050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Themareizen

Themareizen - Ontdek bijzondere historie en tradities

Natuurlijk spelen cultuur, kunst en geschiedenis bij alle culturele groepsreizen van SRC Reizen een grote rol, maar onze themareizen gaan nog net iets verder. Een themareis is een reis vol cultuur waarbij tijdens de excursies extra veel aandacht besteed wordt aan een specifiek thema uit bijvoorbeeld de geschiedenis of waarbij u een uniek festival bezoekt. Tijdens deze bijzondere themareizen kunnen uiteenlopende culturele onderwerpen centraal staan, die met diverse excursies worden uitgediept. Van paastradities in Andalusië tot het kamelenfestival in India, en van Luther tot de Italiaanse modecultuur: alles kan aan bod komen. Uw reis wordt natuurlijk begeleid door een van de enthousiaste en kundige reisleiders van SRC Reizen. Met hun passie voor de tradities, cultuur en de geschiedenis van uw vakantieland bezorgen zij u een geweldige themareis!

Themareizen naar bijzondere festivals en festiviteiten

Ook lokale festiviteiten geven u een mooie kijk op de kleurrijke gebruiken van een land. Niet vreemd dat de SRC-reisleiders u daar graag op een themareis mee naartoe nemen! Het feest van Pasen is hier uitermate geschikt voor. In veel katholieke en orthodox-christelijke landen wordt op een geheel eigen manier invulling gegeven aan het belangrijkste liturgische feest van het christendom. Elk voorjaar kunt u in verschillende landen de bijzondere paasfestiviteiten beleven. Viert u Orthodox Pasen in Roemenië of Griekenland, of beleeft u de bijzondere processies van de Heilige Week in Spanje en Italië?

Naast de unieke paasreizen kunt u met SRC ook afreizen naar bijzondere festivals die jaarlijks worden gehouden in verschillende exotische landen. Maakt u een themareis naar het kleurrijke India om deel uit te maken van het chaotische kamelenfestival in Pushkar of het indrukwekkende Hola Mohalla-festival in Punjab? Of reist u toch liever af naar Bhutan, waar tijdens religieuze festivals ter ere van verschillende goden spectaculaire dansen worden opgevoerd in de unieke versterkte kloosters?

Themareizen over historische onderwerpen

Geschiedenis raakt je: ze verbaast je, zet aan tot huilen, maar doet ook lachen. Het verleden laat andere perspectieven zien, brengt nieuwe inzichten en verbreedt je horizon. Het trekt mensen uit elkaar en voegt ze weer samen. Personen en tijden, die de geschiedenisboeken zijn ingaan, leven voort in onze herinneringen. Om de geschiedenis tot leven te laten komen heeft SRC verschillende themareizen samengesteld, waarbij historische personen, stromingen en tijdperken centraal staan. Of u zich nu verdiept in het bijzondere leven van Luther in Duitsland, de geschiedenis van de Romanovs tijdens de Russische revolutie bestudeert of de voetsporen volgt van de Groningse abt Emo, onze reisleiders brengen met hun prachtige verhalen de geschiedenis dichtbij! Ga mee op een historische themareis en duik een andere wereld in!

Wilt u de geschiedenis en tradities van een land van dichtbij meemaken? Dan zijn de themareizen van SRC Reizen echt iets voor u! En of u nu kiest voor een historische reis in de voetsporen van Luther of een duik in bijzondere orthodoxe paasfestiviteiten van Roemenië: op onze themareizen ervaart u een levend verleden en boeiende tradities!

De voordelen van een themareis van SRC Reizen

Een themareis van SRC Reizen is perfect wanneer u een land écht goed wil leren kennen én u wilt verdiepen in de geschiedenis of bijzondere gebruiken en cultuur van uw vakantieland! We hebben de voordelen van onze themareizen voor u op een rijtje gezet:

1. Een uitstekend cultureel reisprogramma, met veel aandacht voor aan cultureel of geschiedkundig thema
2. Begeleiding door een deskundige SRC-reisleider met veel kennis van het thema
3. De themareizen van SRC Reizen zijn uniek en geven u een bijzonder kijkje in een cultuur
4. De gedeelde interesses van de in cultuur, geschiedenis en architectuur geïnteresseerde reizigers maken van elke groep een hecht reisgezelschap
5. Kleine groepen, variërend van 15 tot 32 deelnemers
6. Veel inclusief in de reissom: een themareis biedt u meer dan alleen de vlucht, het verblijf en het vervoer ter plaatse
7. U kunt tot 60 dagen voor vertrek onbezorgd en kosteloos omboeken naar een andere datum of zelfs naar een andere reis!

Een themareis van SRC Reizen staat dus garant voor een unieke en zeer gevarieerde reis waarbij u kennis maakt met de bijzondere geschiedenis en gebruiken die uw vakantieland heeft. Ga mee op een themareis en ervaar het zelf!

Boek een themareis bij SRC Reizen

De voordelen van onze themareizen spreken voor zich, maar er zijn meer redenen om uw vakantie aan SRC Reizen toe te vertrouwen. Al 40 jaar zijn wij gespecialiseerd in het samenstellen van culturele reizen. Zo’n 25 ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR.

Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een themareis bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden! Maakt u straks een themareis naar Italië om paastradities van Sicilië of Zuid-Italië te leren kennen, reist u mee naar onze zuider buren waar uw reisleider u tijdens een themareis naar België vertelt over de Eerste Wereldoorlog, of reist u mee langs de filmlocaties van Game of Thrones tijdens een themareis naar Noord-Ierland? Laat u verrassen door de diversiteit van onze themareizen. U ziet méér tijdens uw vakantie met SRC!