffe, het luipaard, de zebra, het wildebeest en de leeuw. U mag met uw eigen auto het park in. Hou er wel rekening mee dat u over onverharde wegen rijdt.

dag 19: Mzuke – Swaziland/Eswatini

U verlaat Zuid-Afrika en gaat naar Eswatini, voorheen Swaziland. Het koninkrijk Eswatini is een bergstaatje dat half zo groot is als Nederland. Het ligt tussen Mozambique en Zuid-Afrika in. Het bergachtige noorden met toppen tot 1.800 meter heeft een gematigd klimaat, het subtropisch zuiden is heuvelachtig. Vanuit de hoofdstad Mbabane regeert koning Mswati III als absolute heerser over het koninkrijk. De koning heeft dertien vrouwen: in Swaziland is polygamie nog toegestaan. De koning duldt geen politieke partijen of oppositie, maar Swaziland is niettemin een rustig en veilig land. De koning personifieert de Swazi-cultuur en symboliseert de eenheid van het land, waardoor onderlinge twisten als in andere Afrikaanse landen uitblijven. U verblijft in een regio die bekendstaat om het schitterende houtsnijwerk, dus hou plaats over in uw koffer voor mooie souvenirs! U overnacht nabij het Mlilwane Wildlife Sanctuary. Hier kunt u heerlijk wandelen in een prachtige vallei. Wellicht spot u tijdens de wandeling nog antilopen. (reisafstand ca. 220 km)

dag 20: Swaziland – Kruger National Park

U doorkruist Eswatini, voorheen Swaziland en verlaat het kleine koninkrijk via het noorden. Daarna is het niet ver meer naar het Kruger National Park. Dit nationale park werd aan het einde van de 19e eeuw gesticht door de eerste president van Zuid-Afrika, Paul Kruger. Het is ontegenzeggelijk een van de bekendste natuurparken ter wereld. De verschillende ecosystemen en de ontelbare riviertjes en meertjes bieden een ongelooflijke verscheidenheid aan planten- en diersoorten: 137 verschillende zoogdieren, 500 vogelsoorten, meer dan 100 soorten reptielen en natuurlijk de bekende big five leven hier. Dit grootste park van Zuid-Afrika strekt zich uit over het 'Laagveld' van Mpumalanga en de Northern Province, en heeft een subtropisch klimaat, met zomerregens die van noord naar zuid steeds vaker voorkomen. De regentijd begint rond september/oktober. Van december tot februari valt de meeste regen. Het park is zo groot dat een bezoek het beste enkele dagen kan duren, zodat u in alle rust de olifanten, nijlpaarden, apen, krokodillen, leeuwen, impala’s, giraffen en nog vele andere dieren kunt bewonderen. U verblijft twee nachten in het Krugerpark, of daar iets buiten wanneer u voor upgrade accommodatie heeft gekozen.(reisafstand ca. 250 km)

dag 21: Kruger National Park

U kunt een volle dag in het Krugerpark kunt doorbrengen. U kunt verschillende routes volgen met uw auto, of ter plekke een van de georganiseerde safari-activiteiten boeken (kosten niet inbegrepen). Het Krugerpark is een enorm wildpark, dus er is voldoende te zien! Naast de grootte is dit park ook bekend om de grote variatie aan diersoorten. Hier leeft onder andere de big five en de grootste populatie Afrikaanse olifanten ter wereld: meer dan 10.000! Er zijn hier ook veel andere dieren te vinden, zoals de giraffe, het nijlpaard, de koedoe, de impala, de wilde hond, de zebra, de jachtluipaard, de hyena, de krokodil, de baviaan en diverse vogelsoorten.

dag 22: Krugerpark – Hazyview bij de Panoramaroute

U verlaat het Krugerpark. Op weg naar de uitgang heeft u nog een laatste kans om wilde dieren te spotten. Daarna rijdt u naar het spectaculaire gebied van de Panoramaroute, een route langs de landschappelijke grens tussen het Hoogveld en het Laagveld. Het Hoogveld, een plateau, loopt grofweg van de Drakensbergen tot voorbij Johannesburg. Het Krugerpark ligt in het Laagveld en bij het verlaten van het park kunt u het Hoogveld als een muur in het landschap zien liggen. Door het abrupte hoogteverschil heeft dit gebied veel dramatische natuurfenomenen, zoals steile rotswanden waar watervallen de diepte in razen, door water uitgesleten kloven en schitterende vergezichten. De regio is betoverend groen, voornamelijk doordat hier meer regen valt dan in andere delen van Zuid-Afrika. U rijdt naar uw hotel bij Hazyview in de buurt van de Panoramaroute waar u de komende twee nachten verblijft. (reisafstand ca. 100 km)

