Themareizen - Ontdek bijzondere historie en tradities

Natuurlijk spelen cultuur, kunst en geschiedenis bij alle culturele groepsreizen van SRC een grote rol, maar onze themareizen gaan nóg net iets verder. Een themareis is een reis vol cultuur waarbij tijdens de excursies extra veel aandacht besteed wordt aan een specifiek thema uit bijvoorbeeld de geschiedenis of waarbij u een uniek festival bezoekt.

Tijdens deze bijzondere themareizen kunnen uiteenlopende culturele onderwerpen centraal staan, die met diverse excursies worden uitgediept. Van paastradities in Andalusië tot het kamelenfestival in India, en van Luther tot de Italiaanse modecultuur: alles kan aan bod komen. Uw reis wordt natuurlijk begeleid door een van de enthousiaste en kundige reisleiders van SRC. Met hun passie voor de tradities, cultuur en de geschiedenis van uw vakantieland bezorgen zij u een geweldige themareis!

Themareizen naar bijzondere festivals en festiviteiten

Ook lokale festiviteiten geven u een mooie kijk op de kleurrijke gebruiken van een land. Niet vreemd dat de SRC-reisleiders u daar graag op een themareis mee naartoe nemen! Het feest van Pasen is hier uitermate geschikt voor. In veel katholieke en orthodox-christelijke landen wordt op een geheel eigen manier invulling gegeven aan het belangrijkste liturgische feest van het christendom. Elk voorjaar kunt u in verschillende landen de bijzondere paasfestiviteiten beleven. Viert u Orthodox Pasen in Roemenië of Griekenland, of beleeft u de bijzondere processies van de Heilige Week in Spanje en Italië?

Naast de unieke paasreizen kunt u met SRC ook afreizen naar bijzondere festivals die jaarlijks worden gehouden in verschillende exotische landen. Maakt u een themareis naar het kleurrijke India om deel uit te maken van het chaotische kamelenfestival in Pushkar of het indrukwekkende Hola Mohalla-festival in Punjab? Of reist u toch liever af naar Bhutan, waar tijdens religieuze festivals ter ere van verschillende goden spectaculaire dansen worden opgevoerd in de unieke versterkte kloosters?

Themareizen over over historische onderwerpen

Geschiedenis raakt je: ze verbaast je, zet aan tot huilen, maar doet ook lachen. Het verleden laat andere perspectieven zien, brengt nieuwe inzichten en verbreedt je horizon. Het trekt mensen uit elkaar en voegt ze weer samen. Personen en tijden, die de geschiedenisboeken zijn ingaan, leven voort in onze herinneringen. Om de geschiedenis tot leven te laten komen heeft SRC verschillende themareizen samengesteld, waarbij historische personen, stromingen en tijdperken centraal staan. Of u zich nu verdiept in het bijzondere leven van Luther in Duitsland, de geschiedenis van de Romanovs tijdens de Russische revolutie bestudeert of de voetsporen volgt van de Groningse abt Emo, onze reisleiders brengen met hun prachtige verhalen de geschiedenis dichtbij! Ga mee op een historische themareis en duik een andere wereld in!

Wilt u de geschiedenis en tradities van een land van dichtbij meemaken? Dan zijn de themareizen van SRC Reizen echt iets voor u! En of u nu kiest voor een historische reis in de voetsporen van Luther of een duik in bijzondere orthodoxe paasfestiviteiten van Roemenië: op onze themareizen ervaart u een levend verleden en boeiende tradities!