dag 23: Panoramaroute

Vanuit uw hotel rijdt u makkelijk de Panoramaroute op. Langs deze route is veel te zien en te doen! U zult zich zeker verbazen over het natuurschoon en charmante plaatsjes. Een must see aan de Panoramaroute is God’s Window. Dit is een van de mooiste uitzichten. Bij helder weer kunt u kilometers ver over het laagveld kijken. In de buurt ervan staan de Three Rondavels. Deze drie vrijstaande ronde rotsformaties lijken op traditionele lokale hutten die rondavels worden genoemd. Andere bijzondere plekken zijn de watervallen van Lisbon, de Berlin Falls en de Bourke’s Luck Potholes. Deze kolkgaten zijn overblijfsels van het hardere gesteente dat zichtbaar werd nadat de Blyde Rivier hier het zachte kalksteen had weggesleten. Het kolkende water dat hier door een nauwe passage in de kloof werd geperst, zorgde voor bijzondere ronde gaten in het gesteente. Deze gaten zijn vernoemd naar de goudzoeker Tom Bourke. Hij voorspelde terecht dat hier in de regio veel goud te vinden was. Een mooi voorbeeld daarvan is Pilgrim’s Creek. In dit riviertje werd veel goud gevonden. Al snel ontstond hier een stadje: Pilgrim’s Rest. Nu is het een nationaal monument, waar u de oude gebouwen kunt zien die bijna honderd jaar lang gebruikt zijn door mijnwerkers. Langs de route en vooral bij de bezienswaardigheden hebben lokale verkopers stalletjes neergezet waar ze souvenirs verkopen. Vergeet vooral niet af te dingen!

dag 24: Hazyview– Johannesburg – Amsterdam

U rijdt naar Johannesburg. Onderweg heeft u nog wat tijd, bijvoorbeeld om een bezoek te brengen aan Pretoria, voordat u uw huurauto inlevert op de luchthaven van Johannesburg. Aansluitend vliegt u terug naar Amsterdam. (reisafstand ca. 375 km)

dag 25: Aankomst in Nederland

U landt in de ochtend op de luchthaven van Amsterdam.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt na uw offerteaanvraag aangeven welke extra excursies u wilt maken.

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Vluchten

Deze reis heeft standaard vluchten van KLM. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u het meest voorkomende vluchtschema. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw offerte-aanvraag kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Kaapstad10:05 - 21:20 uur
Johannesburg - Amsterdam23:10 - 10:15 uur

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Huurauto

Bij de reissom is een huurauto inbegrepen (Ford Fiesta of gelijkwaardig) met airconditioning en verzekeringen. U kunt tegen een meerprijs een upgrade naar een ruimere auto boeken. Vraag bij uw reservering naar de mogelijkheden en actuele prijzen. Wij gaan ervan uit dat u op de hoogte bent van de huurvoorwaarden als u deze reis boekt.

Reistijd/rijafstanden

In het programma vindt u bij elke reisdag de afstand vermeld die u die dag ongeveer moet rijden. Houdt u er rekening mee dat de wegen in Zuid-Afrika niet overal van dezelfde kwaliteit zijn als in Nederland.

Hotels

U verblijft in goede toeristenklassehotels en -accommodaties. Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties waar u mogelijk gaat verblijven. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve lijst met accommodaties.

Signature Lux Foreshore
Hotel Signature Lux Foreshore - Kaapstad
Dit hotel ligt in Kaapstad. Populaire bezienswaardigheden in de buurt van de accommodatie zijn de veerboten naar Robbeneiland, Long Street en het MyCiTi Thibault-station. Het hotel is voorzien van een restaurant, een bar, een 24-uursreceptie en een lift. Er is gratis wifi beschikbaar in de gehele accommodatie. De kamers zijn voorzien van een bureau, een tv en een eigen badkamer met een toilet en een douche.
Cultivar Guest Lodge
Lodge Cultivar Guest Lodge - Stellenbosch
Op een kleine zeven kilometer buiten het centrum van Stellenbosch ligt de rustige Cultivar Guest Lodge te midden van groene gazons. In de omgeving liggen wijngaarden en riviertjes. Cultivar bestaat uit elf uniek ingerichte kamers die allen een eigen uitstraling hebben.

Bekijk de website van Cultivar Guest Lodge
Aan de Oever in Swellendam, Zuid-Afrika
Guesthouse Aan de Oever - Swellendam
Aan de Oever ligt aan de voet van de Langeberg Mountains en aan de oever van de Koornlands rivier. De accommodatie ligt vlak bij het nationaal park Bontebok en beschikt over een zwembad en een tuin waarin veel verschillende vogelsoorten te vinden zijn.

Bekijk de website van Aan de Oever
Hlangana Lodge Oudsthoorn, Zuid-Afrika
Lodge Hlangana - Oudtshoorn
Welkom in een van de prettigste kleine lodges is Zuid-Afrika. Hlangana Lodge is perfect gelegen aan de stille rand van Oudtshoorn maar wel op loopafstand van restaurants. Elke kamer van deze lodge heeft een eigen veranda met uitzicht op de exotische tuin.


Bekijk de website van Hlangana Lodge
The Graywood
Hotel The Graywood - Knysna
Dit uit hout opgetrokken hotel bevindt zich op loopafstand van het Waterfront, waar u een kijkje kunt nemen in de haven en souvenirs kunt kopen bij een van de kleine winkeltjes.

Bekijk de website van The Graywood
Zuurberg Mountain Village
Hotel Zuurberg Mountain Village - Addo
Zuurberg Mountain Village ligt op een bergtop en wordt omgeven door de savanne, buiten het park. Het hotel heeft een buitenzwembad, een tennisbaan, een restaurant en een bar. U kunt hier veel outdoor activiteiten ondernemen, zoals paardrijden of wandelen. De kamers combineren een safaristijl met een klassieke inrichting met natuurlijke materialen. Alle kamers zijn voorzien van thee/koffiefaciliteiten een patio met een panoramisch terras en een badkamer met een toilet en een douche en/of een bad.


Bekijk de website van Zuurberg Mountain Village
Chartwell Guest House in Umhlanga Rocks, Zuid-Afrika
Guesthouse Chartwell Guest House - Umhlanga
Het Chartwell Guest House ligt in het centrum van Umhlanga Rocks. De accommodatie beschikt over een zwembad met een zonneterras die uitzicht biedt op de Indische Oceaan. De moderne suites zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv, gratis wifi en een badkamer met een bad en/of een douche.

Bekijk de website van Chartwell Guest House
The Old Hatchery, Zuid-Afrika
Hotel The Old Hatchery - Underberg
Dit hotel is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de zuidelijke Drakensbergen en de Sani Pas. Vanuit het hotel kunt u verschillende wandelroutes volgen door de Drakensbergen, waar u diverse soorten vogels, zoogdieren en zeldzame plantensoorten kunt zien. Dit hotel bezit diverse zitruimtes om te ontspannen en te genieten van een boek.

Bekijk de website van The Old Hatchery
Whalesong Guesthouse in St. Lucia, Zuid-Afrika
Guesthouse Whalesong Guest house - St. Lucia
Gelegen midden in St. Lucia ligt het Whalesong Guest house. Deze accommodatie beschikt over gratis wifi, een lounge, een zwembad en een grote tuin waar u heerlijk kunt ontspannen. Ook liggen er allerlei activiteiten binnen handbereik.

Bekijk de website van Whalesong Guest house
Ghost Mountain Inn, Zuid-Afrika
Hotel Ghost Mountain Inn - Mkuze
Aan de voet van de legendarische Ghost Mountain ligt de Ghost Mountain Inn. Dit intieme en mooie hotel is de ideale locatie om game drives te maken, te genieten van de overweldigende natuur en de wilde dieren. Ook kunt u (tegen betaling) onder begeleiding een wandeling, culturele excursies en boottochten in het gezelschap van deskundige rangers maken. ’s Avonds kunt u bijkomen in de spa of ontspannen in de prachtige tuinen met op de achtergrond het geluid van vogels. Of maakt u een spannende 'night game drive'? Alle kamers kijken uit over de glooiende gazons, de Lebombobergen en Ghost Mountain.

Bekijk de website van Ghost Mountain Inn
Mantenga Lodge
Lodge Mantenga - Mbabene
Mantenga Lodge ligt in de prachtige vallei van Ezulwini. Het hotel wordt omringd door een natuurlijke omgeving. Vanwege zijn ligging is het een ideale uitvalsbasis om Swaziland te verkennen. Veel plekken liggen op een kleine afstand van de lodge. Verder staat het hotel bekend om zijn goede eten wat met zorg en trots wordt bereid.

Bekijk de website van Mantenga Lodge
Skukuza Restcamp, Zuid-Afrika
Lodge Skukuza Restcamp - Kruger National Park
Dit kamp is gelegen aan de oevers van de rivier de Sabie nabij de hoofdtoegang Paul Kruger. Dit grootste restcamp van het Krugerpark is goed onderhouden en wordt omringd door een aantal hoge bomen. Er worden diverse activiteiten georganiseerd en de faciliteiten helpen mee om uw verblijf nog prettiger te laten verlopen. Op het terrein zijn diverse plant- en boomsoorten te vinden en door het nabijgelegen water is er in de omgeving van het restcamp veel wild te vinden.

Bekijk de website van Skukuza Restcamp
Little Pilgrims Boutique Hotel
Hotel Little Pilgrims Boutique - Hazyview
Little Pilgrims Boutique Hotel ligt in Hazyview, op 6 kilometer van de rivier de Sabie. Het hotel is voorzien van een restaurant, gratis parkeergelegenheid, een buitenzwembad, een tuin en een terras. Er is gratis wifi beschikbaar in de gehele accommodatie. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een minibar en een badkamer met een toilet, een bad of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Little Pilgrims Boutique Hotel

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Prachtige reis gemaakt en veel indrukken opgedaan!. Bijzonder gastvrij land en vriendelijke mensen.Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vlucht Amsterdam – Kaapstad met KLM.
Vlucht Johannesburg – Amsterdam met KLM.
Binnenlandse vlucht Port Elizabeth – Durban met South African Airways.
Vliegbelasting.
Luchthavenbelastingen en heffingen.
Ruimbagage.
23 dagen huurauto categorie BB met airconditioning en inclusief alle verzekeringen.
Verblijf in toeristenklassehotels in een 2-persoonskamer met een bad of een douche en een toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt, uitgezonderd van uw verblijf in het Krugerpark. Uw verblijf in het Krugerpark is op basis van self-catering. Uw kamer heeft een keukentje waar u zelf maaltijden kunt bereiden. In het restcamp is een supermarktje en een restaurant.
Dagexcursie in een internationaal gezelschap door de Drakenbergen via de Sani Pass naar Lesotho, met bezoek aan Basothodorp, wandeling en picknicklunch.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
Reserveringskosten, € 25,- per boeking.
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (verplicht).
SGR-consumentenbijdrage € 5,- per persoon per boeking (verplicht).
Bijdrage aan een groenere wereld via Trees for All door de aanplanting van een SRC-bos. Lees hier meer over Trees for All.
In deze en de volgende stappen vraagt u een offerte aan. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om uw reiswensen te bespreken. Binnen vijf werkdagen ontvangt u vervolgens een vrijblijvende offerte. De reissom hierin kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Contact
Wij nemen binnen vijf werkdagen contact met u op om uw offerteaanvraag door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit dan aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt deze reis met een of meerder nachten verlengen in het heerlijke Durban, of boekt u paar extra dagen aan het begin of eind van de reis in Kaapstad? Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Durban
Het zonnige Durban is, na Johannesburg en Kaapstad, de grootste stad van het land. De stad heeft vele kilometers strand. Daardoor is Durban een heerlijke plaats voor strand- en zeeliefhebbers. De stranden van de stad worden beveiligd door netten en op het strand zelf houden lifeguards een oogje in het zeil. Zwemmers en surfers worden van elkaar gescheiden door aparte secties. In Durban kunt u ook het grootste dolfinarium van Afrika bezoeken.

Kaapstad
Het prachtige Kaapstad verdient uiteraard ook een bezoek. Kaapstad is een heerlijk en Europees aandoende stad met een Afrikaans sausje. Tijdens deze dagen kunt u Kaapstad in uw eigen tempo te bezichtigen. In en om de stad zijn diverse bezienswaardigheden. U kunt naar het strand van het meest zuidwestelijke punt van het Afrikaanse vasteland gaan: Kaap de Goede Hoop. Of geniet u hoog boven de stad van het prachtige uitzicht vanaf de iconische Tafelberg? Vanuit het dal pendelen kabelbanen op en neer. Echte sportievelingen kunnen de berg ook te voet beklimmen. Vanuit het historische hart van de haven, het Victoria & Alfred Waterfront, vertrekken bootjes naar Robbeneiland, waar Nelson Mandela jarenlang gevangen heeft gezeten.